17.9.2016

Loistavat niityt tai sinne päin


Muhusormikkaita neulottuani kysyin Tytiltä, että tahtoisko sekin sellaiset. Tytti kysyi puolestaan että olisiko muhupolvarit liian suuri urakka. No eihän nyt sentään! Oikeastaan innostuin, sillä itselläni on hyvin vähän käyttöä polvisukille kun en kylmänä aikana hameita juuri käytä niin menisivät ihan hukkaan. Nyt pääsisin sellaiset kuitenkin neulomaan! Mallikin oli heti mielessä, nimittäin Puikkomaisterin Loistava niityt. Tytti heitti väritoiveensa ja pari fiiliskuvaa Pinterestistä joten suunta oli pian selvillä. 

 Alkuperäinen mallihan on ylipolven ulottuville sukille, joten jouduin hieman muokkaamaan. Olemme molemmat Tytin kanssa melko ohutpohkeisia ja koska tiesin oman käsialani ja sen tarvitsemat silmukkamäärät, vähensin hieman ohjeen silmukoita. Kavennukset tein kutakuinkin samaa tahtia ohjeen mukaan. Joitakin kuvioita jätin pois (mm.leveän ohdakekuvion) mutta vastaavasti  tein jotain hieman lisääkin. Värimaailmana on harmaa keltaisella ja vihreällä maustettuna. Vaalein harmaa on Väiskiä värissä Hopea. Tummin harmaa on Roosanauha sukkalankaa, keskiharmaa sekä kellanvihreä ovat Novitan uutta ohutta sukkalankaa Venlaa. Kirkkain keltainen on Madelinetosh sockia ja vihreä Arvetta classicia. Fabeliakin on tottakai mukana, tällä kertaa valkoisena. Ekaa sukkaa tehdessä meni perinteisesti aikaa kun valitsin hartaudella värejä ja kuvioita, jonkun raidan purin poiskin kun ei tuntunut sopivat kokonaisuuteen. Toista sukkaa varten ei tarvinnut säätää enää mutta siinä kohden iski toisen sukan syndrooma ja tein pari muuta neuletta valmiiksi ennenkuin tartuin jälleen sukantekeleeseen.


 Tuli kyllä sen verran kivat, että melkein tekisi mieleni tehdä itsellenikin. Ehkä säärystimet... Hmmm. Näistä tuli kuitenkin niin Tytin väriset  ja näköiset että laitan nämä mielelläni pakettiin ja postitan kohti Tyttilää!

23 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Ihan superhyper ihanat sukat! Vau!

Venla kirjoitti...

Aivan ihanat ja kuinka kauniit värisommittelut!! Kunhan olen tehnyt enemmän kirjoneuleita niin otan nämä puikoille! Oliko pitkiä langanjuoksuja? :)

Venla kirjoitti...

Aivan ihanat ja kuinka kauniit värisommittelut!! Kunhan olen tehnyt enemmän kirjoneuleita niin otan nämä puikoille! Oliko pitkiä langanjuoksuja? :)

Saturnina kirjoitti...

Kauniit sukat! Vierastan kirjoneulesukissa sitä kun ne ovat niin, miten sen nyt sanoisi, kirjavia. Nämä näyttävät rauhallisilta ja väreissä on hyvä harmonia.

Pipo-otus kirjoitti...

Ihanat! (: Tosi kiva värimaailma.

Anonyymi kirjoitti...

Todella onnistuneet värivallinnat! Paremmat kuin alkuperäisen mallin värit. Hienot!

Camilla

Anonyymi kirjoitti...

Miten upeat!
Näen myös hienon villatakin. Millä mallilla se on tehty? Koska oletan, ettei se ole kaupan tätien neuloma. :)

Nasti kirjoitti...

Kiitos Sanna! Villatakki on viime talvena neulomani Naima.

Nasti kirjoitti...

Kiitos Venla! Ei ollut kovin pitkiä langanjuoksuja paitsi toki tuossa kärpäskuviossa paikoin. Ei muuta kuin kokeilemaan!

Nasti kirjoitti...

Kiitti Lammas! Toivottavasti Tyttikin tykkää :)

Nasti kirjoitti...

Kiitti Saturnina! Mä kyllä tykkään myös niistä riemunkirjavista mutta on nämäkin kyllä hienot.

Nasti kirjoitti...

Kiitos Pipo-otus! Kyllä pitikin kaivaa koko lankavarasto läpi kun näitä valitsin.

Nasti kirjoitti...

Oi kiitos Camilla! On näillä rauhallisemmillakin paikkansa maailmassa :)

Sanna kirjoitti...

Oi, kuinka ihanat! Kadehdin kirjoneulehermojasi... :)

Elina kirjoitti...

Ihan mielettömän kauniit sukat taas olet neulonut :)

Johanna Maria kirjoitti...

Upeat! Aivan ihanat värit :)

Anonyymi kirjoitti...

No nyt on todella kauniit sukat. Tuota kärpäskuviota oon joissain sun sukissa ihastellut aiemminkin. Sitä voisikin soveltaa vaikka lapasiin, hmm.
Ja toisen sukan syndrooma, sinähän sen sanoit. En oo termiin koskaan ennen törmännyt, mutta kiitos että sä sanoitit tän minunkin ainaisen ongelman! :)

Aino P. kirjoitti...

Oi miten kauniit! Ihan täydelliset!

Ansku kirjoitti...

On muuten hienot!!

Unessakahlaaja kirjoitti...

Kauniit! Tilasin vihdoin itsellenikin tuon kirjan, katsotaan missä vaiheessa pääsen toteuttamaan noita malleja :)

Katrine Birkenwasser kirjoitti...

Ihanat! Oon tätä mallia ihastellut aikaisemminkin, mutta jättänyt liian suuritöisenä väliin. Vaan nyt kun mainitsit ton hameasian, niin mä itse asiassa _haluaisin_ käyttää enemmän hameita ja kylmään aikaan myös, joten ehkä tollaset ihanat polvarit saisi laittamaan useammin hameen päälle?!

Lotta kirjoitti...

Onpas muuten tosi ihanat!

Päivikki kirjoitti...

Ihanat Loistavat niityt! Tykkään värivalinnoistasi. Olen aiemmin nähnyt todella värikkäitä versioita ja tykännyt niistäkin, mutta siun neulomat seesteiset taitavat kivuta ykkösiksi.