17.2.2017

Tukusukkia

Tilasin kokeeksi satsin Tukuwoolin sockia eli kotimaisen Tukuwoolin polyamidivahvisteista sukkalankaa. Aloitin niistä sukat ja ihastuin langan neuletuntumaan välittömästi. Lanka tuntui paksummalta ja pehmeämmältä kuin fingering-versio ja sen ilmoitetaankin olevan sport-vahvuista.  Tilasin kaikkia saatavilla olevia värejä yhden vyyhdin paitsi Repoa tilasin kaksi. Ne vielä odottavat inspiraatiotaan. Punaista Hohkaakaan en vielä korkannut mutta lopuista tein kahdet sukat.

Ensimmäisiin sukkiin nappasin kirjoneulekuviot Sukupolvien silmukoita - kirjassa olevista Räisäläläisistä kirkkolapikkaista. Vaikka lanka tuntuu kirjoneuleessa toimivan upeasti niin sukkiin siitä tulee omaan makuuni liian paksua pintaa. Teinkin kirjoneuletta vain varteen ja yhden raidan varpaisiin. Toiset sukat teinkin sitten leveillä raidoilla ja niistä tuli on ihanat! Vaikka en mikään pinkin käyttäjä normaalisti olekaan niin nämä Tukuwool sockin kaikki värit miellyttävät silmääni suuresti ja sointuvat toisiinsa.

 Käyttökokemusta ei langasta vielä siis ole mutta luultavasti pinta käytössä vain huopuu ja tiivistyy. Halusin sukkiin tiivistä pintaa joten neuloin 2,25mm puikoilla. Kirjoneulesukissa oli alussa 60 silmukkaa jotka kavensin raitaosuuteen 56 silmukkaan. Samalla silmukkamäärällä tein kokonaan nuo raitasukat. Lankaa jäi kaikkia jonkin verran eli näistä tulee vielä ainakin yhdet sukat. Pitää vain kaventaa raitoja. Alakuvassa muuten näkyy yksi projektipussukoista, joita innostuin joululomalla ompelemaan. Tämä on tilkkuversio ja esittelen loputkin joku toinen kerta.

14 kommenttia:

Niina Risulainen kirjoitti...

Hyvältä näyttää, varmasti lämpöisiä sukkia 😊

EiccaPote kirjoitti...

Erityisesti nuo raitasukat miellyttävät silmää. En osaa selittää, miksi, mutta jotenkin noissa väreissä tuntuu olevan jotain tosi kauniin suomalaista! Jännä efekti.

JennyF kirjoitti...

Ihania sukkia, molemmat!

Anna Karppinen kirjoitti...

On kyl rehdin näköstä lankaa, täytynee kokeilla!

Anna Karppinen kirjoitti...

On kyl rehdin näköstä lankaa, täytynee kokeilla!

jayja kirjoitti...

Onpa kauniit sukat!

Sanna kirjoitti...

Mahtavia Tuku-sukkia!

Lankakeiju kirjoitti...

Kivan näköisiä sukkia!

iikku kirjoitti...

Kiva pussi ja mukavan näköisiä sukkia. Mullakin odottaa tuku-sukkalanka neulomista.

Pipo-otus kirjoitti...

Ihania sukkia! (: Värit on tosi kauniita.

Soile kirjoitti...

Tukujen värit ovat kyllä kivan eloisat, kun ne eivät ole ihan tasaväriset. Kirjoneulesukat ovat tosi nätit. Täältäkn löytyisi nuita kaksi vyyyhtiä, mutta ne taitanevat mennä pipoksi.

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Kivat sukat ja värit on totisesti ihanat.

Päivikki kirjoitti...

Valtavan kauniita sukkia!! Ja tietenkin tykkään siitä, että mallia on otettu sukupolvien silmukoista =)

Pitko kirjoitti...

Oi, väri-iloa! :) Nättejä sukkia ja kauniita kuvia. :)