22.5.2013

Palkkiraitaa

Minulla oli muutama mukavan värinen vyyhti Louhittaren Luolan Väinämöistä ja päätin toteuttaa raidallisen neuleen kerrankin hieman eri tavalla. Niitä kapearaitaisia olen tehnyt useitakin, mutta ajatus kaikista pääteltävistä langanpäistä sai minut päätymään muutamaan leveään raitaan. Less is more, todellakin.
Pähkäilin aikani, että miten raidat sijoitan ja että minkä langan valitsen vallitsevaksi väriksi, jolla tekisin siis ylä- ja alaosan sekä nappilistat. Harmaa nyt passaa aina joten pyörittelin raitavärejä eri järjestyksiin. Lopulta värit napsahtivat kohdilleen ja neulominen saattoi alkaa. Tein neuleen ylhäältä alaspäin ja ajatuksena oli tehdä siitä niin pitkä, että saan harmaaseen alaosaan vielä pienet taskutkin. Langanmenekit yms löytyy ravelrystä.
Raitavärejä meni kutakin noin 20g, joten vyyhdeistä tulee vielä jotain muutakin ihanaa. Nuo värit ovat muuten nimeltään (ylhäältä alaspäin) tiili, valaanlaulu, oliivi sekä munakoiso. Nii-in, eka kerta kun minun villatakissa on violettia :)! Munakoiso vaan näytti niin herkulliselta noiden muiden kanssa. Ja ehkä tässä vanhemmiten on vähän vähemmän ehdoton, niin lempiväreissä kuin muissakin asioissa.

13 kommenttia:

frost kirjoitti...

Wau! Onpa herkulliset värit ja kaunis malli!

MevrouwWalvis kirjoitti...

Oi että, hurjan hieno takki! Tässä herää kaikenlaisia neuletarpeita:)

ArualMaria kirjoitti...

Hirveen kiva! Tykkään! Tosiaan vähän erilainen ilme tulee noilla leveillä raidoilla, nami!

Elina kirjoitti...

Hieno on ja värit toimii!

Lotta kirjoitti...

Ihana!

Elli ja Aura kirjoitti...

Kaunis, taas!
Elli

unna kirjoitti...

Nam mitkä värit! Petollista selailla blogeja tällä nettikauppa-aikakaudella. Hmmm. Millehän sivulle sitä siirtyisikään... en ainakaan lankaostoksille :)

Neulisti kirjoitti...

Kertakaikkisen herkullinen neule!

Emma kirjoitti...

Mainio värisommitelma, ihan helmi takki!

Pitko kirjoitti...

Hienot raidat; toimivat hyvin myös hihoissa.

Vyyhti kirjoitti...

Onpa kyllä kivat raidat!

Päivikki kirjoitti...

Ihana! Tykkään noista raidoista - inspiroiduin.

anana kirjoitti...

Todella kiva, tuohan käy ihan minkä kanssa vaan! Tykkään.