15.10.2016

Langanlopussa kiitos seisoo.


Jämälanka. Aika kauhean alentava ja ruma sana niinkin monikäyttöiselle asialle. Mietin kovasti että olisiko sille jotain mukavampaa sanaa, tuleeko teille mieleen? Otsikkoon kirjoitin langanloppu mutta eihän sekään ole aivan totta, harvaa lankaa saa niiden periä yhdistelemälläkään loppumaan. Eivätkä loppuneet nämäkään langat. 
 Nämä mustapohjaiset  kirjoneulelapaset on ilmaisohjeella (Yarn ends mittens) neulotut. Aika orjallisesti ohjetta seurasin ja tein jopa kaksinkertaisen suun ranteeseen. Nyt jälkiviisaana neuloisin lapaseen peukalokiilan, mutta meneehän nämä ilmankin. Musta lanka on Fabelia ja värilliset langat ovat kaikkea Väinämöisestä Cascaden Heritageen. Kirjoneule vaati keskittymistä koska kuviot olivat joka värissä erilaiset ja toisessa lapasessa se vähän herpaantuikin. Löydättekö virheen? Tai voitais oikeastaan sopia että se on vain se mun puumerkkini eikä mikään virhe.


 Seuraavaksi kaivoin Dropsin Karisma-pussini esille. Olen neuloskellut useampia puseroita ja villatakkeja ko. langasta ja tykkään kovasti. Lankoja on jäänyt vähän jokaisesta projektista joten oli aika niitä hyödyntää. Etsin netistä intialaisen peukalokiilan ohjeen, kun jotenkin ajattelin tasaraitalapasten sillä piristyvän. Käytin Lankamaailman ohjetta.
 
Nalle-langoista neuloin yhdet miesten sukat pukinkonttiin. Käytin moniväristä Nalle Taikaa ja siihen yhdistelin erivärisiä keränloppuja. Sanomattakin lienee selvää että yksikään ei loppunut.

21 kommenttia:

Ryyni kirjoitti...

Ah, ihania kaikki!

outi kirjoitti...

Kaikki niin kivoja!

Katrine Birkenwasser kirjoitti...

Sehän se on jämälankaprojektien ongelma, kun niistäkin jää vielä jämälankoja...

Pipo-otus kirjoitti...

Wau mitä värejä kaikissa, ihania. (: Jämälanka, tuo lankakorien aarre - siitä saa kyllä taiottua (nimityksestään huolimatta) vaikka mitä!

Elina kirjoitti...

Voi miten ihania kaikki neulomukset :)

Jana kirjoitti...

Nuo sukat ovat minun suosikki :-)), aivan ihania väriä. Tekee kovasti mieli aloittaa omilla Restegarnen(jämälankoja saksaksi) kanssa, mutta Stephen sedän mystery huivi kutsuu kovemalla äänillä täällä hetkellä.

Arkinen kirjoitti...

Oijoi! Sana jämä ei kyllä anna oikeutta millekkään langalle, mutta on ne jämät siltikin ihan parhaita. Upeita nämä sinun työsi. Iloista syksyä <3

Anna kirjoitti...

Oi, ihania kaikki. Kivoja syksyn sävyjä lisäks.. Ja niis mitää virhettä oo :-) Niin, mikähän olis hyvä nimi noille ihanille ylijäämille?!

mustakissa kirjoitti...

Kauniita kauniita kauniita, voiko noista muuta sanoa!

Itse tykkään jämälangoista tosi paljon, on mieltä ylentävää nähdä, miten kekseliäs sitä voikaan olla saadakseen parin kehiteltyä lankalopuista tai vajaista keristä tai miksi niitä sitten haluaakaan nimittää.

Neili kirjoitti...

Naapurin täti kertoi neulovansa jämäköitä.
Minä ihmettelin. Hän kertoi, että jämälangoista sukkia ja lapasia.
Sinun "jämäkät" ovat hienoja.

Ingi kirjoitti...

Aivan ihania langanlopputöitä! Itsellänikin on parit sukat kesken, mutta langanloput vain lisääntyy ja lisääntyy!

routa kirjoitti...

oi miten kauniita rasoja. ja kun ne ovat kerän loppuja, niin ne oavat keräkkäistä, eli keräkas yksikössä

Anonyymi kirjoitti...

Onpa hienoja! Oisko "ylijäämä" positiivisempi ilmaus jämälle?

MiunMaun kirjoitti...

Kyllä on kauniita jämäkkäneuleita. Nuo sukat varsinkin iskevät kuin metrinen halko, upeat.
Tuo jämäkkä on aika kiva sana, mutta ei sekään ihan täysin kuvaa jämäpalleroiden hienoutta. Pitääkin pistää mietintämyssyyn sana moisille pikkunöttösille. Vai nöttösneule :-D

Annika kirjoitti...

Kivoja projekteja! Varsinkin nuo kirjoneulelapaset on mielettömän upeat :)

Markka kirjoitti...

Ihania, ihania! Rakastan jämälankoja. Oon tuttaville jämälankojen hautausmaa, mulle lempataan niitä yksittäisiä jämäkeriä ja nöttösiä.

Sanna kirjoitti...

Upeita jämäjuttuja!
Tuo puumerkkihän on ihan hyvä juttu :)

Maaru kirjoitti...

Oijoi, kuinka kauniita rasoja taas, sinulla on värisilmää!

Ja minä ehdotan jämälankojen nimeksi keränperiä. :D

Aino P. kirjoitti...

Tosi hienot kirjoneulelapaset ja nuo sukat ovat kanssa aivan ihanat! Ja peukku tuolle keränperälle!

Anonyymi kirjoitti...

Kirjolangat!

Pitko kirjoitti...

Ihania! Langanloput vapauttavat luovuuden! :D <3