23.11.2013

Kompiainen

Lapsena semmoisia kovia karkkeja sanottiin kompiaisiksi. Värejä niissä oli monia mutta yksi oli puna-valkoraidallinen, kaipa ne oikeasti on jotain polka-karkkeja. Kompiaiset alkoi vain pyöriä mielessä kun näitä sukkia neuloin, sen verran herkullista raitaa syntyi. Punainen on Väinämöistä värissä tiili ja valkoinen on Dropsin Fabelia.
 Nämä mustat sukat aloitin jo elokuussa ja kirjasin aloituksen ravelryyn enteellisesti Musta marraskuu -nimellä. Oikeasti mallin nimi on Oi ihana toukokuu ja ohje löytyy täältä. Malli on hieno yhdistelmä pitsiä ja sileää neuletta. Mustalla langalla, syksyn koko ajan pimentyessä, neulominen ei kuitenkaan ollut kovin nautinnollista ja siksipä valmistuminen venyi marraskuulle saakka. Onneksi pari päivää sitten tänne satoi lunta joten marraskuun loppu muuttuikin valkeaksi.
 Valkoisia ovat myös koiran karvat, jotka mustissa sukissa näkyvät turhankin hyvin... Nämä sukat taitavat jäädä omaan käyttöön koska en kehtaa näitä lahjaksikaan antaa. Muuten neulotut joululahjat ovat täällä jo hyvällä mallilla, miten teillä?

8 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Voi vitsi, kun nuo raitasukat on ihanat!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat sukat! Ja ihana oli myös blogin tunnarikuva. Mistähän jännästä pinnasta kuva oli otettu? Autonlasi....

Meilläpäin kompiaiset oli ötököitä, sittisontiaisia yms. Mitkä on musta kyllä maailman kauneimpia ötököitä! Joten sikäli paremmin sopii noihin mustiin sukkiin....nekin on erittäin kauniit!

Anna kirjoitti...

Voi että, nuo jälkimmäiset menevät jonoon välittömästi!

morso kirjoitti...

Joululahjat? Joulu? ? Täällä on fiilikset ihan hakusessa ja hukassa, enkä millään ymmärrä, että huomenna on tasan kuukausi jouluaattoon. Kaksi lahjaa olen tilannut, pari tein kesällä, muuten olen vielä ihan alkutekjöissään. :( Taitaa käydä huonosti tänä vuonna.

Tuija kirjoitti...

Kivoja sukkia, ja kompiainen on tuttu sana minullekin! Isäni kuulemma kutsui lapsena konvehteja kompiaisiksi, ja käyttää sanaa välillä vieläkin. Onpa hän tehnyt Saijalle ja minulle jopa kompiaiskehlon eli pienen, pyöreän, kannellisen puurasian, jonka saa lukkoon keilamaisen tikun avulla. Eivät ne kompiaiset silti kauan kehlossa säily. :)

MevrouwWalvis kirjoitti...

Ihanat raitasukat, alkoi jostain kumman syystä tehdä mieli Marianne-karkkeja:)

Joululahjaneuleet ovat kesken, mutta taitavat valmistua ajallaan.

Paula kirjoitti...

Tosi nättejä sukkia! Raidat on kyllä niin kivoja! Karkkia alkoi tehdä mieli heti :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitää vikaa jälkimmäisissä etteivät lahjaksi kelpaa?