19.3.2011

Ympyrä

Kipeä peukalo vaivaa edelleen neulojaa. Voi kehno. Pienimuotoisia kokeiluja käsitöiden pariin olen kuitenkin tehnyt. Joku aika sitten paikallisessa lankakaupassa silmaan sattui pirtsakan väristä trikookudetta ja pakkohan sitä oli tilata.  Sain sitä n. 700 g ja aloin virkata ympyrää. (Kuulostaa muuten aika hoopolta tuo ympyrän virkkaaminen...ja sitähän se vähän onkin, mutta minä pidän yksinkertaisista asioista.)  Ihme ja kumma, peukku ei virkkaamisesta ottanut nokkiinsa, vaikka kude oli aika raskasta työstettävää. 700 g riitti pikkuiseen vessan tai vaatehuoneen mattoon.Olen tyytyväinen tuotokseen (paitsi hieman isompi olisi parempi.) Matto on ihanan pehmeä, mutta kuitenkin topakka. Kudetta on tulossa lisää harmaana, suunnitteilla on mm. isoon lattiatyynyyn päällinen.

Pitkästä aikaa myös kirppislöytöjä. Tämä kahvimyllyn toi siippa rapakon takaa. Sinnekin on laman aikana ilmaantunut kirppiksiä kuin sieniä sateella. Upea löytö tämä mylly ja sopii kahvinrakastajien keittiön seinälle aika kivasti.


Hedelmätaulu ja keittötölkki ovat kirppikseltä ihan kotimaasta. Noiden keittiötölkkienkin hinnat ovat viime aikoina kivunneet pilviin, mutta onneksi joskus käy lykky ja ehjä yksilö tulee vastaan parilla eurolla.


8 kommenttia:

O kirjoitti...

Kiva matto! :) mä olen virkannut myös noita kuteita, aikomuksena jonkinlainen (neule)kori. Mun käteen moinen virkkaaminen käy tosi pahasti, kun kude on paksua eikä juokse kovin hyvin koukun kanssa. Muuten kyllä ihanaa hommaa, etenee vain pikku pätkän kerrallaan! Sulla on kyllä ihanan keväinen värikin tuossa matossa.
Outi

Tiina kirjoitti...

Hurmaava matto! Yksinkertainen on parasta.
Ja ihania kirppislöytöjä, niistä mahtavista löydöistä jaksaa usein olla iloinen pitkään.

Katja kirjoitti...

ihana tuo matto! pitäisi ehkä itsekin tehdä sellainen. vaikka ei vissiin ihan halvimmasta päästä, tuo kude.

Emma kirjoitti...

Keväisen raikas matto! Miun peukalo kipeytyy virkkaamisesta niin että pystyn koukuttelemaan vain vartin kerrallaan. Taitaa matto jäädä haaveeksi...

Minna kirjoitti...

Ihana matto. Olen haaveillut jo muutaman vuoden tekeväni jotain tuollaista kylppäriin, ehkä vielä teenkin. Ja yksinkertaiset asiat ovat yleensä kauneimpia :)

Niinu kirjoitti...

Ihana väri matossa:)
Rakkautta ensi silmäyksellä! Tuollainen keltainen ja turkoosi muuttaa meillekin pikkuhiljaa...

Jokke kirjoitti...

Oi, miten ältsyn kiva matto!

Laura kirjoitti...

oooo mikä kahvimylly mäkin haluan tuommoisen!!! upea!:)

mäkin haaveilen maton virkkaamisesta mutta ei taida ranteet tuota kestää...