6.1.2012

Sitä sun tätä

Kun olin lapsi, kotipuolessa oli grilli josta sai annoksen nimeltä "Sitä sun tätä". Grillillä käyminen oli kuitenkin sen verran harvinaista herkkua, etten enää muista mitä ko annos sisälsi. No, mistä lie tuokin asia mieleen tullut (olisiko minulla kenties nälkä?) mutta seuraavana sitä sun tätä Nastin tapaan.
Pitkät raitasukat aloitin jo joskus syksyllä ja valmiiksi ne ovat kuvista päätellen tulleet jo lokakuussa. Värikäs lanka on joskus lankakaupasta tehty heräteostos (Lang Yarns Jawoll Magic) ja harmaa muistaakseni Zitron Trekking Pro Naturaa. Raitojen neulominen on vain jotenkin niin rauhoittavaa. Nytkin puikoilla on raitaa tulossa, siitä lisää sitten myöhemmin.
Upea sini-vihreä väri ei kuvassa toistu aivan oikein, lanka on Cascaden Heritagea. Malli on Cookie A:n Monkey, ja tämä on toinen parini kyseisen ohjeen parissa. Kyllä nuo pitsisukat vain kummasti muuttuvat kun ne kastelee ja antaa kuivua sukanpingottimien päällä.
Ja sitten. Alpacan jämiä oli edelleenkin kaapissa Alpakkaisen jäljiltä (mahtavatko loppua ikinä) ja odotellessa Tytin lankalähetystä edellisen postauksen villatakkiin aloitin helpon tuubikaulurin. Dropsin Alpacan lisäksi kaulurissa on käytetty Misty Alpacan kirjavaa sukkalankaa, joka sukassa jotenkin ikävästi raidottui, enkä halunnut siitä sukkaa tehdä. Tuubi on neulottu tasona ainaoikealla, sitten kumpaankin pitkään reunaan reunukset ainaoikealla ja lopuksi ommeltu lyhyet sivut yhteen. Heleppoa kuin heinänteko.

13 kommenttia:

morso kirjoitti...

Noi ekat raitasukat kolahti oikein kunnolla. Ihanan pirteät. :) Tuubikaulureita näköjään neulotaan vähän joka suunnalla, pitäisköhän itsekin tehdä vihdoin sellainen. Toi sun omas on kivan raidallinen. Mulla vaan melkein kaikki langat kutittelee kaulalla, etli pitää valita tarkkaan, mistä teen.

Hauskaa vuoden jatkoa.

Tuulia kirjoitti...

Ihana tuo kauluri! Heti mielessä väikkyi käsinkehrätyt langat!

-maria- kirjoitti...

Kivoja ovat, nämä "sitä sun tätät"!

frost kirjoitti...

Mahtavia. Ekaks ihastuin raitasukkien väreihin, mutta kyllä tuo kauluri nappasi voiton! Aivan upeat värit!

Tuija kirjoitti...

Ihanat, pitkät raitasukat!!
Sitä sun tätä sai Kuopion grilleiltäkin. Ihanan rasvaisia ranskalaisia makkarapaloilla! Kun tulin Jyväskylään opiskelemaan ja yritin saada samaa herkkua paikallisilta grilleiltä, piti ymmärtää pyytää Taksari. Ja Turussa ainakin samanlaisen satsin sai nimella Makkaraperunat...
Taidankin mennä jääkaapille!

Ghia kirjoitti...

Świetne te skarpetki :) Pozdrawiam

Vilma kirjoitti...

Oivallisen näköiset polvisukat! Harmaan yhdistäminen reippaisiin väreihin toimii tosi kivasti. Raitasukkia on ihana neuloa, kun langan vaihtaminn muutaman kerroksen välein rytmittää työtä. Neulominen tuntuu edistyvän aina konkreettisemmin, kun saa yhden raidan tehdyksi ja pääsee taas näkyvästi pykälän eteenpäin.

Kauluri on tosi upea. Tykkään erityisesti siitä, että raidat ja värit vaihtuvat epäsäännöllisesti. Ihan erilailla särmän näköistä ja kiinnostavaa väripintaa kuin tasavälein raidoitettuna. Toistan siis vielä: tosi upea kauluri.

Maryse kirjoitti...

I love these Monkey socks! And there can never be too many stripes in socks! Love them!

outi kirjoitti...

Voi tuota kauluria, Nasti, kuola valuu. Vai johtuuko se siitä grillistä?

Sini kirjoitti...

Oi, tuota kauluria...kuolaan täällä minäkin.

Kaunis Nelli kirjoitti...

ihanat värit - tuossa kaulurissa :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanat upeat söpöt nuo pitkät raitasukat!

ArualMaria kirjoitti...

Kuolasin jo ravelryssa tuota sun kauluria! Täydelliset värit. Ja raitasukatkin on oikein hauskat!