11.2.2017

Riddari

Aijai. Nyt se on valmis. Kauan tahtomani islantilaisneule, aidosta islantilaisesta langasta neulottuna. Malli on Riddari ja se löytyy ainakin myös suomeksi ilmestyneestä kirjasta Islantilaisia neuleita. Malli on siis unisex eli ei ole erityisemmin ladyfit tämä. Koon kanssa vähän aprikoin lähtiessä ja silloin tein päätöksen kääntää neulomisuunta ylhäältä alaspäin. Tein s-koon mukaan ja kokeiltaessa vaikutti oikein hyvältä. Lantiolle lisäsin muutaman kerran silmukoita. Hihathan on melkoisen leveät ja niitä kaventelin reippaaseen tahtiin mutta ovat kyllä silti haban kohdalta vähän reilut. Kaarroke on myös melko korkea ja laskeutuu kainalon alapuolelle, kuten alakuvassa näkyy. Kun valmiin neuleen kastelin ja kuivattelin, kävi perinteiset eli neule kuitenkin vähän venähti pituutta ja on aivan siinä kinttaalla että pitääkö jollain varovaisilla vanutustoimenpiteillä sitä hieman koettaa pienentää. 

 Koska aloitin neuleen kaula-aukosta, pääsin heti parhaan osion eli kaarrokkeen kirjoneuleen pariin. Kaaviossa on merkitty paikat, joissa alhaalta ylöspäin tehdessä kavennetaan yksi silmukka, nyt niissä kohdissa lisäsin yhden silmukan. Muutamia kerroksia tässä on, joissa pitää neuloa kolmella langalla  mutta kyllä niistä selviää, jopa ilman langanohjaimia. Se on kuulemma ollut todella kysytty tuote ja loppunut monista kaupoista kun Niina Laitisen Ystävänpäiväsukkia neuloneet ovat niitä kilvan ostaneet. En ole kokeillut joten en osaa sanoa että auttaisiko se jossain. Epäilen.
 Parhaan osion jälkeen olikin vuorossa se ikävä vaihe eli tuo yksivärinen osuus... Siinä välissä taisin aloittaa useammankin uuden työn. Tytin kanssa vitsailtiin että me voisimme tehdä näitä yhteistyönä, minä neuloisin äksön-osuudet ja Tytti nautiskelisi sileän yksivärisen neulomisesta. Ei olla vertailtu käsialojamme että olisiko se oikeasti mahdollista.
Lankana oli Istexin Lettlopia, jota saa muuten tilattua Adlibriksestä melkoisen edukkaasti. Värejä pähkäilin kauan mutta lopulta päädyin päävärissä vaaleaan beigeen ja kuvioväreissä suklaanruskeaan, valkoiseen ja tuommoiseen vauvankakan tahi kuirunkeltaiseen. Ravelrystä löytyy tarkemmat värinumerot ja menekit jos jotakuta himottaa tehdä oma Riddari. Jos haluaa todella lämpimän ulkoiluneuleen niin suosittelen!


21 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Kyllä on kaunis! Pitäisi minunkin tämä jossain välissä tehdä, vaikka pari islantilaisneuletta olen jo tikuttanut.

outi kirjoitti...

Adlibriksestä? Hyvänen aika. Tämä oli erittäin merkittävä tieto. Tiedä vaikka saan vielä oman Riddarinikin joku päivä puikoille. Kuvissa muuten koko näyttää hyvälle, vai onko niin, että mulla on vain "väljempi" maku? ;)

Lankakeiju kirjoitti...

Upea! Minua ainakin langanohjain auttoi pitämään kolmivärisessä kirjoneuleessa langat paremmin järjestyksessä.

Anonyymi kirjoitti...

Ompa hieno paita! Kutittaako Lettlopi sinua? Pehmenikö pesussa? Teen Jojin Worsted Boxyä osittain Lettlopista, ja tätä langan karheutta mietin. Oon tehnyt Alafoslopista lapaset, ja ne on käytössä pehmentyneet aivan tosi kivoiksi.

Niina Risulainen kirjoitti...

Hieno :)

Reeta kirjoitti...

Aivan ihana! Haaveissa on neuloa samanlainen joskus myös itselle :)

Ingi kirjoitti...

Aivan upea klassikko! Langanohjaimia en ole minäkään käyttänyt, harvemmin niitä kolmen langan töitä syntyy.

Liila kirjoitti...

Oi kuinka ihana! Kirjan olen jo ostanut, mutta paita on vielä aloittamatta :) Kauniit sävyt paidassasi.

Jaana kirjoitti...

Nämä sinun kirjoneuleesi ovat kyllä upeita! Hyvin sopii sinulle juuri tuollaisenakin, vaikka pituutta tulikin lisää.

Nasti kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Pusero venähti nimenomaan pituutta,on passeli. Kyllä mä varmaan tuon pituudenkin kanssa pärjään. Lettlopi pehmeni pesussa mutta vaikka en mikään herkkis olekaan niin en sitä pystyisi paljaalla iholla pitämään. Mutta se vähä, mikä koskettaa ihoa esim kaula-aukossa, ei kutita. Kyllä voisin tehdä langasta jotain muutakin!

Tiia N kirjoitti...

Iiihana! Hyvän näköinen pituus, toki oma ajatus sopivasta voi olla joskus toinen kuin muitten... Ja ihana asukokonaisuus kaikkine keltaisine lisukkeineen!

Mirella kirjoitti...

Upea neule ja niin ihanasti sopii kaikkien muiden ulkoiluneuleidesi kaveriksi!
Nyt vain kuntosalille hankkimaan lisää hapaa, niin hihatkin tulee sopivan tiukoiksi ;-)

jayja kirjoitti...

Onpa kaunis!

Maaru kirjoitti...

Sanalla sanoen upea!! Tällaisen ulkoneuleen kuuluukin olla hulppea, jotta alle sopii välikerrosta. En ole tohtinut tehdä Lettlopista mitään, kun se tuntuu niin rouhealta, joten kokemuksesi on kannustava.

Sanna kirjoitti...

Aivan mahtava neule!

Aino P. kirjoitti...

Oi että, on kyllä ihana! Ja varmasti kyllä lämmin! Ja rohkeasti kyllä muuntelit ohjetta, en tiedä onnistuisiko itseltä :-o

Pitko kirjoitti...

Se on ihana! Käy ulkovaatteestakin viimeistään... kohta. :)

Emma kirjoitti...

Tää on upea! Varmasti just passeli ulkoiluneule keväthangille. Miulla vielä haaveilun tasolla oma islantilainen, malttaisinkohan valita näin rauhallisia sävyjä...

Soile kirjoitti...

Tuo on kyllä niin nätti malli. jotenkin nämä islantilaiset neuleet tarttuvat neuletutkaani vähän turhankin innokkaasti. Ja ihan meinaa unohtua ettei mun nahka kestä Lopi-lankaa. Ei vaikka olisi alla muuta vaatetta. Värit kyllä olisivat huikaisevia ja kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Olen korvannut Lett-Lopin (kun ei ollut tarpeeksi saatavilla) Dropsin Karismalla, se on pehmeämpää ja aika hyvin tiheydet passaa. Olen neulonut useamman Riddarin, mutta itseltä se vielä puuttuu.

Marja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.