22.3.2015

Laatikkopaita

Pitkästä aikaa neuleterveisiä Tyttilästä.

Olen jämähtänyt viimeisimmissä neulomuksissa kahteen asiaan: helmineuleeseen ja laatikkomuotoon. Joululomalla tuijotin dvd:ltä kaikki Downton Abbeyt (mahtava sarja) ja neuloin Veera Välimäen kirjasta Aava-jättihärpäkkeen. Lanka oli ihanaa ja neulejälki oli ihanaa - mutta itse tuotos ei asettunut päälle sitten millään. Se oli liian laatikkomainen.  Purkuun! Mutta ihminen ei lannistu. Rohkeasti puikoille seuraava työ, jonka nimi ei kieltämättä luvannut hyvää: laatikkopaita.


Langat ostin sympaattisestä Kerästä, kaupan päälle tuli ohje. Paita oli taattua tv-neulekamaa joka sopii minulle täydellisesti. Paidan kappaleet valmistuivat nopeasti, mutta kokoaminen ja lankojen päättely tökki. Ja tunnustan että nytkin päättelin vain ne langanpäät, jotka muuten olisivat näkyneet hihansuista tai helmasta. Muut langanpäät saavat roikkua kaikessa rauhassa sisäpuolella.

Paidassa  on ilmiselvää lempineuleainesta. Ja nyt kun pukkasi takatalvea (hih), niin ehdin tätä vielä käyttääkin ennen kuin otan kesähepenet esiin.


On aivan siinä ja siinä ettei paita ole liian säkki, leveyttä nimittäin riittää. Vähän kapeampikin olisi  riittänyt mutta nyt mennään tällä kun paita muuten on  todella mieluinen!


Malli: Laatikkopaita (alkuperäinen ohje Moda 7/2012). En tehnyt taskuja ja tein vähän pidemmän kuin ohjeessa.
Lanka: Lang Donegal, reilut 300 g

 


10 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

No kyllä, ehdottomasti lempineule-ainesta. Tykkään ihan hirmuisesti siitä, miten lanka ja neulepinta toimivat yhdessä.

outi kirjoitti...

Mainitsit sanan "kesähepenet". Heti tuli parempi fiilis. Täällä tulee hulluna lunta.

iikku kirjoitti...

Kiva pusero =) Juuri sopivan laatikko!

anpali kirjoitti...

Minullakin on laatikkopaita (joskaan ei tämä sama malli) puikoilla, hihat menossa. Rohkaisevaa kuulla, että joku muukin tohtii jättää langat päättelemättä paidan sisältä... minulla taitaa olla useammassakin paidassa näin.

Hieno tar kirjoitti...

Makee paita tulikin! Varmasti lempparivaate.

mariakos kirjoitti...

Ihana paita! Mä olen jo pitkään pyöritellyt tuota samaa mallia mielessä, mutta en ole osannut päättää mistä langasta sen tekisi. Donegal on kyllä mahtava lanka.

Emma kirjoitti...

Todellinen mukavuusneule, malli sopii siulle mainiosti!

Sini kirjoitti...

Mä neuloin tämän muutama vuosi sitten, mutta neule on jäänyt käyttämättä koska...no jostain syystä kaikki vajaamittaisilla hihoilla varustetut puserot jää kaappiin, vaikka muuten ovat mieluisia. Enpä ole sitten hokannut laittaa alle pitkähihaista puseroa. Kiitti vinkistä :-D

Riitu kirjoitti...

Harmaa + mukava on lyömätön yhdistelmä!

VillaHaka kirjoitti...

Onpas kyllä todella kaunis neule! Tuota mallia täytyy itsekin kokeilla, ohjekin jo löytyy.
Kauniita kuvia ja ihania töitä teillä! Jään ehdottomasti seurailemaan :)

Terv.Ronja