22.5.2011

Kirppispöydän takana

Pidimme eilen naapureiden kanssa yhteisen pihakirppiksen. Päivä oli onnistunut, ja aika suuri kiitos siitä kuuluu loistavalle säälle. Aurinko paistoi, ihmisiä oli liikkeellä ja moni viihtyi pihapiirissämme pitkäänkin.Tavara vaihtoi omistajaa ihan kohtuullisesti, vaikka (liian) paljon sitä jäi vielä jäljellekin. Asiaan tietysti kuului, että tavara vaihtui myös meidän kirppisten pitäjien välillä: me ostimme yhdeltä naapurilta kaksi tuolia (mihinkäs verhoilija tavoistaan pääsisi...), vastaavasti toinen naapuri osti meiltä tuoliparin. Myös vaihtotaloutta harrastettiin, vaihdoimme mm. keittön yleiskoneen korilliseen herkullisia vastapaistettuja munkkeja.

Nyt on edessä myymättä jääneen tavaran lajittelu uff-kasaan, kierrätyskeskuskasaan, kaatiskasaan ja seuraavan-kirppiksen-pesämuna-kasaan. Sen jälkeen aion tehdä nokkospestoa. On taas se aika keväästä.
8 kommenttia:

outi kirjoitti...

Voi pojat, mitä huonekaluja. Ottaisin nuo tuolit ja sängyt. Ja miten sitä nokkospestoa tehdään? Huvittava yhteensattuma; tuossa alla on sanavahvistuksena "herbs".

Anonyymi kirjoitti...

Voih, miten nostalginen peltitaskulamppu!!! Herättää ihania muistoja mummolasta...
-titityy-

Niinu kirjoitti...

Nokkospeston ohjetta kehiin,kiitos:)
Meidän omakotitaloalueella on perinteinen pihakirppis vasta elokuussa, siihen on aivan liian kauan aikaa...joka vuosi suuntaa on ollut kylläkin vain sisäänpäin,mutta jos tänä vuonna saisi itsekin laitettua tavarat esille.Tuo vaihdantatalous kiehtoisi:)

Jonna kirjoitti...

MInä voisin ostaa nuo sängyt tältä istumalta! :D

Tytti kirjoitti...

Outille ja Jonnalle (ja muillekin kiinnostuneille) tiedoksi, että sängyt jäivät kirppiksellä myymättä. Niitä voi tulla katsomaan vaikka kesälomareissulla. Sijainti on Kanta-Hämeessä. Postia vaan pujoliivin sähköpostiin :)

Nokkospesto syntyi seuraavasti: poimin ämpärillisen nokkosia ja ryöppäsin ne nopeasti. Pestoon otin n. neljäsosan ryöpätyistä nokkosista.

Nokkosten lisäksi heitin silppuriin 2 isoa valkosipulin kynttä, n. desin pinjan siemeniä ja reilun lorauksen oliiviöljyä + hieman suolaa. Pyöräytin ainekset tahnaksi. Lisäsin vielä öljyä sen verran että pestosta tuli sopivan notkeaa omaan makuun. Parmesaania en siis käyttänyt lainkaan. Herkkua erityisesti leivän päällä.

Pihla kirjoitti...

hei!eksyin
ekaa kertaa blogiisi ja hyvältä näyttää. Mistä olet ostanut tuon kalenteripyyhkeen tälle vuodelle?

Hosuli kirjoitti...

Idyllistä!

Tytti kirjoitti...

Hei Pihla, kiva kun piipahdit. Tervetuloa toistekin! Ostin kalenteripyyhkeen Eat&Joy Maatilatorilta Helsingistä. Pyyhe on Kaunisteen tekemä, jälleenmyyjät löytyvät Kaunisteen www-sivuilta osoitteesta www.kauniste.com