2.2.2014

Viimeiset parit uunista ulos

Tässä viimeiset esittelemättömät lapaset tämän talven lapasviirauksen ajalta. Ensi syksynä sitten viimeistään jatketaan lapaskirjan parissa. Nyt on nimittäin otettu itseä niskasta kiinni ja työn alla ovat ne kaapissa viruneet keskeneräiset villatakit.
Dropsin Karisma-langasta tulevat kyllä ne pehmoisimmat ja lämpimimmät lapaset, ainakin näin kirjoneuleena. Värejäkin langassa piisaa ja mikä parasta, sitä saa melkein tuosta lähimarketista. Nyt sinne näytti ilmestyneen sitä tummempaa vihreää väriä, jolle minulla onkin jo suunnitelma valmiina...Näiden lapasten ohje on Knittystä.
 Nämä vihreä-valkoiset perinteiset kirjoneulelapaset ovat joulukuun Yhteishyvä -lehdestä. Valkoinen lanka on Dropsin Fabelia ja vihreä on Opalin sukkalankaa. Ihan kiva malli, mutta kenties kannattaa harkita muuta lankaa kuin sitä ohjeenmukaista Nallea, ellei halua valtavan kokoisia lapasia...
Sokerina pohjalla on Tytille kiireen vilkkaa neulotut synttärilapaset niiden kovan onnen lapasten tilalle. Nämä ovat nimeltään Otto-lapaset ja näistä tuli kyllä vielä kivemmat kuin niistä Svanteista (jotka edelleen häpeävät olemassaoloaan ilman paria). Lankana on harmaansävyinen Dropsin Delight ja keltainen Cascade Heritage. Ranteessa on kiva erivärinen kontrastiraita valkoisesta Fabelista. Ja voitte uskoa, että tarkistin aika moneen kertaan että alan tekemään peukalokiilaa varmasti oikeaan paikkaan!

8 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Kauniita lapasia. Mie tykkään noista kansanomaisista malleista todella paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ne Swantet on yksikätiselle?

OP

Minna kirjoitti...

Ihania kirjoneuleita! Etenkin nuo ensimmäiset ovat väritykseltään minun mieleeni.

Anonyymi kirjoitti...

Nuo Tytille neulotut on niiiin kauniin väriset.
- Satu

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Voi pojat, ovatpa nättejä! Harmaa- kulta onv arsinkin hieno.
Minä muutan neuloin omat perinnelapaseni vaihngossa 2mm puikoilla, tuli sopivan pienet!

Vyyhti kirjoitti...

Hauskoja lapasia! Varsinkin nuo viimeiset on ihan tosi nätit.

Kaisa kirjoitti...

Kauniita lapasia! Hirveä kirjolapaskuume iskee kun näitä kuvia katselee.

snna k kirjoitti...

Iski suoraan lapasrakkaussuoneen. Ai että!