18.12.2010

Faverolle

Toisinaan käy niin, että lanka kohtaa täydellisen mallin. Hetkinenhän siihen voi vierähtää, että neulojan päässä asiat sopivalla tavalla yhdistyy, mutta parempi myöhään kuin silloinkaan vai miten se meni. Berrocon ohjelehtisissä on paljon omaa silmääni miellyttäviä, reippaita ja ulkoilmahenkisiä neuleita, kuten tämä Faverolle tässä. Kauan sitä Ravelryssä ihastelin, kunnes huomasin lehtisen olevan myynnissä Loop -nettikaupassa. Varmaan samantien tajusin kaapissani olevan siihen juuri sopivaa lankaakin. Odottelin ohjetta viikon kuin tulisillä hiilillä, ja kun paketti Englannista saapui, aloitin neulomisen välittömästi.
Malli: Faverolle by Cirilia Rose, Berrocon Vintage family -ohjelehtinen
Lanka: Cascade yarns 220 Heathers, 450g
Puikot: 4mm
 Mallissa on edessä kengurutasku, jossa voi lämmitellä käsiä. Se tehtiin minulle aivan uudella tavalla, joten opin jotain uuttakin. Taskun alareunassa, etukappaleen keskellä luotiin silmukoiden väliin aina yksi uusi silmukka apupuikolle odottamaan. Sitten neulottiin etukappaletta normaalisti taskun yläreunaan saakka, samoin neulottiin taskupussi samaan kohtaan ja sitten neulottiin kaksi silmukkaa yhteen, toinen etukappaleelta ja toinen taskupussin silmukoista. Näppärää. Neuleen juju on kuitenkin kierretyillä silmukoilla neulottu joustinneulekaulus, jonka malliin en ole kyllä täysin tyytyväinen. Se ei tahdo oikein pysyä pystyssä ja näyttää oikeastaan paremmalta pari ylintä nappia auki. Toisaalta, neule on kyllä sen verran lämmin, että pääsee tosiaankin ulkoiluneuleeksi, ja takin alla kauluksen hieman nyypähtäneellä ulkonäöllä ei niin väliä ole.

14 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kivoja yksityiskohtia, ei mitään perusratkaisuja. Tosi hyvän näköinen.

Paula kirjoitti...

Onpa kyllä hyvännäköinen neule! Sekä kaulus että tasku kiinnittävät huomion. Tuo taskun toteutustapa kuulostaa todellakin näppärältä!

MouMou kirjoitti...

Upea kaulus tuossa!:D

Emmanuelle kirjoitti...

Onpa kaunis neule! Tuo kaulus on todella hieno.

Huomasin, että tuossa samassa lehtisessä on malli nimeltä Australop, jonka haluaisin neuloa.

Heidi kirjoitti...

Onpa ihana! Kaulus kiinnittää huomion ensimmäiseksi ja näyttää valtavan hyvältä. Toisena tulee tasku ja se sopii ihan täydellisesti ulkoiluneuleeseen.

Jaana kirjoitti...

Kiva ja vähän erinäköinen neule! Varmasti lämmin. Ja näppärä tapa tehdä kengurutasku.

outi kirjoitti...

Jostain syystä olen kovin viehättynyt tuollaisiin kengurutaskuihin. Kiva malli; miksi minulla on ollut tunne noista berrocon malleista, että ovat jotenkin hankalasti tilattavissa..

Mirm kirjoitti...

Todella kaunis neule!
Kivoja yksityiskohtia, varsinkin tuo kaulus!

ArualMaria kirjoitti...

Voi miten ihana neule! Sopivan reipas ja raikas. Nuo kengurutaskut on kyllä söpöjä.

helena kirjoitti...

Hyvältä näyttää, tasku, neule ja kokonaisuus! Tuo taskun neulominen kuulostaa mielenkiintoiselta, pitänee kokeilla joskus.

Elli ja Aura kirjoitti...

Ihana neule!
Tuo kaulus näyttää todella lämpöiseltä ja pehmoiselta! :)
aura

WeirdRockStar kirjoitti...

Woooo.
Kaunis. Ihana väri, lanka ja malli. Kauluksessa on hienot nuo kiukkuisen töröttävät pystyraidat joustin- neuleessa.

TiinaK kirjoitti...

Kaunis neule ja taustalta pisti silmään rivi Cornwelleja, samalta näyttää minunkin hyllyssäni :)

Elli kirjoitti...

Moikka!

Olen koittanut metsästää Faverolle neuleohjetta turhaan. Ilmeisesti ilmestynyt aikanaan vain paperimuodossa? Mistä sait ohjeen? Osaisiko vinkata mistähän kannattaisi kysellä?