27.2.2016

Pullonvihreä

Tilasin syksyllä huivilankoja väreissä, joita syksynaisen vaatekaapistani tuntui puuttuvan. Lämpimän ruskean Kelpien jo teinkin. Seuraavaksi otin työstöön pullonvihreän Semilla Extra Finon, jota oli kaksi 50 gramman vyyhtiä. Etsin pitkään sopivaa huivimallia. Vähän siinä vois olla pitsiäkin mutta ei liikaa... Enkä halunnut täysin graafistakaan mallia. Harkitsin Eyeblink-huivin uudelleen neulomista mutta päädyin kuitenkin lopulta saman suunnittelijan Valancy -malliin. Ohjeen mukaisessa huivissa pitsiosuuteen neulotaan mukaan  myös helmiä mutta joku raja sentään. 
 Huivi aloitetaan niskasta ja mallista tulee semmoinen leveähkö kolmio, jonka arvelin olevan mukavasti kaulaan kietaistavissa ilman että kolmion kärki jää roikkumaan navan korkeudelle. Huivia saa neuloa aikamoisen pitkään ennenkuin vasta reunuksessa alkaa tapahtua. Reunan pitsissä on itseasiassa myös palmikkoa mutta näyttävyydestään huolimatta on helppoa neulottavaa. Ja koska lankaa tuntui riittävän niin tein pitsikaavion toistoja vielä kerran kiellon päälle. Huivista tuli täydellisen kokoinen jonka keveytensä ansiosta saa helposti kaulaan kiedottua. Ja väri nyt on aivan täydellinen! Vihreä on hankala saada kuviin taltioitua, mutta totuus löytynee jostain näiden kuvien välimaastosta.
 Malli: Valancy by Heidi Alander 
Lanka: BC Garn Semilla Extra Fino, väri 139, menekki 90g
Puikot: 3mm


14 kommenttia:

Heidi H kirjoitti...

Hieno, kauniin vihreä huivi!

Heidi kirjoitti...

Tämä malli on mennyt minulta ihan ohi. Yksinkertaisen kaunis ja hieno vihreän sävy.

Tiia N kirjoitti...

Todella kaunis! Enpä olekaan tullut ajatelleeksi, että tuollainen pullonvihreä on noin hyvä väri.

Lammas kirjoitti...

Ihan täydellinen väri ja mallikin on kaunis.

Ryyni kirjoitti...

Kaunis väri ja kaunis huivimalli! Miten multakin on mennyt tämä malli kokonaan ohi...

Tiina kirjoitti...

Kaunis toteutus tästä ihanasta huivimallista!
..ehkä sä pian lämpenet lisää pitsille. :D

Aino P. kirjoitti...

Oi miten kaunis!

Ingi kirjoitti...

Kaunis huivi, väri olis oikein mieluisa minulle!

Maaru kirjoitti...

Onpa taas kaunis.

Pitko kirjoitti...

Ihana vihreä ja kaunis malli! Onpa muuten kiva idea yhdistää palmikko- ja pitsineule. :)

TiinaV kirjoitti...

Näyttääpäs pullonvihreä hyvältä!

Tuija kirjoitti...

Taas kiva huivi!
Käyn täällä hiljaisesti aina säännöllisin väliajoin ihastelemassa neuleitasi ja totta puhuen myös ideavarkaissa. Tahtisi neuloa ihanuuksia on kyllä mulle vähän liikaa mutta esimerkiksi joululomalla sain tehtyä ihanan kirjoneulepipon Dropsin ohjeella ja aika monet sukkaideatkin olen täältä napannut. Villatakkejakin neuloisin mielelläni mutta niihin ei minun kärsivällisyyteni riitä. Tyydyn siis vain ihastelemaan sinun neuleitasi...

Anna kirjoitti...

Hieno huivi! Minusta on harvoin saatavana hieno tummavihreä lanka. Upea!

mariakos kirjoitti...

Tuo on kyllä täydellisyyttä hipova vihreä! Tykkään siitä ihan hirmuisesti. :) Hmmm, miksiköhän minulla ei ole sitä vielä... Taidan hiippailla Titityyn verkkokauppaan. :D Huivin mallikin on todella kaunis! Sopivasti pitsiä minunkin makuuni.