4.4.2013

Camouflage

Laskin tuossa neulepuserot, jotka olen tehnyt miehelleni. Niitä oli 3. Kol-me. Blogia ollaan Tytin kanssa pidetty vuodesta 2007 ja sinä aikana en ole neulonut tuolle meillä asuvalle miehelle yhtään puseroa vaan kaikki on ajalta ennen Pujoliiviä. Vertailun vuoksi laskin Ravelrystä kaikki itselleni vuoden 2007 jälkeen neulomani puserot joita oli - köh - 86 kpl. Ehkä oli aika ottaa askel kohti vaatekaappiemme tasapainotusta ja tehdä täytettä välillä miehenkin puolelle.
Kun kyselin miekkoselta, että millaista puseroa hän pitäisi, vastaus oli että "poolokaulus eikä liian paksu". Hänen mielivärinsä on violetti mutta koska sitä omaa inhokkiväriäni en kertakaikkisesti halua neuloa, niin onneksi vihreäkin kelpasi. Tutkailin erilaisia mallivaihtoehtoja ja Dropsilta löytyi täydellinen malli. Jannukin sen hyväksyi joten ei muuta kuin urakan kimppuun. Käytin täsmälleen niitä lankoja ja värejä, joita oli ohjeessakin oli.
Pusero neulotaan Dropsin Fabel- ja Alpaca-langoista kaksinkertaisella langalla. Aloitin M-koon silmukoilla mutta puserosta näytti tulevan kovin pieni joten purin tekeleen ja aloitin uudestaan L-koolla. Puseron sivuissa on joustinneulekaitaleet, jotka tekevät neuleesta hieman istuvamman. Pusero neulotaan pyörönä helmasta ylöspäin, jätetään kainaloissa odottamaan hihojen valmistumista ja sitten posotellaan kaarroke kavennuksineen kaulaan saakka. Poolokaulus kruunaa tämän varsin maastonvärisen puseron. Lankaa ei mennyt aivan niin paljoa kuin ohjeessa oli ja mikä hauskinta, Fabelia kului melkein kerä vähemmän kuin Alpacaa.
Malli: Drops 135-13
Lanka: Drops Fabel Print, väri 542, menekki 280g sekä Drops Alpaca, väri 7238, menekki 340g
Puikot: 4mm

Kylläpä se osaa poseerata! Eikä tuo mieskään hullumpi ole.

10 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

Onpas komia paita ja mainio väritys!

Tiina kirjoitti...

Voi ih! Kyllon komia paita!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Hieno pusero! Ja ole vain onnellinen ( neuloja) jos neuleet sopivat miehellesi. Minulla onnettomalla on mies, jolla on "sisäinen villapaita" ja jolle villapaidan pitäinen olisi suurta kidutusta. Mieli kyllä tekisi neuloa , mutta kuin ei...

ja komeasti tosiaan poseeraa :)

Lilja kirjoitti...

On hyvä paita mutta vielä enemmän ihmettelen tota itselles neulomaa paitojen määrää! Huikeeta! Jos kaikki on kaapissa jäljellä, niin mahtaa olla iso kaappi ;)

Pitko kirjoitti...

Taas voi vedota siihen laatuun (vs. määrä), mitä siippoihin tulee! :D Uljas paita.

Ingi kirjoitti...

Onnistunut neule! Hyvä idea yhdistää Fabelia ja Alpacaa, haluan kokeilla. Kuulostaa huojentavalta neuleittesi määrä, minulla kun omatunto joskus riipii neuleita pursuavia kaappeja katsellessani.

Neulisti kirjoitti...

Kade. Meitin mies ei anna neuloa sille mitään. Upea paita! Ihanan rustiikkiset vihreän sävyt.

Tuija kirjoitti...

Hieno ja kivan värinen paita, ja juu, komeita ovat molemmat. :) Koiran nenu näyttää myös siltä, että se on haistamaisillaan jotain mielenkiintoista.

Emma kirjoitti...

Mainio miespaita! Mie oon neulonut vaan yhden paidan isännälle, pitäsköhäns itä ryhdistäytyä...

Elina kirjoitti...

Mäkin oon neulonut miehelle vain yhden paidan! Ja slipoverin, jota se rontti ei ole käyttänyt kuin kerran. En sit neulo, jos ei kerran kelpaa. :)

Villapaitaa se alkoi kyllä käyttää enemmän siinä vaiheessa kun sitä kerran kehuttiin.