8.1.2014

Just right.

Olen monesti ihmetellyt ulkomaista tapaa että lapasohjeissa on kumpaakin lapasta varten oma kaavio. Eikö ne osaa muka neuloa toista peilikuvaksi ilman kaaviota?

Nyt ymmärrän paremmin. Pelastakaa minun päiväni ja kertokaa omista neulemunauksistanne!
 
(Syyttömät nämä lapaset on. Ne on Svantet, jälleen siitä samasta ihanasta lapaskirjasta nimeltään Vantar för alla årstider.)

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi ;)

Anonyymi kirjoitti...

Helpostihan mokia tulee, jos ei ole tarkkana. Viimeksi, kun tein lapaset, tein kärkikavennukset vahingossa 90 astetta väärin eli peukalon paikka tuli sitten keskelle kämmentä :D

Jos teet noille 2kpl toista kättä pareiksi, niin muista sitten olla tarkkana! ;)

Katrir kirjoitti...

Voi ei. Olen itsekin samaan langennut ja miten koville se ottaa kun jälkikäteen huomaa virheen.

Tiina kirjoitti...

Ouch! Just tuon saman virheen olen itsekin tehnyt, useammin kuin kerran. Kun tekee peukun reunaan, niin tuota ongelmaa ei enää tule.

Neulisti kirjoitti...

Hui kamala, mikä neulojan painajainen!

-P- kirjoitti...

Mieletöntä, sä saatkin neuloa vielä kaksi lapasta lisää! On tosi kätevää, kun samanlaisia tumppuja on 2 paria, jos joskus hukkuu joku....! :)

Pitko kirjoitti...

Uik. ;) Jos teet 2 oikean käden lapasta, teepä eri väriset: "vasemmalle" = punaisen puolelle tms. :) Mutta juu, minä kieputan peilikuvia menemään täysin käsittämättömällä meiningillä, "parhaimmillani" olen pitsineulehuiveissa... ;)

Aarrerasia kirjoitti...

Oijoi! Ei muuta ku uusia lapasia puikoille. :D Ovat niin hienot, että pakkohan nuo on saada käyttöön.

Distant Knitter kirjoitti...

Voihan harmi. Mulla on käynyt juuri samalla tavalla, monta kertaa, mutta ei noin kauniissa lapasissa. Johonkin hahtuvalapaseen sain paikattua tilanteen katkaisemalla langan oikealla peukalonkohdalla, mutta kädenselkään jäi ikuisiksi ajoiksi se väliaikainen lanka paikkaa pitämään.

Ja hihatkin olen joskus ommellut neuleeseen väärinpäin.

Lilja kirjoitti...

Voi nyt tuli kyllä naurut x) olen yleensä huomannut tämäntapaiset virheet jotenkuten ajoissa ja purkanut tekeleen saman tien... Vaikka se tuntuu pahalta :D tsemppiä parejen tekemiseen!

Villasatu kirjoitti...

Tämä menee nyt vähän "en minä mutta muut"-linjalle, mutta liian mehukas kerrottavaksi: kaveri aloitti sukkia vaihteeksi taas varresta. Kantapäähän asti sujui hyvin, mutta sitten hän unohti aloitussuunnan ja jatkoi kuin yleensä: kantapäällä jalkaterän jälkeen. Ja niin sukassa oli kaksi kantapäätä.

Tuija kirjoitti...

Hihhhhih, ihanaa. :D Kaikenlaista on sattunut täälläkin päässä. Tekeillä olevaan paitaankin on eksynyt jo mokanpoikasta, kun sekoilin eri kokojen silmukkamäärien kanssa, mutta päätin jättää purkamatta ja vaihdoin kokoa lennossa.

MevrouwWalvis kirjoitti...

Auts!

Päivikki kirjoitti...

Tuttu tilanne! Mie yleensä joudun neulomaan villapaidat 2 kertaa, koska ensimmäisestä tulee aina liian pieni. En opi koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minua kiinnostaa hirveesti, missä vaiheessa huomasit mokan. Vois kuvitella, että ehkä vähän ennen ensimmäistä sovitusta...

Minulle mokat sattuu aina silloin, kun tuosta vaan äkkiä teen... Siihen menee yleensä kolme kertaa enemmän, kuin jos miettis ja lukisi vaikka ohjetta.

-topukka-

Nasti kirjoitti...

Huomasin mokan vasta siinä vaiheessa kun oli päätellyt langat, kastellut lapaset ja asetellut ne kuivumaan ja menin lopulta hakemaan kuivuneita lapasia että otan niistä kuvat... olin tehnyt putkeen niin monet lapaset että luulin vissiin että se onnistuu vaikka päällä seisten :/