31.8.2014

Pop-up maiharit


Alkukesästä mentiin siipan kanssa jokalauantaiseen tapaan päiväkahville paikalliseen Feeniks Cafeeseen. Siellä oli juuri silloin Kenkäpaja Pihkan  pop-up -myymälä. Pihka valmistaa käsityönä kenkiä, laukkuja ja muita nahkatuotteita. Pihka oli minulle sillä lailla tuttu, että olin käynyt putiikin verkkosivuilla kuolaamassa pitkävartisia vihreitä maihareita. Ja kuinka ollakaan, pop-upissa oli juuri nuo maiharit esillä. Nyt liikuttiin siis vaarallisilla vesillä!
Joimme rauhassa kahvit ja päätin ihan vain sovittaa niitä vihreitä maihareita (kuuluisia viimeisiä sanoja). Ne tuntuivat heti niin omilta ja oman näköisiltä että tilasin itselleni omat Veinit ja tietenkin vihreänä.  Pihkan Veera otti samoin tein mitat jaloistani ja huomioi myös sen että vasen jalkani on suurempi kuin oikea. Sitten sain valita päällis- ja pohjamateriaalin. Valitsin pintanahkan ja Vibramin maiharipohjan.
Jonkin ajan kuluttua oli yksi välisovitus. Silloin pystyin vielä vaikuttamaan siihen että vasemman  jalan kenkään tehtiin vieläkin lisää tilaa varpaille.Koska tilasin kengät alkukesästä, sovittiin että kiirettä ei ole, kunhan saan ne ennen syksyä. Ja lupaus piti - kengät saapuivat juuri sopivasti kelien viilennnettyä. Hyvältä tuntuvat ja näyttävät! Kokemusta ei vielä varsinaisesta käytöstä ole, mutta uskon että tein pitkäikäisen hankinnan. Ja jos jokin kohta alkaa repsottaa, näitä kenkiä voi kuitenkin helposti korjata. Vaikka kengät olivat aika kalliit siihen verrattuna mitä tavallisesti maksan kengistä, mielelläni tuen kotimaista käsityötä ja yrittäjiä, joille eettisyys ja ekologisuus on tärkeitä. Hyvä Pihka!

6 kommenttia:

Mhii kirjoitti...

Onpas kauniit maiharit, kiitos vinkistä!

Elsa kirjoitti...

Oon kanssa kuolannut jo varmaan vuoden Auri-kenkiä, mutta en vielä ole saanut hankittua! Välisovituksesta sen verran, että kävitkö ihan paikan päällä kokeilemassa vai miten asia hoitui?

iikku kirjoitti...

Wau miten hienot kengät! Mä löysin sivuilta jo ainakin yhdet mieluisat kengät ja pari laukkua!

Tuija kirjoitti...

Ooh, kylläpä ovatkin makeet popot!134

Saija kirjoitti...

Oih, miten ihanan herkullisen upeat!

Tytti kirjoitti...

Elsa, luulen että välisovitus ei tavallisesti onnistu välimatkojen vuoksi. Mun tapauksessa oli hyvä tuuri, kun Veera tuli käymään muutenkin lähistölle, niin sovittiin sovitus siihen yhteyteen.