27.3.2012

Suunta ylöspäin

Pysyäkseni lupauksessa olla neulomatta enempää villapaitoja tänä talvena, on minun pitänyt keksiä jotain muuta neulottavaa. Pari torkkupeittoa on siis tehty ja kolmaskin on tuloillaan. Ostin myös ensimmäisen Wendy D. Johnsonin sukkakirjani, josta ensimmäisenä työstöön pääsivät kirjoneulesukat. Kirja on nimeltään Toe-up socks for every body ja siinä olevat sukkamallit neulotaan kärjestä ylöspäin. Olen muutamat sukat tehnyt jo kyseisellä tavalla aiemminkin, joten ihan historialliset nämä sukat eivät olleet siinä mielessä. Pyöröpuikoilla näitä en kuitenkaan neulonut vaan kilisyttelin vanhaan malliin sukkapuikkoja.
Lanka ja väritys on tuttuja jo Pälvi-neuleestani eli vihreänkirjava lanka on Marks & Kattens Fame trendiä ja valkoinen Dropsin Fabelia. Ihan eriparisukat näistä tuli, mutta silti tai juuri siitä syystä varsin viehättävät. Kantapää näissä tehtiin hieman eritavalla kuin olin tehnyt aiemmin, joten jotain uuttakin sain opetella.

Puikot: 2,5mm

11 kommenttia:

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Hienot ja keväiset sukat! Ja yllättävän kaun saa aikaa menemään, hillitsee niitä puserohimoja mukavasti ;-) (Itselläkin alkaisi muka olla jo niin paljon puseroita että ei ehdi kaikia käyttämään. Pitänee ottaa sinusta mallia.)
Tuossa kantapäässä on se hyvä puoli, että kuvioneule ei katkea. Wendyn molemmat sukkakirjat ovat kyllä todellisia helmiä.

Hanna kirjoitti...

Olen ihastellut tätä väritystä siinä Pälvi (?)-neuleessa, ja nyt näissä sukissa....eli ehkä laitan nimen korvan taakse :) Kauniit ja keväiset!

Saija kirjoitti...

Aijai, taas ihanat sukat.

frost kirjoitti...

Onpas kauniit! Raikkaat värit ja kiva kuvio.

Iia Katariina kirjoitti...

Kerrassaan aivan ihanan väriset! Oi!

Heidi kirjoitti...

Todella kauniit sukat!

Neulisti kirjoitti...

Kauniit sukat. Ja värit on tietty Pälvin tapaan ihanat. Herää vain kysymys, miksi ei saisi neuloa lisää neuletakkeja/paitoja? :D

Emma kirjoitti...

Kevätsukat :)

Nasti kirjoitti...

Kiitos kehuista!

Neulistin kysymykseen vastauksena pieni laskutoimitus. Jos Nasti neuloo vuodessa keskimäärin 10 villapaitaa 10 vuoden ajan, montako villapaitaa Nastilla on kaapissa? :) Toisin sanoen päätös oli ihan käytännön sanelema juttu. Toki olen luvannut itselleni, että kun vastaan tulee joku ihana malli niin saan sen neuloa. Mutta pelkästä neulomisen ilosta en nyt enää talvena villapaitoja tee.

Ingi kirjoitti...

Kaunis kuvio ja kivat värisävyt! Villapaitaongelma on minullakin. Neulon niitä paljon mieluummin kuin sukkia ym. Nytkin on kolme suunnitelmissa kesäksi. Missä niitä säilyttäisi? Tarvitsenko edes? Langat on valmiina, sormet syyhyävät...

merkku kirjoitti...

Kauniit sukat!Eikä "eriparisuus" haittaa ollenkaan - päinvastoin! :)