19.2.2011

Pikkumusta

Etsin tammikuun alennusmyynneistä pientä ja yksinkertaista mustaa villatakkia. Eipä sitä silloin tietenkään löydä, kun sitä etsimällä etsii. Hain lankakaupasta pari kerää ohutta sukkalankaa ja ajattelin sitten tekaista sen itse. Noh, tammikuun pimeinä iltoina ei mustan langan neulominen kovin herkkua ollut ja pikkumustan valmistuminen sitten venyikin tänne saakka. Keskeneräinen neule pyöri sohvannurkassa ja milloin missäkin ja taisipa olla kissan ja koiran nukkumapaikkanakin. Valmiille neuleelle pitikin heti tehdä karvapoistokäsittely, mutta nuhjaantunutta pintaa ei tarrarullakaan poista. En ole tästä langasta sukkia neulonut ja empä taida tehdäkään... Jos sukatkin näyttävät pelkän neulomisen jälkeen käytetyiltä nimittäin.
Malli on siis omasta päästä, neulottu ylhäältä alaspäin.
Lanka: Austermann Step Classic, melkein 200g
Puikot: 2,5mm
Kaula-aukon reunassa on kapea 1o1n ribbi, vyötäröllä taas leveämpi. Neuloin oikeat silmukat kiertäen. Hihat on vajaamittaiset. Ihan kiva pikkuneule pidettäväksi mekkojen ja toppien kanssa näin talvella ja miksei toki kesälläkin.

7 kommenttia:

Lezzie kirjoitti...

Ihana pikkumusta. Tuollaista minäkin olen mielinyt, mutta vielä on tekemättä.

Katariina kirjoitti...

Nätti villatakki. Minulla on pitkä villatakki tummanruskeasta nallelangasta kesken, kun on ollut liian pimeää neuloa. Täytyy kai neuola sitä sitten kesä kuumalla.

Johku kirjoitti...

Ihana, moneen sopiva pikkumusta. Mukavat kuvat olet onnistunut ottamaan. Jotenkin samaan tyyliin kuin kirjassa Ihanat mekot ja tunikat.

Ellimelli kirjoitti...

Tosi kaunis. Kuvissa ei nuhjaantuminen näy. Mulla on kyllä tuosta langasta myös samankaltainen kokemus, tosin sukkina.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana pikkumusta-

Kristen kirjoitti...

I love this shorti, black cardi.

Anna kirjoitti...

Hieno pikkutakki! Suositteletko tätä lankaa? Eilen juuri pohdin, että voisi olla hieno pusero- tai mekkolangagksi.