10.1.2013

Raita poikineen

Kiitokset edellisen postauksen avautumistamme kommentoineille lukijoille. Kyllähän se niin on, että kannustus tuntuu aina mukavalta ja eritoten se, huomaa omien suosikkiblogien kirjoittajia meidän lukijoidemme joukossa, mahtavaa! Kovasti tässä on uusia aihepiirejä tulossa, joissa raotetaan hieman meidän muuta elämää käsitöiden ulkopuolella (vaikka aina sanonkin ettei mulla muuta elämää ole). Mutta ensin vähän ydinosaamisaluetta eli neuleita.
 Veeralla on vain niin nerokkaita malleja, niin huiveissa kuin isommissakin neuleissa ettei voi kuin ihailla että mistä hän niitä ammentaa. Mietin pitkään, että mistä langasta ja väreistä tämän huivin tekisin, siihen kun tarvitaan kolmea toisiinsa sopivasti sointuvaa väriä. Mallailin ohuita sukkalankojani mutta kun näin tämän toteutuksen niin päätinkin tehdä sen Alpacasta. Jotka ei tunnu kaapistani ikinä loppuvan (johtuiskohan se siitä että ostan joka reissulta Kärkkäiselle aina muutaman kerän lisää?). Alusta asti oli selvää, että huivin saa Tytti, joka viettää merkkipäiviään aina tässä joulun jälkeen. Väreinä on siis valkoinen, limenvihreä sekä keskiharmaa. Jotenkin huivin yläreuna silmukat kiristää ja vetää valmiin huivin kaarelle, en tiedä että teinkö lisäykset oudosti. Mutta Tytti tykkäsi kuitenkin :)
Malli: Color affection , Veera Välimäki
Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 3,5mm

15 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kaunis huivi. Mullakin on ohje ostettuna ja kertaalleen oon jo alottanutkin. Se meni purkuun, mutta tuon reunan kiristämisen ehdin huomata minäkin. Kysyinkin siitä Veeralta, mutta ilmeisesti vain pitäis osata tehdä niin turkasen löysää. Toinen mikä mietityttää on huivin lopullinen muoto. Tuleekohan siitä käytössä tosi kapea ja tosi pitkä? Aivan nerokas se on silti väriyhdistelmineen. Ja sun yhdistelmä on kyllä kauunis.

Ingi kirjoitti...

Vau, kuinka hieno väritys!

essi kirjoitti...

Onpa kivat värit huivissa. Itse olen neulonut jo kaksi huivia samalla mallilla, yläreunan kireyteen auttoi minulla, kun tein lisäykset langankiertoina ja neuloin ne kiertäen oikein.

Unknown kirjoitti...

Kaunis huivi :) Mulla oli kanssa sama ongelma huivin kanssa ja niin kuuleman mukaan monella muullakin. Ite pingotin omani kolme kertaa ja sillä lailla siitä tuli pidettävä.

Mammutti kirjoitti...

Kaunis huivi ja väritys!

Maritta kirjoitti...

Niin kaunis huivi ja todella hyvin valitut värit.

Lilja kirjoitti...

Hih, mikä vihreä! Ihanat värit, taas. Ja kiitokset kivasta blogista. Ihmiset ehkä on liiankin tottuneet siihen, että teidän blogi on niin kiva etteivät he muista sitä ilmaista, ennen kuin se on riskinä kadota! Toivottavasti ei katoa! ;)

Nasti kirjoitti...

Helpottavaa kuulla, että muillakin yläreuna kiristää, etten ole ainoa. Niin ja semmoisen unohdin tuossa tekstissä kertoa että tein huivista tarkoituksella vähän pienemmän, eli käytin sen koon kerrosmääriä, jossa oli niitä vähemmän (en nyt muista että oliko se kumpi versio).

Neulisti kirjoitti...

Kaunis on huivi. Ravelrysta löysin omaa huivia tehdessä vinkin, että reunasilmukoiden välissä tehdään langankierto, joka seuraavalla kerroksella tiputetaan pois puikoilta, niin reuna pysyy riittävän löysänä.

Heidi kirjoitti...

Alpakkaa pitääkin olla hyvät varastot, se on niiin pehmoista ja käy mihin vain :) . Ihanaa, että jatkatte bloggaamista. Pujoliivi on yksi suosikeistani, täällä on yksinkertaisesti niin mukava tunnelma ja totta kai tyylikkääitä kuvia sekä neuleita.

frost kirjoitti...

Kauniit värit! Oon tehnyt ite jo kolme näitä huiveja, ja löysin myös Ravelrystä saman vinkin kuin Neulisti. Jonkinverran auttoi, mutta käsialani on tiukka.. Pingotuksella korjasin lisää (samalla siihen tuli leveyttä). Minua ei kyllä käytössä haittaa se kaarevuuskaan, vaan ajattelen, että se muotoutuu vähän paremmin kaulallekin sillä tavalla.

ArualMaria kirjoitti...

Niin kauniit värivalinnat, namskis! Mie neuloin myös toisen CA:ni niin, että tein langankierron reunasilmukoiden välissä ja pudotin sen seuraavalla kerroksella puikolta. Toimi mainiosti eikä reuna kiristänyt yhtään niin pahasti kuin ekassa.

Tiina kirjoitti...

Nätit värjt, upea huivi! Mulla kävi samoin oman Color affectionini kanssa, reuna kiristi. Mutta seuraavan kanssa olen sitten viisaampi.

Nimetön kirjoitti...

Mä oon kanssa tehnyt tämän huivin ja tykkään mallista just kaarevuuden takia. Ajattelin, että kyllä sen kuulukin mennä just silleen... :)

Anna kirjoitti...

Ihana väriyhdistelmä! Minäkin olen huivin tehnyt, ja kyllähän se reunus kiristää. Jossain päin ravelryä/blogistaniaa näin vinkin, jolla sen sai estettyä, mutta enpä enää muista miten.