30.10.2011

Viime toukokuun superviikonloppuna piipahdimme Nastin kanssa Metsäkylän Navetassa, josta nappasin mukaan vyyhdillisen (100g) kauniin harmaata alpakkalankaa. Siitä muotoitui minimalistinen rinkulahuivi sopivasti kylmenevien päivien lämmikkeeksi. Rinkulahuivi on loistoinnovaatio. Minulla on tuntuma, että se pitää erityisesti kaulan lämpimämpänä kuin perinteinen huivi, johon aina jää jokin viiman mentävä aukko vaikka kuinka yrittäisi sommitella huivin päät hyvin. Rinkulan kanssa valmistui lisää accessories-osastoon kuuluvaa kamaa; rannekkeet. Lankana villatakista ylijäänyttä Rowanin Felted Tweediä.


Ryijy ei ole koskaan kuulunut suosikkiasioihini, ei kodin seinällä eikä miehen rinnuksissa saati selkäpuolella. Mutta kappas kappas, viime aikoina olen huomannut itsessäni  kasvavaa kiinnostusta sisustuksellisia ryijyjä kohtaan. Saimme jokin aika sitten lahjaksi ystäviltä upean ryijyn (kuvassa alla), joka luultavasti sytytti kipinän. Roihuksi asti se ei vielä ole edennyt, mutta olen kuitenkin varovaisesti googlaillut aloittelijan starttipaketteja. Moneltakin valmistajalta niitä löytyy, pienin löytämäni koko on 19x19 cm. Voisin kuvitella kärsivällisyyteni riittävän isompaankin työhön, esim. tyynynpäälliseen. Googlaus jatkuu. Ehkäpä jo joulunpyhiksi on pientä puhdetyötä luvassa?


2 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Onko rinkulahuivisi tuubi vai jonkin muunlainen konstruktio? Kauniilta näyttää. Ja ryijyssä on upeat värit. Voisin ottaa seinälleni tai sohvan päälle tai matoksi sängyn viereen, jos raaskisi lattialle laittaa.

helena kirjoitti...

Hienot accessoriessit :) Ryijyt varmaan jakaa mielipiteitä, rakas sisareni pitää omaa (itse tekemäänsä) aivan upeaa ryijyä vintin lattialla lämmikkeenä kun taas minun omani (sekin sisaren tekemä) on meillä portaikossa paraatipaikalla. Kärsivällisyyttä sen teko kyllä vaatii, oma paperinarusta tehtävä pienehkö valoryijyni on ollut tekeillä jo kolme vuotta eikä valmistu vielä ensi jouluksikaan...