15.10.2011

Tämän vuoden pappatakki

Kyllä se selvästi syksyä on, kun alkaa neuleet ja neulominen enemmälti mielessä pyörimään. Ravelryssä on tullut kahlailtua iltakaudet aivan innoissaan ja tekemättömiä malleja ja neulomattomia lankoja tuntuu olevan vaikka kuinka paljon. Sohvannurkka onkin mitä mainioin paikka pimeinä syysiltoina neuloen kulutettavaksi.
Pari syksyä sitten neuloin itselleni tummanruskean pappatakin ja tänä vuonna vuorossa oli samantyylinen vaaleanruskeana. Malli on omasta päästä ja neulomissuunta ylhäältä alaspäin. Halusin takista ihan reilusti reiteen ulottuvan lämmittimen ja hieman ylipitkillä hihoilla. Neulepinta on ihan sileää oikeaa ja helmassa ja hihansuissa on reilut joustinneuleet ja taskujen yläreunoissa myös. Joku hämmentävä laskuvirhe tapahtui nappilistaa neuloessa sillä ajattelin tehdä 6 napinläpeä, mutta pääteltyäni neuleen, tajusin reikiä olevankin vain 5. En jaksanut purkaa vaan ajattelin kokeilla että toimisiko 5 nappia käytössä kuitenkin, pahemmin irvistelemättä.

Se papan parempi takki
Malli: omasta päästä
Lanka: Novita Nalle beige, menekki 400g
(tämä väri muuten tuoksahti nenään yllättävän paljon lampaalta!)
Puikot:3mm

10 kommenttia:

ArualMaria kirjoitti...

Kiva perusneule, ihanan pitkä! :)

outi kirjoitti...

Jotain tuommosta minäkin olen haaveillut. Sitä aiempaa pappatakkiasikin vahtasin joku ilta sitten. Saa nyt sitten nähdä mitä saan aikaiseksi; kilo lankaa on kuiteski jo hommattu.

frost kirjoitti...

Ihana perusneule! Mulla ois käyttöä kans tuollaiselle lämmittimelle.

Kristiina kirjoitti...

Ihana perusneule. Tykkään myös tuosta nallen värisävystä. Ei varmasti jää vaatekaapin hyllylle pitkiksi ajoiksi leppäilemään.

Katija kirjoitti...

On kyllä kiva takki. Nallessa on nyt mun mielestä tosi kivoja sävyjä, semmoisia vähän meleerattuja. Ruskeasta tykkää itse kovasti, tämä beigekin on nätti.

Tuija kirjoitti...

Kyllä sinun kelpaa pappatakissasi! Näyttää lokoisalta ja lämpimältä.

Ns. perustakille olisi minullakin tarvetta ainakin mustana ja harmaana. Käyn itseni kanssa painia, kudonko vai painunko kauppaan. Ylimalkaisten kauppakierrosten perusteella oikeasti hyvää perusneuletta, siis sekä malliltaan että materiaaliltaan, on vaikea löytää kaupasta.

Anonyymi kirjoitti...

Neulaisit sitten Nallesta tuommoisen kunnollisen pituisen takin, vau. Mulla teki viime talvena tiukkaa vyötärömittainen Isoveljestä :-D Kaunis takki, ja käytännöllisen mittainen.

MaryAnn

Marja Kyy kirjoitti...

Minen ikinä saa aikaiseksi mitään näin yksinkertaista, nättiä ja käytännöllistä, kun aina pitää kikkailla palmikoiden ja yksityiskohtien kanssa, mutta maharottoman hiano on. Minulla oli 18-vuotiaana juuri tällainen takki, ja se oli ehdottomasti lempparini nimenomaan kotona hiihdellessä.

Anonyymi kirjoitti...

Olen monesti ajatellut kommentoida ja kehua upeita neuleitasi. Aivan käsittämätöntä, että joku tuosta noin tekaisee pitkän neuletakin, itsellä kun aikaa ja/tai kärsivällisyyttä riittää korkeintaan sukkiin! Oletko joskus harkinnut neulovasi tilauksesta maksua vastaan?

Nasti kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista! Kyllähän näille perusneuleille eniten käyttöä löytyy, tämäkin pappatakki on ollut jo jatkuvassa käytössä, suosikkineuleainesta siis.

Anonyymi, olen mä joskus kavereille jotain maksua vastaan tehnytkin, mutta ei se toisille neulominen ole vaan niin kivaa kuin itselle tekeminen :)