4.10.2013

Itku pitkästä ilosta?

Otsikko ei viittaa mihinkään murheeseen vaan siihen että tämä virkkuuohje on nimetty Ilo-takiksi iloisten väriensä takia mutta minä teinkin siitä harmaan. Hurmaavan harmaan sanoisin.
 Tutustuin viime talvena Novitan uutuuslankaan Usvaan ja jo silloin ajattelin, että tästäpä tulisi oivallinen torkkupeitto. Harmaan sävyt vaihtuivat langassa kauniisti ja ihastuin siihen. Taloutemme torkkupeittokiintiö oli kuitenkin täynnä ja jätin ajatuksen muhimaan. Kun blogeissa alkoi näkyä Ilo-takkeja, ajattelin että tässäpä oiva malli tälle langalle. Värilliset versiot ovat kauniita mutta hieman hipahtavia omaan makuuni joten halusin nähdä millainen takista tulisi harmaan sävyissä. Siispä koukku esiin ja virkkaamaan. Kuvallinen ohje tai pikemminkin resepti löytyy Virpi Siiran blogista täältä. Blogi on muutenkin tutustumisen arvoinen ja häneltä on tulossa myös kirja.

Virkkailin palat ohjeen mukaan mutta yhdistin ne jo viimeisellä kerroksella toisiinsa. Hihat tein istutettuina ylhäältä alaspäin, nekin suoraan kiinni hiha-aukkoihin. Usva-lankaa meni yhteensä 650 grammaa. Niin, ja mitähän lopputuloksesta nyt sanoisi... Tämä on täydellinen pidettäväksi sohvannurkassa tai näin flunssan kourissa kun tarvitsee lisälämpöä, siihen voi todellakin kääriytyä kuin torkkupeittoon mutta se pysyy paremmin päällä. Mutta huolimatta harmaasta väriskaalasta, aika hippi tästä tuli kuitenkin :)

16 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Vau, mahtava! Tykkään kyllä värillisistäkin kovasti, mutta tää kyllä iskee muhun tosi lujaa, ehkä kuitenkin enemmän käyttöä olisi itselläkin tuollaisella vähän rauhallisemmalla versiolla. Ei sillä että saisin tehtyä kun virkkaus ei tahdo passata mun käsille, mutta ajatuksena :)

Minna kirjoitti...

Tää harmaa on ehdottomasti kaunein näkemäni versio tästä takista.

Emma kirjoitti...

Harmaa hippi :D On se hieno, unelmaisen utuinen...

outi kirjoitti...

Aivan ihana! Koetan olla nyt innostumatta, yhtään uutta projektia en tarvitse puikoille/koukulle. Mutta olisipa tuo NIIN mun näköinen. Jännä juttu nuo värit; malli muuttuu niillä ihan erilaiseksi.

Lotta kirjoitti...

Ihana!

morso kirjoitti...

Jee. Mä jollekin huokailin, että ne ilot on niin kirjavia, niin joku ehdotti harmaata. Ja jes toi on upee! Tommosessa voisin kyllä mennä töihin - kai se on mentävä lankakauppaan ja otettava koukku käteen.

Soile kirjoitti...

Hippi on hippi harmaanakin :) hieno versio. Häädähän flunssa tiehensä hus!

Lape kirjoitti...

Ja mä heti ku näin tän, et tästä ohje mun harmaalle Usvalle... no mut sitähän tää olikin ;)

Veikkaan vaan ettei malli näytä noin kivalle.. hmmm raskaammalla ruholla :S enkä mä oikein osaa virkatakkaan...

Tää on käyttökelpoisin versio minkä toteutuksen mä oon nähny, ihana... :D

SanniJ kirjoitti...

Hippi tai ei, mutta hiano on!

VMS kirjoitti...

Superkaunis!
KIITOS, kun mainitsit blogini. Puro-ILO-villatakki on levinnyt hurjasti ympäri maailmaa.
Joku röyhkimys on laittanut jopa omat vesilemat kuvieni päälle - kuvien, joissa minä itse olen ;D

Värikäs mallil houkuttelee...tekemään itselleen hillitymmän hippiversion.
Onnittelut onnistumisesta, tämä teki minut iloiseksi - malli on siis nimensä veroinen :)

essi kirjoitti...

Kyllä harmaa sopii selvästi tähänkin takkiin, ei ole yhtä kaunista tullut vielä vastaan samasta mallista toteutettuna :)

helena kirjoitti...

Kaunis toteutus, ilo silmälle :D

Nimetön kirjoitti...

Tuo harmaa versio takista on niin ihana! Fantastinen! Eikä yhtään hipahtava, vaan yksinkertaisen kaunis! Harmaan aaltoilevat sävyt antavat lempeästi tilaa pitsikuvion herkkyydelle!
Toinen asiani: huomasin sinun joskus kaivanneen täydennystä Pehtoori-pannukokoelmaasi. Muistelen nähneeni 60-70-luvulla hyvin tumman vihreän Pehtoori-version. Kyseleppäs tältä blogikirppispitäjältä: http://valkoisentalonsalonki.blogspot.fi. Hänellä on runsaasti 60-70-lukujen aitoja tavaroita, mm. myös tukevalaatuisia Marimekkokankaita ja Marimekkovaatteita. Myös kaikkea vanhempaakin löytyy. Ehkä sieltä tärppää.

ArualMaria kirjoitti...

Voi, tämä on kaunis! Aivan ihanat harmaat.

♥ maaria kirjoitti...

hurjan kiva!!

Nimetön kirjoitti...

Mikä koukkukoko sulla oli yässä työssä usva - langalle? Tämä on kerrassaan hurmaava!