19.4.2015

Aallonharjalla

 Kerrankin vasta julkaistu ohje ja lankavarastoni sisältö kohtasivat välittömästi. Kun uusin Ulla 1/15 julkaistiin, ihastuin siinä olleeseen puseromalliin niin kovin, että aloitin sen samantien. Linia on rento malli, jossa alun perin on raidoitus mutta jätin sen pois. Raitoja on vaatekaapissani riittävästi mutta sieltä puuttui asiallisehko hillitty puuvillaneule mutta eipä puutu muuten enää!
Ohjeen mukainen lanka on merinovillaa mutta minä käytin puuvillalankaa. Lanka on tuttua jo eräästäkin neuleesta jota en ole käyttänyt kuvien ottamisen jälkeen kertaakaan, joten olikin aika jo keksiä sille uusiokäyttöä. Osa langoista on siis purkulankaa mutta ei sitä onneksi mitenkään huomaa. Puuvilla ei ole kyllä neuloessa aivan suosikkejani mutta kyllä se silloin tällöin menettelee.
 
 Puserossa on norminuttuun verrattuna hauska muoto. Se neulotaan ylhäältä alas ja olkapäälinja on tuollainen laskettu, rinnanympärys reilu ja hihat alkavat puolesta välistä kyynärvartta. Hieman aprikoin tuota kokoasiaa neulomista aloittaessani ja päädyin neulomaan S- koon mukaan sillä en halunnut puserosta niin reilua että sen mahduttaminen niukemman takin alle olisi mahdotonta. Tein mielestäni oikean päätöksen, nyt sain niukemman puseron, jossa on alkuperäinen mallin mukaiset jujut mutta joka ei kuitenkaan ole valtavan suuri eikä painava.
 Malli: Linia By Meiju K-P
Lanka: M&K Eco Bomull, menekki 450g
Puikot: Oisko olleet 4mm
No kun pääsin hyvin kesälankojen makuun niin jatkoin sitten sujuvasti Novitan uudella puuvilla-bambulangalla. Löysin kivan kääriytymishuivin ohjeen joka neuloutui nopsasti valmiiksi. Tästä tuli kyllä aivan suosikki!
Malli: Campside by Alicia Plummer
Lanka: Novita Puuvilla-Bambu, menekki 250g
Puikot: 5mm

8 kommenttia:

Aino P. kirjoitti...

Kauniita ja perin tyylikkäitä ovat molemmat!

Raitalammas kirjoitti...

Noista kahdesta muodostuu tyylikäs kokonaisuus.

Mirella kirjoitti...

Toteutuksesi Liniasta on kyllä upea!

Heidi kirjoitti...

Upeat, klassisen tyylikkäät neuleet!

Tiia N kirjoitti...

Tuo Linia on todella hieno. Hassua, miten se tasona vaikuttaa niin oudon muotoiselta ja päällä sitten taas istuu todella hyvin.

Ansku kirjoitti...

Hienon simppeli! Ja jännä, tosiaan suorastaan hassun näköinen tasona, mutta tosiaan toimii kun tuon vetää päällensä. Ja hei, tuo huivi on ihana, jäin miettimään, olisi aika makea jostain fingering-vahvuisesta langasta. Kauniin toteutuksen olet tehnyt!

Ingi kirjoitti...

Hienoja neulomuksia molemmat!

Kurjenmarja kirjoitti...

Linian ohje on näköjään laitettava talteen ja alettava suunnittelemaan sopivaa lankaa. Kaunis vaate tosiaan.