12.4.2015

Keltasirkku

Nyt se pitsihuivikin on todellisuutta!
 Nurmilintu taipui minun käsittelyssäni Keltasirkuksi. Ihan tein ohjeen mukaan ja yksi sukkalankavyyhti (Kraft hand-dyed BFL sock, väri amber) riitti mainiosti. Mallissa on sopiva määrä pitsiä yhdistettynä ainaoikein-neuleeseen ettei farkkutyttöäkään ala ahdistaa. Kokokin on sopiva kaulaan kietaistavaksi. Kaiken kaikkiaan mukava lopputulos!
 
 Sitten kyökin puolelle josta minun on pakko jakaa mahtava siemenleipäresepti. Alun perin ohje on napattu Kodin kuvalehdestä mutta en enää muista mistä numerosta. Helppotekoinen leipä on todella maukas ja terveellinen!
Helppo siemenleipä (2 leipää)
 
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 dl grahamjauhoja
1 dl spelttijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl vehnänleseitä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1/4 dl pellavansiemeniä
1 dl porkkanaraastetta
2 tl hunajaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita kaikki ainekset puuhaarukalla taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja annan taikinan kohota puolisen tuntia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo molemmista paloista pyöreä leipä. Nosta leivät pellille ja annan kohota liinan alla puoli tuntia. Paista leipiä 250 asteessa 10 minuuttia. Alenna sitten uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.

7 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Kyllä se nyt näemmä on niin, että munkin on ihan pakko tehdä tuo Nurmilintu: se täyttää juurikin kriteerit: ei yliannostusta pitsistä, tarpeeksi paljon ainaoikeaa. (Monet pitsihuivit siis ovat huikean kauniita, mutta en vain saa itseäni tekemään, jos pitsin osuus on kovin iso.) Keltasirkkusi on kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Kerrassaan ihana väri hienosti toteutetussa huivimallissa. Olen pitkään miettinyt, että rohkenisinko tuota mallia yrittää. Kyllä tuo valitsemasi keltainen väri nyt houkuttaa. Jospa minäkin päätyisin johonkin keltaisen sävyyn.
Kiitos siemenleivän ohjeesta. Mielelläni kokeilen tätä.

t. Pitsitäti

Jaana kirjoitti...

Upea, aurinkoinen huivi!

Tiina kirjoitti...

Keltainen huivi olisi tosi kiva ja tuo sinun versiosi on kaunis. Mikä on leipäreseptin oikea vesimäärä? Tuo vaikuttaisi hyvältä ohjeelta.

Nasti kirjoitti...

Kiitokset huivikommenteista! Laittakaa vain Nurmilintu puikoille, malli on helppo mutta lopputulos kaunis!

Tiina, vesimäärä on 2,5dl, mitenhän tuo oli jäänyt pois? Kiitos kun huomasit :)

Kurjenmarja kirjoitti...

On se kaunis malli. Omani tein kirjavasta langasta, mutta tämä keltainen on kyllä raikas. Täytyy itsekkin tehdä joskus yksivärisestä lagasta niin pääsee tuo pitsi paremmin esille.

iikku kirjoitti...

Ihanainen huivi! Mä en ole saanut sitä neulottua vielä. Tuo keltainen väri on kyllä tosi sopiva tuohon malliin.