20.6.2015

Kirpakka

 
Kierrätys on kivaa! Vuonna 2011 (piti ihan tarkistaa vuosi ravelryn projekteista) neuloin kirpeän pistaasinvärisestä puuvilla-pellavalangasta liivin, jota en ole pitänyt kertaakaan. Vasta tänä keväänä purin tekeleen takaisin langaksi ja pohdiskelin että mitä siitä oikein teen. Langasta kuitenkin tykkäsin kovasti. Harkitsin kesäpuseron tekoa mutta huivi voitti. Vihreä väri sai minut kaipaamaan jotain lehtikuvioista mallia ja löysinkin mukavan ilmaismallin.

 The Lonely Tree Shawl on suunniteltu paksummalle langalle joten tein vain lisää kaavion toistoja että sain huiviin tarpeeksi kokoa. Siinä neulomisen hurmassa en jaksanut koko aikaa keskittyä joten kaikki kuviot eivät joka paikassa täsmää. Siinä tulemme näihin meidän neulojien (ja ihmisten) inhimillisiin eroihin. Minua ei haittaa virheet jotka eivät tule näkymään huivia käytettäessä, toki korjaisin jos kämmi olisi tullut näkyvässä paikassa. Yritän arvioida, että maksaako korjaaminen vaivan, eli korvaako virheen korjaamisesta tuleva tyytyväisyys siihen käytetyn ajan. Toisin sanoen, vältän viimeiseen asti purkamista jos se ei ole aivan välttämätöntä.
 Tästä huivista tuli kuitenkin varsin mukiin menevä! Lanka on Bc Garnin Allinoa, josta voisin kyllä hyvinkin tehdä sen edellisessä postauksessa haikailemani kesäneuleen. Väriä en ole vain osannut vielä päättää. Ehkä kesäisen musta...

6 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Onpa onnistunut tuo langan uusiokäyttö, upea huivi! Kaunis on värikin. Itse kun vierastan pellavalankoja yhden huonon kokemuksen perusteella, niin tätäkään lankaa ei ole tullut kokeiltua.

heta kirjoitti...

Ihana huivimalli ja tuo valitsemasi väri on aivan upea :) Itse olen nysvääjä ja vaikeissa malleissa neulon ja puran, neulon ja puran eli saan aikaa kulumaan ihan tolkuttomasti toisiin neuleisiin, vaikka pieniä omia sovelluksia ei kukaan huomaisi.

Emma kirjoitti...

Kauniin raikas kesähuivi! Miunkin suosikki-kesähuivi on Allinosta neulottu, ikää sillä on jo viisi vuotta ja edelleen se on paras lämpimämmmän kelin liehuke :)

Anskuli kirjoitti...

Ihan älyttömän kivan näköinen huivi. Väri sopii täydellisesti ohjeeseen!

Aino P. kirjoitti...

Tulipa siitä kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis on!