14.3.2015

Vielä näille lumille

Vaikka viimeksi epäilinkin niin sain kuin sainkin keskeneräisen villapaitani valmiiksi vielä tänä talvena. Sillä kyllä se vielä talvea täällä meillä on vaikka aurinko onkin viime päivinä hellinyt.
 Kyseessä on Jojin mainion rento Lemongrass. Se tehdään paksusta langasta joten sitten kun vihdoin ottaa neulomisen asiakseen niin valmistakin syntyy. En tiiä että miksi tämä takkusi niin pitkään. Pusero tehdään ylhäältä alaspäin ja ohjeessa on raglanlisäykset, joista en meinannut ottaa tolkkua. Siinä vaiheessa jo tuli pitkä tauko ja kun aloitin uudestaan, en yrityksistä huolimatta saanut lisäyksistä kauniita joten purin koko tekeleen ja tein ne ihan tavalliseen tapaan. Etukappaleelle tulee leveä palmikko joka hieman piti mielenkiintoa yllä, mutta kun neule saavutti takakappaleen (kainaloista alaspäin neuleessa on etu- ja takakappale erikseen, ja ne on vain napilla toisissaan kiinni), vauhti hiljentyi jälleen...
 Erinäisten sukkien ja huivien jälkeen otin jälleen neuleen työn alle ja posotinkin sen sitten kerralla loppuun. Takakappaleesta tein pidemmän kuin ohjeessa ja kaiken kaikkiaankin tein puserosta hieman istuvamman kuin Jojin kuvissa, taisin tehdä koon S mukaan ja se oli aivan sopiva. 2 vyyhtiä Cascaden Ecological woolia riittivät hyvin, vaikka jossain vaiheessa sekin pelotti.
Jalassa on muuten yhdet niistä sukista, jotka ehdin tehdä tämän puseron valmistumisinspiraatiota odotellessa. Mallikin näihin löytyy (Blender socks) ja se sopii hyvin moniväristen sukkalanganjämien yhdistämiseen. Minulla näissä on enimmäkseen Dropsin Fabelia mutta myös monivärisiä Vainämöisiä, joille en muuten ole löytänyt hyvää mallia.

5 kommenttia:

outi kirjoitti...

Olet niin makean näköinen uusissa vermeissäsi. Ja keltaista pokissa!

Heidi kirjoitti...

On se mainio. Halkio nappeineen antaa puserolle kivan raikkaan ja modernin ilmeen.

Matonkude kirjoitti...

Hauska paitamalli :)
Ja nuo sukat ovat kyllä ihanat!

Paula kirjoitti...

Kivan näköinen paita ja sukat on tosi hauskat!

Ingi kirjoitti...

Neule on kaunis, mielenkiintoinen malli! Ja huhujen mukaan talvikin jatkuu...