31.12.2011

Erään villatakin tarina

Tytti kertoo: Monta vuotta jatkuneesta neuleharrastuksesta huolimatta Se Oikea Neuletakki edelleen puuttuu vaatekaapistani. (Kaikkea muuta sinne on kertynyt, ilmeisesti ihan liikaakin, koska aamuisin on vaikea löytää sopivaa päällepantavaa. Vaatekaappini selvästikin kaipaa kuria ja järjestystä. Se olkoon yksi kehittämiskohteeni tulevalle vuodelle.) Niin, se villatakki. Netissä surffaillessani käyn usein People Treen sivuilla, ja siellä eräs tietty villatakki alkoi loppusyksystä vaivata mieltäni.


Kävin sitä vilkuilemassa yhä useammin, mutta en kuitenkaan raaskinut sitä tilata. Villatakin väri oli minulle epätyypillinen, vaalea beige, mutta silti tunsin voimakasta vetoa tuota takkia kohtaan. Kunnes yhtenä päivänä juuri se takki oli -40% alennuksessa! Olin jo lähes visa-kortti kourassa kun asia tuli puheeksi Nastin kanssa....

Nasti jatkaa: Tytti kyseli minulta, että mitä olen takista mieltä ja että tilaisiko hän sen. Minä sanoin, että itse en kyllä tilaisi vaan tekisin itse samanlaisen. Ja siitähän se ajatus sitten lähti...

Päädyimme Dropsin Alpakkajuhlien villitseminä Dropsin Lima-lankaan, josta Tytti löysi sopivat värit. Kun langat postipaketissa minulle saapuivat, kävi kyllä mielessäni, etten ihan heti olisi niitä Tytin valitsemiksi arvannut :) Silmukkamääriä ja lisäyksiä katselin Tea leaves cardiganin ohjeesta, muuten menin ihan omillani.


Villatakin pääväri on beige ja raidat tummanharmaat. Kaupan sivuilla olleen villatakin mukaisesti kaarroke on raidallinen, kuten myös taskut.  Pääntien reunassa, taskujen ja hihojen reunassa on Tytin kontrastiväriksi valitsemaa leijonankeltaista. Hihoihin tein Tytin toiveesta muutaman raidan ennen joustinta ja ihan hyvältä ne näyttääkin.
 Nappilistat tein yhtäaikaa vartalon kanssa, koska halusin niiden olevan raidalliset kuten kaarrokekin.  Jostain syystä nappilistat on kuitenkin pidemmät kuin muu neule, mutta ei taida käyttöä haitata.
 Seuraavaksi laitan villatakin postiin ja jään odottamaan Tytin reaktiota, että onko tämä nyt se The Villatakki vai tehdäänkö uusi...
Pujoliivin siskokset toivottavat lukijoille mitä parhainta uutta vuotta 2012. Neulominen jatkukoon!

13 kommenttia:

Peikkotyttö kirjoitti...

hyvää uutta vuotta! :)

Laura kirjoitti...

Super! :)

Emma kirjoitti...

Mainio takki, kekseliäät yksityiskohdat!

Anna kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiva lukea teidän molempien kertoma postaus. Pidän peukkuja että takki on just eikä melkein ja toivotan molemmille hienoa uutta vuotta 2012!

Elli ja Aura kirjoitti...

Ihanaa että sisko keksi ratkaisun! Hyvää uutta vuotta teillekin :)
Elli

Jaana kirjoitti...

Hieno tuli! Onnea ja lankarikasta uutta vuotta teillekin!

Laura kirjoitti...

minusta tuo on paljon hienompi kuin esikuvansa:) hyvää vuotta 2012!

ArualMaria kirjoitti...

Kiva tarina, ja teidän versio takista on paljon kauniimpi kuin kaupallinen. Kivoja yksityiskohtia.

Onnellista uutta vuotta teille molemmille!

Tuija kirjoitti...

Tosi hieno ja hauskat värit! Lanka & neulejälki vaikuttavat myös paremmilta kuin alkuperäisessä, joten uskon sen olevan uurastuksen arvoinen. :)

Mia kirjoitti...

Upea takki! Olen valinnut bloginne The Versatile Blogger -tunnustuksen saajaksi. Käykää lukemassa lisää blogistani http://lepopuikko.blogspot.com/2012/01/tunnustus-award.html

Tytti kirjoitti...

Takki on saapunut perille ja Tytti on onnesta soikeana. Se näyttää livenä vielä paremmalta kuin kuvissa. Kiitos, Nasti!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hauskan näköinen villatakki raitoineen.

Hyvää Uutta Vuotta Teille1