14.6.2015

Maantienvärinen

 Etsiskelin pitkään sopivanväristä pellavalankaa kesäpuseroa varten, mutta näytti että kaikki muut olivat jo ehtineet pellavapäissään ostella nettikauppojen laarit tyhjiin ja jäin nuolemaan näppejäni. Enkä olisi kyllä ehkä osannut päättää väriäkään. Kävin sijaistoimintona hakemassa Dropsin tummanharmaata puuvillasekoitelankaa (Drops Cotton Light) ja ajattelin tekaista jotain sitä täydellistä lankaa odotellessa. Ja mikäpäs siinä, taisin  tehdä uuden lempipuseroni!
 Neuloin lankaa 5,5 millin puikoilla ja neulepinnasta tuli juuri niin laskeutuva kuin tahdoinkin. Malli on ylhäältä alaspäin neulottu perusperuspusero vajaamittaisilla hihoilla. Aluksi aioin tehdä koko neuleen sileänä neuleena ilman resoreita ja antaa reunojen rullautua mutta helmasta tuli niin törkeän näköinen että neuloin helmaan ja hihansuihin kapeat resorit. Kaula-aukkoa en huolitellut mitenkään. Neulos laskeutuu ja tasoittuu langan painon ansiosta niin hyvin, että en edes kastellut neuletta vaan otin sen suoraan käyttöön.
 Kovaan käyttöön neule pääseekin, niin mieluinen siitä tuli! Muistelen jo langan värikarttaa että mistä sävystä tekisin toisen...

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva paita! "Epävärit" sopivat muuten hyvin just tuommoisiin perusrentoihin malleihin. Vaan mitä höpäjät, ettei löydy pellavalankaa. Vai haetko jotain tietyn merkkistä ja väristä?

Anonyymi kirjoitti...

Paljonko oli langanmenekki?

Nasti kirjoitti...

Silloin kun lankakuppoja kiertelin, oli kivoista väreistä vain hajavyyhtejä jäljellä. Nyt voi tilanne olla toinen, pitääpä tarkistaa!

Nasti kirjoitti...

Lankaa meni 6 kerää eli 300g.

Kurjenmarja kirjoitti...

Kauniisti tosiaan laskeutuu ja mukavan rennon vaikutelman jättää tuo viimeistelemätön kaula-aukko. Kunhan tästä muutaman työn saa puikoilta pois ois itsellä vuorossa peruspaita ylhäältä alas. Koskaan en sellasta olekkaan ennen tehnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Listaisin sulle vinkkejä pellavalangoista, mutta jäi epäselväksi, millaista olit ajatellut. Mikähän lanka on niin suosittu, että on kaupoista loppu?
Näinhän siinä voi käydä, tulee suosikki kun tekee "välityön". Sitten vaan samalla konseptilla lisää :-)

Nasti kirjoitti...

Pellavalankavinkkejä otan vastaan mielelläni :)

Linnea kirjoitti...

Kaunis!

Kaisa kirjoitti...

Ihan selvästi lempipaita-ainesta!

Liina kirjoitti...

Oi, onpa ihan käsittämättömän ihana! Tuo väri on niiiiiin hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Kovasti ihailtavaa, että sinulta syntyy noin hyvän näköinen paita ilman ohjeita, tuosta noin vain!
Snurressa on useampaa pellavasekoitelankaa, samoin Kerässä puhdasta pellavaa ja sekoitteita. Dropsilla on oma Bomull-Lininsa, aran-vahvuista, ja Belle (jossa kylläkin vain n. 15% pellavaa)- mutta Dropsin langat ovatkin varmaan sinulle tuttuja.
Minna-Kaisa

Jaana kirjoitti...

Se on täydellinen!

adelheid kirjoitti...

Eleettömän tyylikäs! Tykkään varsinkin tuosta hienoisesta läpikuultavuudesta, joka ei kuitenkaan ole liian läpinäkyvä. Ja oon kyllä vähän kade että jollain on niin tasainen käsiala ettei neule kaipaa viimeistelyä...

Mhii kirjoitti...

Onpas kiva paita! Justiinsa lempipaita-ainesta ihan varmasti. Yksinkertainen on usein kauneinta.

Piupau kirjoitti...

Täydellisen ihana!