31.3.2013

Housujen uusi elämä

Olen tänä talvena urakalla yrittänyt pienentää vaatekaappini sisältöä. Olen myynyt vaatteita kirppiksellä, huuto.netissä, lahjoittanut UFFille ja ystäville, huonoimmat kantanut suoraan roskikseen. Murheenkryyni tuntuvat olevan housut. Ne eivät kirppiksellä juuri mene (harva kai jaksaa alkaa sovittamaan), huuto.netissä sama juttu. Vähän pidettyjä housuja on sääli laittaa roskiinkaan. Jotain piti siis keksiä. Esimerkiksi minulla oli paksusta puuvillakankaasta tehdyt reisitaskuhousut, jotka ovat jo kieltämättä vähän liian leveät nykymuotiin, mutta joilla on minulle nostalgia-arvoa. Ajattelin tehdä niistä jotain muuta.
 A4-arkkia kaavana käyttäen leikkasin housuista reisitaskut irti, lahkeesta lisää arkin levyistä kaistaletta ja hieman kapeampaa sivuja ja hihnoja varten. Valitsin sopivan vuorikankaan ja leikkasin siitäkin samanlaiset palaset. Sitten surauttelin kassin kokoon. Housujen kangas oli sen verran tanakkaa ja taskut vielä vahvistivat sitä, joten mitään vahviketta en kankaiden väliin laittanut. Monesti kun teen kasseja, niin laitan väliin ohutta vanua tukevoittamaan rakennetta.
Olen vähän yllättänyt itsekin, että todellakin vain "surautin" tämän laukun, jota kai messenger bag:iksikin kutsutaan. Yleensä minulle tuppaa ompeluprojekteissa tulemaan jotain kämmejä tai vastuksia, mutta tämä oli kuitenkin rakenteeltaan niin yksinkertainen, että onnistuin kertalaakista.
 Ja kun hyvään alkuun päästiin, niin jatkoin farkkujen parissa. Ne ovat toinen ongelma vaatekaapissani koska niitä on liikaa ja muoti vaihtuu muutaman vuoden välein. Eräistä leveälahkeisista farkuista leikkasin lahkeista palat ja tein kässäpussin Hääräämön ohjeella.
 Pussista kurkkii keskeneräinen työ, jossa on ehkä kauneimman väristä vihreää lankaa ikinä.

10 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Kiva idea ja toteutus vanhoille housuille, niitähän tahtoo meidän jokaisen kaapista löytyä.

Sini kirjoitti...

Vau! Hienot toteutukset. Varsinkin tuo messenger bag näyttää ihan kaupasta ostetulta :-)

Pioni kirjoitti...

Tosi hieno idea! Varsinkin toi eka kassi on tyylikäs ja kiva, vuorikangas sointuu hienosti beigeen :) Täytyypä napata omalle tuunauslistalle myös.

Ratkoja kirjoitti...

Hieno tuunaus!

Pitko kirjoitti...

Molemmat ovat hienoja, mutta hatunnosto etenkin reisitaskulaukulle! :)

HennaK. kirjoitti...

Ompas komea laukku. Ja tottakai omissa varastoissani vielä jokin aika sitten oli vastaavat pöksyt odottamassa kierrätysideaa. Ideaa ei tullut joten ne jatkoivat matkaa jonnekin. Nyt niille olisi käyttöä, höh.

Inka kirjoitti...

Tooosi hienot! Upeasti surautettu!

ArualMaria kirjoitti...

Samaa vaatteiden kierrätysvimmaa täälläkin ilmassa, mulla vain ompelut kestää vähän kauemmin... :D Kiitos kuitenkin inspiraatiosta, tuo reisitaskulaukku on mahtava eikä tuo kässäpussikaan hassumpi ole! :)

Aino P. kirjoitti...

Hei! Eksyin blogiinne ja aijon ehdottomasti tulla takaisin :-) Aivan ihastuttavia neuleita!

Paula kirjoitti...

Tosi hienoja ideoita ja vielä hienompia toteutuksia! Tuntuu taas että pitäis siihen ompelukoneeseen alkaa tutustua.