3.1.2014

Martta, Dooris ja muut tumput

 
 

Törmäsin kerran Ravelryssä kivaan lapasmalliin mutta pahkeinen kun se oli julkaistu ruottalaisessa neulekirjassa enkä uskonut sitä saavani ihan heti käsiini. Tsuumailin kuitenkin kuvia ja ajattelin että on sitä ennenkin omia versioita tehty ja rupesin tuumasta toimeen. Langaksi otin Valaanlaulun väristä Väinämöistä ja raikastukseksi valkoista. Vähän piti tietenkin kuvioita mallailla ja silmukoita laskea mutta ihan kelpo tumput sain aikaiseksi. Myöhemmin etsiskelin kirjaa nettikaupoista ja niinkin lähellä kuin Adlibriksessä niitä oli. Tytin kysellessä joululahjatoiveitani muistin kirjan hänelle mainita.
Ja kas kummaa, Pukki kuuli toiveeni ja sain käsiini kirjallisen mitä ihanimpia lapasia, joka vuodenajalle omansa! Kirjan mallit ovat enimmäkseen kirjoneuleita mutta myös muutamia herkkiä pitsikämmekkäitä on mukana. Lapasten väritykset ovat reippaan sporttisia ja mallit näyttävät silmääni moderneiltakin. Aion tehdä ne kaikki (no ainakin melkein)!
 Ensimmäisenä ohjeista pääsi testaukseen lapas-sormikkaat vai mitkä nämä Märtat nyt olisi. Ohje on ohuelle langalle mutta koskapa kaapissa oli Dropsin Karismaa niin pienensin vähän silmukkamääriä ja tein nämä siitä. Taisin aloittaa nämä joulupäissäni värityksestä päätellen :)


12 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ooooh! Miten upeita lapasia! Mäkin olen himoinnut tuota kirjaa, pitääpä munkin vihjata siitä pukille - jos vaikka ens jouluna semmonen kuoriutuis munkin paketista.

Kardemumma kirjoitti...

Olen samaa kirjaa katsellut ja paria muutakin kirjoneulekirjaa. Pitääpä googlettaa, josko niitäkin löytyisi noin vain. Kauniit nuo kirjonelelapaset.

Minna kirjoitti...

Ihania malleja! Nyt harmittaa, ettei ruotsiksi neulominen taida multa sujua. Vai sujuisko... kai siinä kirjassa kaaviot on?

Nasti kirjoitti...

Minna, siitä pitikin jo tuossa postauksessa mainita, mutta en muistanut... Että muakin arvelutti vähän se ruotsiksi neulominen mutta hyvin onnistui ja kaaviotkin kirjasta löytyy!

Henni kirjoitti...

Minäkin ihastuin! Upeita lapasia!

Vilijaana kirjoitti...

on hienot, erityisesti tykkään noista kämmekäs-lapasista jotka olis näillä leudoilla talvilla hyvät, en ole lapasia tainnut 2 kertaa enempää käyttää koko talvena vaikka laukun pohjalla varmuuden vuoksi pyörivät. Sen sijaan kämmekkään on koko ajan käytössä.

Ja hyvä jos on kaaviot. Lainasin kirjastosta yhden ruotsinkielisen neulekirjan jossa on pikkuneulomuksia mutta en osaa ilman kaavioita niitä tehdä. :(

Vilijaana kirjoitti...

ai mutta, en löytänyt kirjan nimeä mistään, mikäs se mahtaa olla? auttaisi etsimistä heinäsuosta huomattavasti.. ;)

Vilijaana kirjoitti...

vai olisiko se tämä: Vantar för alla årstider :D

kukkarukkanen kirjoitti...

Ihania lapasia. Ja kirjassa näyttää olevan vaikka kuinka ihania malleja vielä lisää! Itselläni kyllä niin heikko ruotsintaito, että en tiedä onnistuisikohan neulominen ruotsiksi...

Päivikki kirjoitti...

Ihanat lapaset ja miulle tuntematon upea lapaskirja. Tekisi mieli hankkia...

MevrouwWalvis kirjoitti...

Ihania lapasia, kirjasta lähti samantien varaus kirjastoon. Kiitos vinkistä!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Minäkin bongasin nuo malli, kauniita ovat! Nyt puikoilla jo suomennetusta toisesta ruotsalaisesta kirjasta lintulapaset..