25.2.2017

Always in my heart

 Huivit - kivoja neuloa mutta niin ärsyttäviä kuvata. Viimeksi kun tästä kirjoitin niin joku toi esiin seikan, että torkkupeitot ne on vielä hankalampia kuvattavia. Totta. Onneksi kesken ei ole kuin yksi torkkupeitto (joka on ollut sitä jo useamman vuoden) mutta joskushan ne tuppaa valmistumaan ja pitää sitten taas keksiä joku kuningasidea sen kuvaamiseen. Sitä päivää odotellessa jälleen yhdet huivikuvat. Onneksi luonto tuli apuun ja taikoi talven ihmemaan taustalle.
 Huivi on Isabell Kraemerin Always in my heart -huivi, joka on suunniteltu paksummalle eli worsted-vahvuiselle langalle. Olen tykännyt kovasti aiemmin neulomastani Campside-huivista, joka paksuudestaan huolimatta muotoutuu mukavasti kaulalle niin halusin tästäkin tulevan samanoloisen, eli laskeutuvan ja helpon kietoa kaulalle. Olen neulonut useamman semmoisen toisesta kärjestä aloitettavan, epäkeskon ja pitkänomaisen kolmiohuivin, mutta täytyy kyllä myöntää että käyttämättä ovat melkein kaikki jääneet. Ne on vain niin hankalia kietoa kaulaan, koska ovat kaikki niin pitkiä ja kaikki raidat ja vipstaakit, joita huivissa kenties on, hukkuvat siihen kaulan ympärille kieputeltuun booaan. Kyllä se vain perinteinen kolmiohuivi vain toimii parhaiten.
 Campside-huivissani on vain se pieni vika, että se on musta. Tähän toiseen huiviin halusin väriä joten valitsin keltaisen ja sille kaveriksi ruskean, kunnon retrovärit siis. Lanka on Drops Merino ekstra finea, joka ei tosiaankaan ole worstedia, mutta pömpseytensä ansiosta meni täydestä. Tein huivin ohjeessa olleen pienemmän koon mukaan ja tuli ihan riittävä, oikeastaan juuri sopiva. Yksiväriseen osuuteen neulotaan reikiä, vähän niinkuin Campside-huivissakin, mutta alaosaan tehdään kuviota nostetuilla silmukoilla. Se ei siis ole kirjoneuletta, kuten äkkiä voisi ajatella. Mukava huiviprojekti!


8 kommenttia:

tttintti kirjoitti...

Jälleen ihan superkiva huivi! Kivasti sopii nuo värit yhteen ja käy sulle! Itelleni tekisin ehkä eri väreissä, mutta onneksi tuota voi soveltaa. Siispä taas yksi huivimalli lisää to-do-listalle!

Neulisti kirjoitti...

Herkullinen retrohuivi. Mulla on ihan päinvastaisia huiviongelmia. Perinteiset kolmihuivit eivät pidä lämpimänä, kun niitä ei voi kieputella sataa kertaa kaulalle. :D

Ingi kirjoitti...

Ah, mikä ihanuus! Värit ovat mainio valinta!

Emma kirjoitti...

Mahtihuivi, sopivasti retro ;)

Niina Risulainen kirjoitti...

Kiva huivi :)

Anonyymi kirjoitti...

Että on hieno!!! Mäki vielä joskus teen huivin....ja kolmiona tietty :) Sulla on tosi hienoja käsitöitä ja ihaillen ja ihmetellen niitä katselen. Itse kun saan vuodessa tehtyä vain muutamat tumput ja sukat. Mutt yksi kysymys/postausvinkki liittyen ravelryyn...Liityin sinne joskus vuosia sitten, enkä ymmärtänyt yhtään mitään. Voiko siellä nykyään valita kieleksi suomea? Onko jossain olemassa joku tietopaketti sen käyttöön??? Vai olenkohan ainoa, joka tarvitsis sellaista....Voisikohan joku tehdä sellaisen vai rohkaistunko kokeilemaan uudelleen?? Siellä varmaan olis hyödyllisiä vinkkejä tälläiselle vähemmän taitavalle neulojalle. Olen pitkään ajatellut sulta kysyä tätä asiaa, kun sulla se on varmasti hallussa!! terveisin Maa-tilda

Nasti kirjoitti...

Kiitokset kehuista! Maa-tildalle kiitos postausvinkistä. En tiedä onko minulla natsoja tarttua tuohon aiheeseen kovin syvällisesti, mutta pikaisella googlettamisella löysin muutaman jutun, joissa vähän ravelrya avattiin. Kokeile esim sanoja "Ravelry apua" niin löydät jotain. Ravelry on tosiaankin englanninkielinen, mutta suomalaisilla neulojilla on monia ryhmiä, joissa keskustellaan suomeksi (mm. Finnish knitters)ja sieltä varmaan saa myös apua askarruttaviin kysymyksiin. Rohkeasti vaan tutkimaan, ei siellä ole mitään vaarallista vaikkei kaikkea ymmärräkään.

Pitko kirjoitti...

Superhieno Da capo -värinen huivi! :D