2.6.2013

Pidetäänkö teillä mattoja

Pujoliivin sisustuscornerista päivää!

Meidän ja ystävien kodin väliin sattuu sopivasti Ikea, jossa kyläreissuilla pitää tietenkin piipahtaa. Eilen ennen yo-juhlia kurvattiin taas Ikean kautta. Mielessämme oli eräs matto, joka sieltä myös hankittiinkin.  Ihana vaalea villamatto, jossa on pistaasihtava kuvio. Sopii täydellisesti tummanharmaaksi maalatulle lattialle, kullanvärisen emma-sohvan kaveriksi.

Kun matto leväytettiin lattialle, pohdiskelin ääneen, kuinka kauan mahtaa mennä että joku kissoista oksentaa matolle. Ja kas, ei ehtinyt päivä vaihtua kun ensimmäinen osui :/ Onneksi se oli sillä kertaa helposti putsattavissa. Kolmen kissan talouteen vaalea matto ei ehkä ollut se järkevin ratkaisu, mutta ans kattoo ny. Joka tapauksessa tykkäämme kovasti - vielä.

Emma-sohva on second händiä. Saattaapi olla että uusin verhoilun jossain vaiheessa, mutta juuri nyt näyttää hyvältä tuollaisena, luultavasti alkuperäisessä plyyshissään.

Ikeassa on aina käytävä myös herkkutorilla hankkimassa kahvipapuja, suklaata sekä hauskoja kirjainkeksejä. Aiemmin keksipaketissa on ollut vain kirjaimet I, K, E ja A (ylläri), mutta nyt paketista löytyi lähes kaikki aakkosten kirjaimet. Paitsi P!  Se tehtiin sitten puraisemalla ärrästä pala pois. Keksit eivät tosin ole erityisen herkullisia, mutta menettelevät kahvin kanssa. Parasta niissä ehkä onkin kikkailu ja sanojen keksiminen.
 

Ps. Tämä oli muuten Pujoliivin 400. postaus! Fanfaarit sille!

11 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Onnea 400. postauksesta, ahkeria ootte olleet. Tosi kaunis huone! Ja kiinnostus heti heräsi mattoa kohtaan, vaikka vielä ihanampi on kyllä tuo sohva ja huonekasvin ruukku :)

Soile kirjoitti...

Oi, tuommoset kirjainkeksit on huippua! Samoin salmiakkiaakkoset. Niistä pitää aina kehittää joku sana tai lyhenne.

Miksihän ne kissat muuten aina oksentaa matolle? Ei koskaan lattialle?

diutu kirjoitti...

Onnea blogille!

Meillä puolisko kritisoi valkeaa mattoani, kun on kaksi kissaa yökkimässä ja koira pitkine partoineen ja mahavilloineen sotkemassa. En näe ongelmaa, onhan matossa kaksi puolta. Pestään joka kesä ja käännetään jouluksi ympäri! ;]

AnniKainen kirjoitti...

Voi kun teillä on kodikasta!

Onnittelut 400:sta postauksesta. Täällä on oikein mukava vierailla eli toivottavasti tulee vielä toiset 400 postausta :)

Lilja kirjoitti...

Onnea teille! :) hauska sohva! Ja toivotaan että kissat viitsivät kohdistaa itsensä muualle!

Matot on mahtavia. Meillä on äidin tekemiä räsymattoja kaikista mahdollisista muistoista, kuten pitkistä kalsareista ja entisistä verhoista.

Paula kirjoitti...

Onnea blogille! Sisustus näyttää hienolta, tosiaan sopii hyvin yhteen kaikki!

Tiina kirjoitti...

Onpa teillä kaunista! :) Tuo mattohomma on kyllä kissataloudessa haasteellinen. Meillä tuli vasta kaksi isoa mattoa pesulasta - kumpikin oli saanut vähän osumaa.

Tuija kirjoitti...

Hieno uusi ilme blogilla! Eipä tarvita kirjainkeksejä tai salmiakkiaakkosia kun on voikukkia! :)
Ja matto on myös hieno.
En osaa sanoa mitään kissan oksennuksista mutta sen tiedän, että meidän Otto (koira) lurauttaa ripulikakat AINA matolle. Se taitaa luulla että ne on sieltä helpompi siivota kuin lattialta...

frost kirjoitti...

Onnittelut 400:lle! Matto on ihana. Itse erehdyin ostamaan lähes samanlaisen, mutta mustavalkoisena. Se aiheutti aluksi päänsärkyä, kun on niin kovin kontrastinen (onko tuo edes sana??) Mutta onhan tuohon jo tottunut. Tuollaisia kirjainkeksejä en olekaan tainnut aiemmin bongata. Mun herkkulistalla on aina vain pakolliset hodarit. Tai HOD DOGit, kuten meidän paikallisen grillin seinällä lukee :D

Tuija kirjoitti...

Kivalta näyttää! Samaa mattoa olen katsellut silä silmällä, mutta jääänee kauppaan, koska epäilen, että ensinnäkin rupean aivastelemaan villamaton tuntumassa ja toisaalta en saisi hoidettua sitä riittävän ahkerasti. Olenkin siis suunnitellut kutovani (siis puikoilla) jotain sen suuntaista puuvillasta tai jostain, mutta saa nähdä, toteutuuko koskaan.

Meilläkin päästään pian kokemaan eläintalouden riemuja ja kauhuja, kun meille tulee ikioma koira. Jee! :)

ArualMaria kirjoitti...

Joo, se on kumma juttu, miten kissat oksentaa aina alustalle, oli se sitten matto, sohva tahi kiipeilypuu...