11.9.2016

Oivat raidat


Ilmeisesti vuosi sitten tekemäni villahaalari kummipojalle oli hyväksi todettu sillä kun kyselin, että olisiko vesselillä ensi talveksi neuletarpeita niin kuulemma samanlainen isompana olisi kiva. Mannaa neulojan korville!

 Malli on siis Dropsin ilmaisohje (Winter wonder). Ensimmäisen haalarin tein ohjeelle uskollisena ja neuloin kirjoneuletta kaarrokkeeseen. Nyt halusin jotain muuta. Kun tutkailin lankavarastoani, totesin että Dropsin Alpacasta raidallisena sen tekisin. Hieman pohdiskelin langan kestävyyttä lastenneuleessa mutta koska Oiva-poika juoksee täyttä häkää niin semmoista lattialla nujuamista ei enää niin paljon liene ohjelmassa. Ja kasvaahan lapset hurjaa vauhtia että kestää haalari sen ajan, minkä se mahtuu ylipäätänsä päälle!

 Ohjeessa on kokoja aivan pikkuvauvasta 3-4 vuotiaaseen saakka. Tähtäsin siihen kaksivuotiaan kokoon, mutta koska Alpacalla saavuttamani tiheys oli hieman pielessä, käytin pienemmän koon silmukkamääriä. Lisäsin myös pituutta lahkeisiin ja hihoihin hieman. Ohjeessa lahkeen- ja hihansuihin neulotaan helmineuletta mutta minä tein joustinneuletta. Nappilistan jouduin tekemä ohjeesta poikkeavalla tavalla, koska halusin siitä tietenkin vihreän, ohjeessahan se neulotaan samalla kertaa muun neuleen kanssa. Lankaa meni yhteensä 225 grammaa ja 2,5mm puikoilla neuloin.
 Aika kivat tuli! Olen kerännyt jo muutaman talven rohkeutta että josko alottaisin itselleni villahousujen neulomisen... Näihin kinttuihin se nimittäin jonkin aikaa kestää! Olen nähdyt muutamat aika hauskat kirjoneuleiset, semmoisissa ehkä ei järki ihan niin pian lähtisi kuin esimerkiksi loputonta ribbiä neuloessa...


10 kommenttia:

jayja kirjoitti...

No onpa nätti! Mulla on sama haalari just puikoilla mutta vähän tylsemmällä värityksellä... Kiva ohje toi kyllä on.

Ingi kirjoitti...

Kiva haalari ja taatusti lämmin!

Sanna kirjoitti...

Mahtava haalari!

Elina kirjoitti...

Super söpö 😊

Elina kirjoitti...

Super söpö 😊

Tuija kirjoitti...

Ihana haalari ja varmasti kiva käytössäkin.
Minä neuloin joskus 25v (kamalaa, onko siitä niin kauan!) Lanettista samanmoisen raitahaalarin ja toisenkin omille pojilleni. Sittemmin tuo hyväksi havaittu malli suht ohuesta langasta neuloutui vielä muutamia kertoja kummilapsille. Silloin ainakin kaupan haalarit, ne villaiset, olivat kovin kalliita ja jotenkin tönkköjä haalarin alle.

Johanna Marjukka kirjoitti...

Kaunis haalari. Nää on niin tarpeellisia! (:

Anonyymi kirjoitti...

Tää on mun luottohaalarimalli! :) Värit on todella kivat.

KirsikkaHoo kirjoitti...

On kyllä oivallinen haalari! :)
Mulla on omalle mukelolle työn alla vähän vastaava haalari, toivotaan että valmistuu ennen kuin jää pieneksi.... :D

JennyF kirjoitti...

Tämä on kyllä täydellisen kaunis haalari!