4.2.2017

No kun teki mieli


Neuloa raitasukkia siis. Nämä ensimmäiset sukat ovat saaneet inspiraationsa (no apinoin suoraan idean) ravelry-suosikeissani olevista sukista (täällä). Niiden tekijällä on projekteissaan useita erilaisista raitalangoista tehtyjä sukkia, joihin olen tykästynyt kovasti. Jotenkin kuvittelin että kunhan vain yhdistää tarpeeksi montaa lankaa niin ne jotenkin ihmeellisesti sulautuvat toisiinsa ja lopputulos on aina hieno. Noh, ehkä nämä tosiaan valmiina näyttävät paremmillta kuin keskeneräisinä mutta taitavat joutua uusiksi unisukikseni. Nostelin enimmäkseen summassa jämäpussistani lankoja, jolla neuloin aina 5 kerrosta ja vaihdoin lankaa. Langat ovat enimmäkseen Fabelia. Yhdistin langanpäät brutaalisti solmulla enkä näin ollen joutunut normaalia enempää päättelyhommiin. 
Näihin harmaisiin sukkiin sain myös idiksen ravelrystä, en enää muista mistä. Harmaa lanka on Novitan Venlaa ja muut langat ovat erilaisia jämiä. Neuloin joululahjaksi pienet lastensukat, joihin toiseen tein raidallisen kantapään ja toiseen raidalliset varpaat. Nekin sukat olivat mielessäni kun näitä raidoitin.  Sukat eivät kuitenkaan ihan yltäneet mielikuvani tasolle. Minulle käy usein niin että sieluni silmillä nään aloittaessani että mitä teen mutta harvoin lopputulos sitä kuitenkaan vastaa. Aina ei tule huonompi, mutta yleensä erilainen.
 Kolmannet sukat neuloin lahjaksi. Eräs ystävämme täyttää 60v ja vaikka hänellä varmaan villasukkiakin on niin en usko että tämmöisiä kuitenkaan. Malli on jälleen Vanilla is the new black, koko 44 ja lanka Novita Venla Nature (väri Talitintti).
Huomasin vasta kuvia ottaessani että kuinka oudolla tavalla nämä sukat toisiinsa sopivatkaan.


9 kommenttia:

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Siis nuo ensimmäiset sukathan ovat aivan täydelliset!

Pipo-otus kirjoitti...

Ihanat jämäsukat! (:

satunNainen Paula kirjoitti...

Suloisia sukkasia!
Olen myös täysin haksahtanut raitasukkiin, jämälangoista tulee ihan parhaita!

Tuija kirjoitti...

Minä aina vaan ihastelen sinun neulomuksiasi ja niiden värityksiä.
Raitasukat vaan on niin ihania ja varsinkin tuommoiset jämäraidat!

iikku kirjoitti...

Pirteitä sukkia. Jämälanka sukat on kyl mukavia neuloo =D

Ryyni kirjoitti...

Tämmöisistä kuvista tulee tarpeita! Ihan kuin ei olis jo tarpeeksi raitasukkia jemmassa :D

Ingi kirjoitti...

Tosi nättejä sukkia! Fabel on sukkalangoista lemppari, sopivan ohkainen, jotta mahtuisi saappaatkin jalkaan ja kuitenkin kestävä.

Niina Risulainen kirjoitti...

Kivoja sukkia, varsinkin ekat on tosi hienot :)

Varis kirjoitti...

Ekat raitasukat on mainiot! Minäkin aina arvon raitoja kutoessani, että mikä sopii ja ei sovi rinnakkain, mutta useimmiten valmis kokonaisuus yllättää positiivisesti!