21.4.2016

Jonottaja

  Tämä juuri valmistunut neuleeni on ollut jonossa jo kotvasen, jopa niin kauan että mietin aloittaessani että onko tämä edes enää in. Tosin empä tuota aina ole vaatteitani sillä perusteella valinnut joten neuloimpahan takin kuitenkin. Jos teille tulee epämääräinen tunne, että olette nähneet tämän neuleen ennenkin, niin olette oikeassa. Lankaterapiaa -blogissa nimittäin! Meillä Ryynin kanssa tuntuu olevan mystinen neuleyhteys tai sitten vain niin sama maku. Tulee väkisinkin mieleen Prosessineuloja ja varsinkin neuleblogiuramme alkuaikoina tekemämme monet samankaltaiset neuleet (Terveiset, missä sitten lienetkin!)
Neuleohje on La Maison Rililien Blue Sand Cardigan. Ohje on melkoinen kokoelma raitaa, pintaneuleita, ym sälää jota hieman karsin tässä omassa versiossani. Jätin pois hihan pintaneuleen ja taskunsuiden i-cord-reunuksen. Taskupussin tein raidalliseksi kuten ohjeessa. Takki tehdään yhtenä kappaleena ylhäältä alas ja se on hieman pidempi takaa kuin edestä. Joustinneulereunuskin  muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla ja viimeistellään i-cord-päättelyllä. Mitähän sekin on suomeksi, tietääkö joku?

 Langaksi valitsin Dropsin Cotton lightin, joka on kyllä kieli keskellä neulottavaa lankaa säikeisyytensä takia. Langanmenekit löytyvät ravelrystä. Neuloin 2,5mm puikoilla että sain tiheyden passaamaan. Neulepinta onkin melkoista peltiä mutta sileää siitä tuli. En ole viimeistellyt neuletta muuten kuin höyrytin hieman reunuksen ja etukappaleiden reunoja. Huomaan nyt kuvista että olisin voinut tehdä siinä vähän huolellisempaa jälkeä, reuna kupruilee edelleen.

Sain rennon kesäneuleen! Nyt olen tekemässä  mallintilkun avulla pohdintoja että mitä ihmettä teen viime kesänä Tallinnasta ostamistani pellavalangoista. Melkoista muikkuverkkoa tulee pinnasta vaikka käytössä on 2mm puikot. Kenties kokeilen neuloa sitä jonkin toisen langan kanssa, mutta onko se sitten enää kesäneule? 

13 kommenttia:

strilla kirjoitti...

Mahtavat värivalinnat! ;) Itselläni päävärinä vain tuo vaaleanharmaa tummanharmaan sijasta.

Takki näyttää muutenkin niin hyvältä, että motivoisikohan se neulomaan omani loppuun asti. Vielä ehtisi kesätakiksi sekin. Suomen kesän tuntien sille villaisellekin takille kyllä löytyy käyttöä...

Kaisu kirjoitti...

Oi miten kivat värit ja mallikin mukavan rento :)

Tiia N kirjoitti...

Tosi kiva rento neule. Itelläkin jonossa, edelleen. :)
Tuubireuna-nimitykseen oon ainakin törmännyt suomenkielisenä vastineena i-cordille.

Ryyni kirjoitti...

Hih, jotain mystistä tässä kyllä tosiaan on! Kaunis on tämäkin takki, tietysti :)

Pitko kirjoitti...

Näyttää niin mukavalta kestoluottoneuletakilta. :) Nättikin se on! :D

Inka kirjoitti...

Hieno takki!

Saatan nyt toistaa taas itseäni, mutta kas kummaa, mulla on kans toi, samanvärisenäkin. ( http://auringonihanat2.blogspot.fi/2015/10/sinihiekka-neuletakki.html )

Etureunaa en mäkään saanut kupruilemattomaksi, oli kyllä haastava. Mutta malli on kiva!

iikku kirjoitti...

Kauheen nätti! Ja ihan parhaat värit! (niin on ryyninkin versiossa)Jos neulon joskus tän niin teen kyllä omani harmaissa ja keltaisissa väreissä!

Ingi kirjoitti...

Onpa se upea!

Niina Risulainen kirjoitti...

Ihana :) Tää on minunkin jonossa.

Sanna kirjoitti...

Ihan mahtava! Minäkin haluan tuollaisen!

Aurinkokujalla kirjoitti...

On kyllä tosi nätti ja aivan huiput värit. Oot sä vaan taitava,
Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
Hyvää alkavaa viikkoa.

Liina kirjoitti...

Musta toi on ihana takki! Ei se ole niinkään trendikkäästi in vaan ikuisesti tosi hieno. Aion siis itekin ruveta, mutta tässä voi kyllä vielä hetki mennä.

Elina kirjoitti...

Todella todella kaunis takki ja ihan täydellisen värinen!