10.3.2012

Jotain pehmeää kovaa maailmaa vasten

 No tässä se nyt olisi. 9 erilevyistä kaulaliinaa ommeltuna torkkupeitoksi. Lankaa meni 1250g. Joukossa oli 7veikkaa, Cascadea, Dropsin Limaa, Lett Lopia... Konepestävä tästä ei siis tullut mutta ellei eläimille iske yllättävä hätä taikka oksennuskohtaus peiton lähellä, niin tuskimpa peittoa on tarve niin paljon pestäkään. Yleensä kastelen valmistuneet neuleeni, jolloin neulepinta ja saumat tasoittuvat, mutta tätä en kastellut. Saumat näyttävät vielä vähän pullottavan, mutta eiköhän nekin kohta tokene.
 Soirot raidoitin täysin mielivaltaisesti ja langanpäät neuloin sekaan. Kyllähän ne langanvaihtokohdat vähän erottuu kun tarkasti katsoo, mutta minua ne eivät häiritse. Neuloin käsialaani nähden aika isoilla puikoilla (4,5mm) ja neulepinta on melko rentoa, ehkäpä jos joskus teen vastaavaa niin valitsen numeroa pienemmät puikot.
Kyselin aiemmin neuvoja ainaoikein-neuleen yhdistämiseen ja Saija vinkkasi erääseen youtube-videoon, jonka neuvoilla olisi kyllä taatusti saanut kauniit saumat. Olin kuitenkin jo ruvennut yhdistämään paloja pistoilla, joiden nimeä en tiennyt, ennenkuin tarkistin sen Käspaikan sivuilta : Luotospistot. Koska ommeltavat kappaleet ovat raidalliset, niin pistot kyllä erottuvat kun ei pysty samanvärisellä langalla koko ajan ompelemaan. Tällä pistolla ommeltaessa kappaleet kuitenkin asettuvat rinnakkain,eikä jää mitään saumanvaroja, jotka pullistelisivat toisella puolella.
Törmäsin muuten taannoin Ravelryn keskustelufoorumeilla juttuun, jossa aloittaja kyseli, että MIKSI ihmeessä neulojat valokuvaavat valmiita neuleitaan aina niin, että pistävät kissan istumaan neuleen päälle ja että eikö neule näkyisi paremmin ilman lihavaa kissaa makaamassa sen päällä? Keskustelu jatkui sitten niin, että kissaihmiset kertoivat aloittajalle totuuden, että kissataloudessa on liki mahdotonta ottaa valokuvaa tasolle asetetusta neuleesta ilman, että kissa on salamana paikalla ja asettuu tyytyväisenä neuleen päälle pesulle. Sitten juttu alkoikin rönsyillä niin, että kissaihmiset esittelivät erilaisia kissakuviaan, joissa kaikissa taisi myös jotain neuleita olla jossain taka-alalla  :) Mutta tosiasiahan se on, että neule kuin neule näyttää paremmalta, kun sen päällä makaa kissa auringonläikässä päiväpesulla. Nih.

34 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Hieno! Loistava idea kaikille niille jämälangoille ja hukkaostoksille, joita minäkin säilön lankavarastossani tyhjänpanttina!

frost kirjoitti...

Mahtavan muhkea!

Merruli kirjoitti...

Tämä on kyllä niin hieno väri-ilopeitto että!!

Serayna kirjoitti...

Vautsi! Ja kyllä se on niin että viimeinen kuva oli paras:)

outi kirjoitti...

No vaan tulipahan komea!

anpali kirjoitti...

Tosi kiva!

Kristiina kirjoitti...

Tuohon on kyllä ihana kääriytyä. Kyllä miusta kisu sopii mitä parhaiten neulekuviin. Kyllä miusta on mukava katsella sellaisia sisustuslehtiäkin, joissa talon lemmikit on kuvissa mukana.

Ingi kirjoitti...

Upea! Voi vain kuvitella, mikä nautinto on leikkiä tällä tavalla väreillä. Vähän hassu tuo kissakritiikki, kissat vaan mukaan kuviin!

Tuija kirjoitti...

Mahtava peitto! Tykkään tosi paljon sen maanläheisistä väreistä. Kelpaa siinä kauniin kisun kelliskellä. :)

Tiina kirjoitti...

