28.1.2010

Neljä paria

Esittelenpäs kerralla useamman parin pienempiä neuletöitä. Osa on jo annettu joululahjoina mutta joku pari lämmittää omiakin jalkoja.

Malli: Vellamo by Taina Anttila. Ohje Ullassa 3/09
Lanka: Novita Nalle ja Vuorelman Veto
Mietteet: Todella kauniit sukat jossa perinteinen raidoitus yhdistyy mukavasti kirjoneuleeseen. Alkuperäinen ohje on ohuemmalle langalle mutta Nallen vahvuisesta tehtynä sain soppelit sukat miehelle. Olivat muuten ensimmäinen pari ikinä, johon tein tiimalasikantapään!

Perussukat kärjestä aloittaen
Lanka: Regia Hand-Dye Effect
Mietteet: Vellamoista rohkaistuneena aloitin sukat kärjestä ja tein tiimalasikantapään jo todella kokeneena :) Langan sain kulumaan aikalailla kaikki. Tämä on sitä nyt samaista lankaa jonka muotoutumista maratonsukiksi toisaalla koko blogistania seurasi hengitys huuruten ja mustikkakeitot rinnuksilla...

Malli: Knotty gloves (ravelrylinkki) by Julia Mueller
Lanka: Sandnes Sisu, 70g
Mietteet: Tytti toivoi lämmittäviä käsineitä ja semmoiset sai. Tai ainaskin kauniit käsineet. Palmikkokuvio oli lähes addiktoiva ja loppui ihan liian pian.


Lanka: Novita Nalle
Mietteet: Naapuripitäjän tyttö otti ja täräytti sitten kerralla aivan täysosuman! Nämä sukat on totisesti kauniit ja hyvin istuvat ja ohje selkeä. Mahtavaa!

23.1.2010

Jälkiruokaa


Hyvä ystävä oli tulossa pitkästä aikaa kylään. Sehän on juhlan paikka, kun harvoin nähdään!  Rakastan jälkiruokia, ja nyt oli tilaisuus kokeilla jotain uutta jälkiruokarintamalla. Lehtiä ja keittokirjoja selaillessani päädyin Sitruunasemifreddoon, joka kuulosti raikkaalta ja täyteläiseltä samaan aikaan.




Aineksetkin löytyivät kotoa, lukuunottamatta sitrustahnaa eli lemon curdia. Se olikin minulle uusi tuttavuus. Nyt ostin sen kaupasta, mutta asiaa hieman tutkailtuani löysin netistä useita lemon curdin valmistusohjeita. Sen valmistusta täytyy ehdottomasti kokeilla.





Sitruunasemifreddo eli "Slörbelö"

(reilu satsi, riittää hyvin neljälle)

2 munaa
3/4 dl sokeria
2 dl kermaa
1 sitruunan mehu + raastettu kuori
1/2-1 dl sitrustahnaa

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdota kolmannessa kulhossa kerma ja mausta se sitruunamehulla+kuoriraasteella.
Yhdistä vaahdot käännellen ja sekoittele joukkoon huoneenlämpöinen sitrustahna. Seokseen saa jäädä "sattumia".
Kaada seos pakastusrasiaan ja anna jähmettyä pakastimessa vähintään pari tuntia.
Nauti hyvässä seurassa. (Maistuu kyllä hyvältä yksinkin, testattu on.)




Slörbelön tekeminen vaatii hieman vatkuuta ja vispuuta, mutta muuten se on tosi helppo. Pakastin hoitaa homman pääosin. Ohje on peräisin Kodin Kuvalehdestä 17/2009. Nam!

16.1.2010

Metsuripaita

(Kuva: Wikipedia)
Tämän postauksen kuvat piti alunperin olla aivan erilaisia... Minä karvahattu päässä ja nahkasaappaat jalassa, kirveenvarteen nojaillen valtaisan tukkipinon vieressä... Kenties vähän höyrytenkin kylmässä pakkassäässä ja pääasiana kuvissa tietenkin uusin tuotokseni.
Mutta saatte tyytyä näihin neljän seinän sisällä otettuihin.

Jotenkin tämä neule tuo muistoja lapsuudesta, kun isä tuli rankametsästä tuoksuen pihkalta, teräketjuöljyltä ja moottorisahan pakokaasuilta. En muista oliko omalla isälläni kulunutta ja reikäistä harmaata villapaitaa, mutta jollakulla lapsuuteni miehistä oli. Näistä muistoista sai alkunsa tämä pusero. En tiedä, mistä mallin suunnittelija itse on inspiraationsa tähän saanut, mutta mainiosti kävi omien mielikuvieni kanssa yksiin. Juuri muita muutoksia en malliin tehnyt, kuin että neuloin raglanosankin pyörönä.

Malli: Raspy by Kim Hargreaves (linkki vie ravelryyn)
Lanka: Novita Nalle, 340g
Puikot: 3mm



10.1.2010

Pakkaspäivänä

Jos ei jaksa neuloa, niin voi aina ommella. Kangasvarastossakin nimittäin löytyy...
Kassi: Pleated Beauty Handbag, Amy Karol: Bend-the-rules Sewing


Olen tehnyt vastaavan veskan joskus aiemminkin ja se on ollut kovalla käytöllä. Kassi on juuri sopivan kokoinen arkikäyttöön, se muotoutuu tyhjänäkin mukavasti kainaloon ja on hauskannäköinen. Kassiin tehdään vuori antamaan massaa ja minä tein sen vanhasta kirppikseltä ostetusta kudotusta pöytäliinasta.

Surauttelin myös pallohamosen. Tanssihameeksi siitä ei ole, koska kapeahko vuorihame estää pitkien tanssiaskelien ottamisen. Mutta eipä se elämä pelkkää tangoa olekaan, joten muutakin käyttöä löytyy. Minussa asustelee ilmeisesti hassu pikkutyttö tai sitten vaihtoehtoisesti lastentarhanopettaja, sillä useista ompelemistani vaatteista tulee jotenkin lapsenmielisiä... Tämäkin hame oli alunperin varsin asiallinen, mutta lisäsin siihen sienikuviolliset paikkataskut ja samalla kankaalla tein myös vyön toisen puolen. Ja lapsellisuuskerroin nousi heti.

Pallohame, kaavat SK 10/2009


6.1.2010

Vuoden ensimmäinen


Pitkä aherrus on vihdoinkin päättynyt! Aloitin tämän villatakin tahkoamisen jo männä kesänä, jostain syystä projekti vain kesti ja kesti tänne saakka. Alunperin mielessäni oli jotain Ripplen kaltaista, mutta taidan olla todella pelkistetyn tyylin ystävä, koska kaikki vähäisetkin koristukset jäivät kuitenkin pois. (Tai sitten olen vaan laiska).


Olen kyllä tosi tyytyväinen uuteen vaatekappaleeseeni. Kiva väri (joka ei kuvissa toistu oikein), joka sopii hyvin farkkujen kanssa pidettäväksi. Ja mikä parasta, lämmin! Lankana takissa on iki-ihana Rowanin Felted Tweed. Se on kuulkaas uskomattoman riittoisaa, lankaa meni vain 230 g.


Ulkona on niin kylmä, että kuvausoperaatiokin piti järjestää sisätiloissa. Ulos uskalsin vain kurkistaa eteisen ikkunasta, johon olikin muodostunut upea kuurankukka. Lumikenkäretki saa odottaa hieman lauhempaa päivää.