21.1.2017

Joulusuklaa


Joulun alla aloitin suklaisen neuleen. Malli on  il grande favorito, joka on rento, ylhäältä alaspäin neulottava perusneule.  Siis paino sanalla perus. Monet ovat neuloneet paidan kaksinkertaisella langalla, yleensä yhdistäen jotain pörröistä lankaa sekä ohutta villalankaa. Minä satuin joskus joulun alla paikalliseen lankakauppaan, jossa ovensuun alekorissa oli ruskeaa ohutta mohairlankaa. Sitä siinä tovin pyörittelin, mutta koska sisäinen sulovileenini huuteli äänekkäästi niin ostin kerät pois kuleksimasta. Kauaakaan niiden ei tarvinnut kohdetta etsiä sillä päätin yhdistää ne ruskeaan Dropsin Alpacaan ja neuloa tämän mukavuusneuleen.
Aika hauskasti vaaleampi alpakka ja tummansuklaan värinen mohair yhdistyivät maitosuklaanväriseksi, hieman pörröiseksi pinnaksi. Neulominen sujui joutuisasti 4mm puikoilla, mitä nyt välillä huomasin neuloneeni vain toisen langoista. Sen verran tämä kahden langan yhdistäminen alkoi kiehtomaan että olen jo pyöritellyt varastolankojani ja mielikuviini on ilmestynyt niistä tehty raidallinen villatakki...Mutta melkein veikkaan etteivät pelkät varastolangat tietenkään mitenkään riitä taikka sovi vaan lankakaupoille  joutuu.

Malli: il grande favorito by Isabell Kraemer
Langat: Drops Alpaca (väri 0607), hieman vajaa 200g sekä GGH Kid Melange (väri 13), 65g
Puikot: 4 mm Tämä on kyllä tavallaan niin tylsä neule ettei tästä edes osaa oikein mitään kertoa. Sen verran jujua tässä puserossa on, että takaosa neulotaan juuri ennen helman joustinta lyhennetyillä silmukoilla hieman pidemmäksi kuin etuosa. Veikkaan kuitenkin,että juuri neutraalin värinsä ja simppelin mallinsa takia tämä pusero pääsee kovaan käyttöön!
16 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ah, miten herkullinen suklaanruskea! Uskallan omaan kokemukseeni vedoten melkeinpä vannoa, että il grandesta tulee lempineuleesi :)

Neulisti kirjoitti...

Ihanan pehmoisen oloinen metsäneule. <3

Mhii kirjoitti...

Ihana! Itselläni sama malli pääsi ainakin kovaan käyttöön, helppokäyttöinen malli.

tttintti kirjoitti...

Tosi nätti paita ja kivoja kuvia! :) Mistä toi ohje siis olikaan? Kirjasta vai ravelrystä?

Jaana kirjoitti...

Ihana on! Mullakin jonossa ja langat valmiina, pitäis vaan neuloa:)

Johanna Maria kirjoitti...

Onpas ihana ja varmasti tosi mukava päällä!

Ingi kirjoitti...

Perusneule on niitä käytännöllisimpiä! Mulla on juuri kesken neule Dropsin alpacasta ja mohairista, hyvin lämmin näyttää tulevan.

Inka kirjoitti...

Aivan ihana paita ja väri!

Mullakin on nyt kova hinku ruskeaan väriin, vaikka tuntuu, ettei se ole nyt ollenkaan in. Mutta ei sillä ole väliäkään, suklaan väri on aina ihana : ))

Maiju / Lempipäiväni tänään kirjoitti...

Tosi ihana neule ja kauniisti kuvattu! Kuvista ei tosin äkkiseltään ajattelis, että tammikuu on yli puolenvälin! 😉

Elina kirjoitti...

Aivan ihastuttavan värinen ja niin suloisen pehmoisen oloinen, oikein kaunis neule <3

Ricchan kirjoitti...

Näyttää todella mukavalta ja kotoisalta. Herkulliset värit :3

Pipo-otus kirjoitti...

Tosi kaunis pusero. (: Kotoisan ja maanläheisen värinen.

Nasti kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Epäilen myös että tästä tulee lempineule ja että näitä tulee neulottua lisääkin :)

tttintti, maksullinen ohje löytyy ravelrystä.

Aino P. kirjoitti...

Onpa kyllä ihana! Ja aivan mahtava tuo kahden langan yhdistäminen! Olen itsekin ostanut tuollaista mohairia tuota varten, mutta unohtanut sen ihan kokonaan! Täytyypä muistaa se seuraavaa pipoa tehdessä, langatkin olis jo valmiina...

Emma kirjoitti...

Mahtava väri paidassa!

Yksi miun lempineuleista, Neiti Talonmies, on myös neulottu kahdella langalla, Dropsin Alpacalla ja Novita Rose Mohairilla (jossa siihen aikaan oli vielä oikeesti vähän mohairia). Aivan upean punaisen sävyn sain tummasta alpacasta ja joulunpunaisesta rose mohairista, ja on ollut kovassa käytössä!

MiunMaun kirjoitti...

Tosi kauniin eläväinen pinta tuli kahdella langalla. Väri muuntautui ihan täydelliseksi <3 Perusneule on muutenkin aina hyvä, niille on paljon käyttöä.