On se upea! Väri-ilottelua kerrakseen. :) Tuossa kissakuva-asiassa olet kyllä ehdottoman oikeassa, näkeehän sen tuosta viimeisestä kuvastakin aivan selvästi

Hanna kirjoitti...

Olen huomannut, että jos kuvassa on kissa, niin minun tekee huomattavasti enemmän mieli neuloa itsellenikin samanlainen :P

Neulisti kirjoitti...

Upea peitto. Ihanasti sekaisin eri värejä ja erilaisia raidoituksia. Hieno!

Soile kirjoitti...

Se on niin kaunis! Ihana! Upea!

Person hinter den Worten kirjoitti...

I want this blanket! :)

-maria- kirjoitti...

On kyllä kiva peitto. Saumatkin näyttävät siisteiltä.

Maritta kirjoitti...

Huikea peitto ja kyllä totuus on että tuo viimeinen kuva on se ehdottomasti paras :D

Tuija kirjoitti...

Kylläpä tuli upea peitto!
Ja kissa-keskusteluun lisäisin vielä, että kyllä koiratkin tuppaavat leviteltyjen neuleiden päälle just kuvaushetkellä. Vai onkohan meillä sitten vaan semmoinen kissahenkinen koira...?

Kaunis Nelli kirjoitti...

Yhtäkin huivia kun kuvasin (keittiön pöydällä) niin eiköhän koira hypännyt pöydälle ja mukaan kuvattavaksi. Se nyt vaan haluaa olla siellä missä emäntäkin. Hassuja kriitikoita :)

ArualMaria kirjoitti...

Voi että, mikä väri-iloittelu! Tuo peitto piristää taatusti päivää.

Kissat kyllä sattuvat rakastamaan neuleita ja valokuvaamista, sekä huomion keskipisteenä olemista, joten onhan se lähes mahdotonta kuvata neuleita ilman kissaa! :D

Katariina kirjoitti...

Ihana! Tuon alle olisi mukava käpertyä kun maailma potkii päähän. Ja fiksu idea neuloa tuollaisia kaulaliinoja niin ei ole tuo kasaaminen niin työlästä.

Paula kirjoitti...

Aivan valtavan ihana peitto! Kissakin on nätti :)

Paula kirjoitti...

Tooosi hieno ja lämpimän näköinenkin ja hyvä idea! Ja kissakuva on ihana :)

Emma kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Emma kirjoitti...

Se on mainio saumoineen päivineen! Mahtava :)

Stella kirjoitti...

OHO, voiko kauniimpaa olla!

virkattu lintu kirjoitti...

Upea peitto!

kisa kirjoitti...

Ihana peitto :)

Saija kirjoitti...

Tulipas ihana peitto! Tykkään väreistä kovasti. Tahtoo kans!

Maaru kirjoitti...

Vauva- tai taaperotaloudessa sama pätee lapsiin; aina on joku änkeämässä kuviin.

Ja on muuten hiano kum mikä toi peitto!

johanna kirjoitti...

HEI!
Ihana peitto...ja ihailua kasvattaa se, että peitto on ollut SUURItöinen :)

Mutta kysymys aikaisemmasta postaksesta: Rai-rai-raitasukkien sisällä sinulla näkyi jonkinlaiset sukkablocit (vai miksikö niitä nimitetään). Mistä olet ne hankkinut?

Etukäteen kiitos vastauksestasi ja miä kitän kivasta ja kauniista blogista.

Täti-ihminen kirjoitti...

Onpa kaunis! Tämän idean laitan kyllä korvan taakse.. ja kyllä kissa aina kruunaa kuvan!

Nasti kirjoitti...

Kovasti kiitoksia kommenteista! Alkuperäinen ideahan ei siis ole minun, joitakin postauksia aiemmin kerroin mistä se ajatus lähti...Ja Johannalle tiedoksi,että sukkablokit on isäni käsialaa :)

tagatha kirjoitti...

Ja sitten penkomaan jämäkeriä... kiitos inspiraatiosta!

Lea P kirjoitti...

Voi miten iloinen peitto ja helppo tehdä, nyt en sitten voikaan antaa pois/hävittää noita pussiin kerättyjä langanjämiä. Toisaalta hyvä että ovat samassa paikassa sitten kun iskee tällaisen peiton neulomisinspis.
Ja kissat, ne vain ovat ihania.