27.5.2012

Rendez-vous

Siskosten jo perinteeksi muodostunut euroviisuhuumaviikonloppu vietettiin tänä vuonna täällä Nastilassa. Viisukatsomoon varustauduttiin perinteisin metodein, eli tulostamalla Ylen euroviisusivustolta valmiit arvostelulomakkeet sekä valmistamalla ihan liikaa syömistä. Näpräsimme mm kevään muotipaakkelsseja cake popseja eli kakkutikkareita. Niistä tuli kyllä ihan maukkaita. Itse viisuissa finaaliin päässeistä esityksistä korostui suuri balladien määrä ja se että yhtään vaatteiden vähentämistä/ vaihtoa ei show-numeroissa tällä kertaa nähty. Onko euroviisut vähän kesyyntymässä? Mielenkiinnolla odotamme ensi vuotta ja luvattua down-shiftausta viisujen kustannuksissa. Ensi vuonna Tukholmassa on kuulemma pienemmät ja kodikkaammat viisut.
Edellisellä viikolla ompelin vanhoista farkuista leikkaamistani paloista hameen. Ensin tein paloista "kankaan", josta leikkasin kaavojen mukaan perushameen osaset ja ompelin ne sitten yhteen. Yksistä farkuista ratkoin takataskun irti ja sen mallailin sopivaan kohtaan hameen etupuolelle. Saumoista tuli yllättävänkin siistit, silitin saumat tarkkaan joten ne eivät pullota taikka kiemurtele. Varsin kiva tuli! Hame taitaa päästä muutaman viikon kuluttua katselemaan vähän maailmaa, sillä Pariisin matka odottaa...

10 kommenttia:

Judiuni kirjoitti...

Upea hame! Osaisimpa minäkin ommella.

Kristiina kirjoitti...

Terve menoa Pariisiin kera kivan hameen. Tulin juuri sieltä ulkoiluttamasta omia mekkojani : )

Tess kirjoitti...

Kaunis hame! Tuommoista voisi itsekin kokeilla. Olis ainakin risoja farkkuja tarpeeksi. Ai niin, mutta pitäs uskaltautua ompelukoneen lähelle...

outi kirjoitti...

WautsiWau, hame on aika päheen näköinen. Ja hyvä idea tuo kankaaksi ompeleminen. Minä en jaksanut viisuja ihan loppuun asti ja hyvä niin, koska voittaja oli pettymys. Minä liputin tuohivirsujen ja kirjoneulesukkien puolesta. Ja sukulaiskielikin se udmurti vielä!

Näppi kirjoitti...

Upea hame, vieläpä eko sellanen. Oon harrastanyu vaatteitten tuunaamista urakalla nyt ja muutamat farkut ois kaapissa. Tällanen niistä taitaa syntyä, kiitos ideasta.

Tuija kirjoitti...

Hauska farkkuhamonen!

Mekin seurasimme Saijan kanssa viisuja meillä, ja tällä kertaa mukana oli myös kummankin perheet ja saijalaisten koira. Perheiden isot pojat grillasivat ja napa paukkui. :) Mutta itse viisut. Kreikka ja pari muuta maata olivat kyllä panostaneet vesirajahamosiin ja katseen kestäviin pikkareihin. ;-)

Anne F kirjoitti...

Hieno hame, kelpaa ulkoiluttaa Pariisia myöten!

Suvi kirjoitti...

Aika makee. Mulla ois kahdet ihanat sammarit, jotka alkaa olla takapuolesta hiuti (no myönnetään toisessa on jo reikä). En raaskis luopua niistä, kun ne on niin ihanan tuntuiset. Nyt kun olen alkanut pikkuhiljaa hyväksymään taas hameet vaatekaappiini niin taidan sopivassa välissä kokeilla siun ideaa.

-P- kirjoitti...

Hauska idea tehdä uusio-farkkuhame noin! Yleensä sitä vaan avataan haarasaumat, ja tehdään silleen hame... tää on tosi kiva!

Anniina kirjoitti...

Hieno! Teille on tunnustus blogissamme!