14.1.2015

Grettir

 Kerran talvessa tulee näköjään neulottua jotain isompaa muillekin kuin itselle. Ostin loppuvuoden alpakkajuhlilta Dropsin Lima-lankaa ajatuksena jonkinlainen kaarrokeneule. Kun aloin etsimään sopivia malleja, muistin Jared Floodin ihanan mallin, jonka sitten ostinkin. Siinä vaiheessa, kun tajusin että ohjeessa on tosiaan koot myös miehille, päätin tehdä puseron omalleni. Alun perin ostin harmaitten ja valkoisen seuraksi poltetun oranssin väristä lankaa, mutta jotenkin se alkoi näyttää liian dominoivalta ja kaivelin lankakaapistani oliivinvihreää Karismaa. Se näyttääkin kuviossa todella hyvältä. Miehen toiveesta tein puseroon poolokauluksen, ohjeessa on kaksi kaulusvaihtoehtoa.
Lanka: Drops Lima (määrät löytyy ravelrystä) ja Karisma
Puikot: 3,5mm
Minulle laittoi joulunaikaan Ravelryssä  viestiä eräs kaukomaiden neuloja, joka kertoi tykkäävänsä neulomuksistani ja oli huomannut projektejani selatessaan että minä neulon usein ohuemmasta langasta ja ohuemmilla puikoilla kuin ohjeessa on. Minua lämmitti ajatus tasmanialaisesta lammastilan emännästä (joka hän oli) selaamassa suomalaisen neulojan tuotoksia ja että hän oli kerennyt perehtyä töihini niin että huomasi tuommoisenkin seikan! Sillä niinhän minä neulon, niin löysin rantein että yleensä on valittava ohuempaa lankaa että pääsen ohjeen tiheyteen. Aivan kuten tässäkin neuleessa.  
Tuli tästä niin ihana että voi olla mahdollista, että neulon tämän vielä itsellenikin!

16 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Tässä paidassa silmä lepää. Upeaa työtä!

Menninkäisrinsessa kirjoitti...

Kaunis neule, sointuvat värit. Sie oot kyl tosi nopee neulomaan.. :-)

Anna kirjoitti...

Todella hieno paita! Täydelliset värit ja kuvio. Hurraa!

Anonyymi kirjoitti...

Mun väri ja ajatusmaailmaan mukavasti sopiva pusero. Itsellä myös melko löysä käsiala ja kokemus ei vielä oikein riitä rohkeisiin langan vaihtoihin. Tai jotenkin sitä aina lähtee ohjeen mukaan tekemään ja pettyy kun tuleekin ihan liian isoa. Langan vaihto olisi tietysti useinkin paljon helpompaa kuin silmukkamäärien uudelleen lasku.

Lotta kirjoitti...

On kyllä aivan upea pusero! Taidokasta!

Elli ja Aura kirjoitti...

Kaunis pusero ja ihanat värit! Ymmärrän jos haluat sellaisen itsellesikin. Ja ällistyttävää että joku tasmaanialainen on ihaillut neuleitasi :D
Elli

Ingi kirjoitti...

Minustakin hieno pusero! Minäkin neulon aika löysin rantein, valitsen aina ohuemmat puikot kuin ohjeessa,ainakaan niska-hartiakipuja ei ole neulominen vielä aiheuttanut.

Minna kirjoitti...

Mielettömän kaunis, rauhallinen väriyhdisttelmä! Alkaa tämä maailma tuntua pieneltä tuollaisten tarinoiden myötä :)

Soile kirjoitti...

Tosi kaunis paita! Eikä kuvausympäristössäkään ole moitteen sijaa :)

Tiia N kirjoitti...

On kyllä upea ja kaunis paita! ja ihanat maisemat myös.

Heidi kirjoitti...

Todella taidokas ja upea! Kaarroke on todellinen katseenvangitsija ja värit kauniit. Se poltettu oranssi toimisi varmasti myös hienosti :)

morso kirjoitti...

Ihana malli, tosiaan. Täälläkin löysäkätinen neuloja. Ihan pulassa välillä, kun suunnilleen seiskaveikkaa ja isovaljeä pitää neuloa 2,5 puikoilla, niin eihän niistä ohuista sukkalangoista sitten mitään järkevää synny. :) Saat kaikesta huolimatta tosi kauniin tasaista pintaa aikaan!

Jenni kirjoitti...

Kaunis villapaita.:) Mulla on kauhea villapaitakuume ja olenkin ajatellut neuloa kevääksi itselle villapaidan.:)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Hienolta näyttää! Tee ihmeessä itsellesikin oma :)

Päivikki kirjoitti...

Niiiin kaunis villapaita, että! Tykkään värityksestä.

setsu kirjoitti...

Tosi kaunis, kirjoneulepinta näyttää ihanan elävältä.