13.8.2013

Loki

Heinäkuiselta Islannin reissultamme mukaan tarttui palava halu tehdä islantilaisneule. Siellähän niitä oli tarjolla joka paikassa mutta tiesin, ettei minulla tule käytettyä paksua, karkeasta villasta neulottua takkia. Halusin tehdä sen itse. Muutaman illan nettisurffailun jälkeen tiesin millaisen siitä halusin. Langaksi valitsin helposti saatavilla olevaa Dropsin Karismaa ja siitä luonnonläheiset ja neutraalit värit. Karisma on kuitenkin 100% villaa mutta ei liian paksua eikä karheaa, joten ajattelin etten kovin suurta rikosta tee vaikken neulettani aidosta islantilaisesta langasta neulokaan.
Ravelrystä löytyy useitakin erilaisia islantilaisneuleiden malleja, mutta valitsin niistä melko perinteisen ja yksinkertaisen mallin. No se mieluisin löytyi tietenkin ainoastaan lasten koossa joten piti vähän soveltaa. Dropsin sivuilta löytyy Karismalle tehtyjä kaarrokeneuleiden ohjeita, joista katsoin silmukkamääriä. Koska tein neuleeni niistä poiketen ylhäältä alaspäin, piti ohjeitakin lukea lopusta alkuun :) Aika monimutkaiselta kuulostaa mutta ei se oikeastaan ollut kun alkuun pääsi. Kaarrokkeen kuviotakin hieman pidensin sieltä täältä.
Neuleen pääväri on vaaleanharmaa ja kuviot on tehty valkoisella ja tummanruskealla. Kuviovärejä meni kumpaakin yksi kerä ja harmaata yhdeksän. Ja tuntuipa kuulkaa hienolta kun pitkästä aikaa taas neulotutti! Koko kesä on mennyt kärvistellessä, neulominen ei ole kiinnostanut yhtään. Muutamat sukat kyllä neuloin ja useita huiveja aloitin, mutta kun ei iskenyt niin ei. Onneksi syksy ja sen mukana neuleinto tulevat varmasti joka vuosi!
Malli: Loki, sovellettuna aikuisten kokoon
Lanka: Drops Karisma
Puikot: 3,5mm

17 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kaunis villatakki!

OLGA kirjoitti...

Ihana! :) Iteki kaipailen jonkin sortin islantilaisneuletta (ja myös matkaa Islantiin...), mutta ainakaan toistaiseksi en omista. Ehkä tänä talvena on pakko vääntää, koska mun tänhetkinen lempineule on jo ihan täynnä reikiä...

sndra kirjoitti...

Kaunis! Minusta Karisma sopii tähän malliin hyvin. Kivat, syksyiset kuvat.

Vyyhti kirjoitti...

Kuulostaa tosiaan aika monimutkaiselta tuo neulemallien yhdistely ja soveltaminen, mutta niin vain tuli oikein onnistunut takki kauniissa väreissä.

Sini kirjoitti...

Onpas kaunis neule :-)

Pitko kirjoitti...

Kaunis villis. :)

Lotta kirjoitti...

Vautsi, tosi hieno!

kukkarukkanen kirjoitti...

Hieno tuli :) Syksy on mun lempivuoden aika ja oon jo aika fiiliksissä siitä ja ois pakko saada pian joku neuletakki puikoille!

Heidi kirjoitti...

Rikollisen kaunis ja jälleen todella hyvin istuva neule. Taitavaa :) .

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kaunis takki ja aivain hulppean hauskat kuvat!

Islantilaisen lampaan villa on luonnon paras "tekninen" materiaali: pitää tuulta, kestää kosteutta ja lämmittää suloisesti. Suosittelen todellakin neulomaan vaikka Lett Lopista joskus takin/ puseron. ( Sitten kun joskus tulee sallainen olo) Pistelevän sisäpuolen saa suloisen pehmeäksi kun kevyesti vanuttaa nurjalla puolella villan päät kiinni neuleeseen.

Mirm kirjoitti...

Hienosti istuva ja kaunis neuletakki!

outi kirjoitti...

Hieno! Ja hyvä syksy!

ArualMaria kirjoitti...

Nätti!

Emma kirjoitti...

Kyllä on kaunis takki, todellinen käyttöneule!

Tuulis kirjoitti...

Kaunis neule! Mullakin on vähän vastaavanlainen paitaprojekti menossa, säädän islantilaista ohjetta suomalaiselle kasvivärjätylle villalangalle sopivaksi. Folkloresekasikiö tullee siis siitäkin :D

Paula kirjoitti...

Todella kaunis neule!

Tuija kirjoitti...

Ihana issikkaneule ja hurrrja loikka! :D