12.3.2016

Stasis

 Tammikuun alussa aloitettu Stasis-villapaita suvaitsi vihdoin valmistua. Tämä oli yksi niistä neuleista, joissa se  yksivärisen sileän neulominen otti pattiin. Malli on ollut tekolistallani jo kauan ja useita versioita siitä on Ravelryn suosikeissani. Tässä puserossa nyt on vaan sitä jotakin! Klassinen malli, jonka kaarrokkeen ja helman koristeena on graafinen kuviointi. Malli toimii niin vaaleana tummilla kuvioilla kuin toisinkin päin. Ne kaikki harmaat versiot on tyylikkäitä mutta minähän tunnetusti tykkään väreistä joten kun lankaa valitsin, päätin ottaa suosikkini vihreän. Lanka on muuten Holstin Supersoftia  (100% villaa), ja tätä varten ostetut langatkin ovat olleet kaapissani jo varmaan vuoden. Pohjaväri on Calypso ja kuviolanka Dark Olive, joka ei tosin vihreäksi arvaisi kun näyttää kovin mustalta.
 Ravelryssä monet mallin neuloneet olivat moittineet kaarroketta liian korkeaksi ja muokanneet sitä lyhyemmäksi. Niin tein minäkin, neuloin vähemmän kerroksia kaarrokkeen yläosaan. Neulehan tehtiin jälleen alhaalta ylöspäin ja päätin kyllä että saap olla viimeinen sitä laatua vähään aikaan.
Puserosta tuli kyllä mahtavan kevyt, lankaa meni vähän reilut 4 kerää eli pusero painaa karvan päälle 200 grammaa. Karkea ja ohut villalanka oli vähän tappista neulottavaa eikä silmukat nyt varsinaisesti soljuneet puikoilla mutta lopputulos on kyllä vaivan arvoinen. Jospa se kevät ei ihan vielä tulisi!
Lanka: Holst garn Supersoft
Puikot: 2,5mm

14 kommenttia:

Tiia N kirjoitti...

Todella kaunis paita! Tulisi kiusaus aloittaa tämä, ellei olisi alhaalta ylös tehtävä.

Emma kirjoitti...

Kauniin raikkaat värit paidassa! Kevät keikkuen tulevi, tänään jo sulatti aurinko räystäitä täällä idässäkin...

iikku kirjoitti...

Todella kaunis pusero! Ihanat värit

Ryyni kirjoitti...

Onpa kaunis! Calypso on yksi mun suosikkiväreistä Holstilta - ylläri - ja tekisin tän kyllä myös vihreänä jos tekisin. Mutta alhaalta ylös, äh.

outi kirjoitti...

Aivan ihana paita! Tuijotin jo Instan puolella langan sävyä; se on todella hieno. Mulla ei taitaisi kärsivällisyys riittää tuon helmaosan kanssa, kääk.

Lankakeiju kirjoitti...

Niin kaunis!

Maaru kirjoitti...

Voi että: kaunis & ihana! Ja ihailen aivan rajatta pitkäjänteisyyttä, jolla jaksat neuloa puseron kakkosen (!) puikoilla.

Sanna kirjoitti...

Jestas, miten upea!

Aino P. kirjoitti...

Onpa hieno! Milloinkohan mä oppisin neulomaan paitoja ja takkeja... huoh.

Nami kirjoitti...

Mielettömän kaunis tuo vihreä väri! Itselläkin ollut tämä paita jonossa iät ja ajat, mutta juuri tuo vartalo-osan neulominen jarruttaa tämän innostusta. Upean paidan olet kyllä tehnyt :)

Niina Risulainen kirjoitti...

Kaunis on kirjoneulekaarroke kaksivärisenäkin :)

diutu kirjoitti...

Kaunis pusero, silmä lepää näissä väreissä! Niin turruttavaa kuin yksiväristä sileää onkin neuloa, kyllä se tuo langan sävyt ylivoimaisen kauniisti esille.

Elina kirjoitti...

Siis niin ihana pusero!

Eerika kirjoitti...

Kaunis paita! Pehmeneekö lanka käytössä?