25.3.2017

Aikuispipo


Eijeijei, luvassa ei ole mitään K18-matskua vaan neutraali ja simppeli aikuisen naisen pipo. Sellainen pipo tuntui puuttuvan hattuhyllyltäni vaan ei puutu enää.
 Etsin lankakaapistani sopivaa lankaa, jonka piti olla siis joku neutraali väri ja mielellään aika ohuttakin, ettei piposta tulisi kovin muhkua. Olin ostanut joskus syksyllä Aurinkokehrän värjäämää kotimaista 100% villalankaa kaksi vyyhtiä. Toinen vyyhdeistä oli kirpakka pistaasinvihreä mutta toinen oli grafiitinharmaa, jonka päätin nyt ottaa käyttöön. Malliksi valitsin jo useampaan kertaan neulomani Veera Välimäen Contemporary-pipon. Ohje on sport-vahvuiselle langalle, mutta kaikista neulomistani pipoista on tullut vähän turhan suuria, joten ajattelin saavani tällä vähän ohuemmalla langalla sopivan koon. Jouduin loppujen lopuksi kuitenkin säätämään puikkokokojen kanssa että sain tarpeeksi napakkaa jälkeä, Ainaoikein-reunan neuloin 2 mm puikoilla ja lopun pipon 2,5 millisillä.
 Piposta tuli kuitenkin sitä mitä halusin. Langan väri on kyllä jännä kun se vaihtelee vähän riippuen valosta, jossa sitä katsoo. Neuloessa langasta irtosi käsiin väriä ja odotin kauhulla että miten aikuisen naisen otsaan sopii siniset väriläikät mutta onneksi niitä ei ole näkynyt!

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ihan täydellinen aikuispipo! :D

Päivikki kirjoitti...

Tyylikäs pipo! Olin eilen lankakaupassa ja katselin pipolankoja, mutten osannut ostaa, kun ei ollut mielessä hyvää pipomallia. Olisinpa vieraillut blogissasi sitä ennen.
Tykkään myös edellisen postauksen raikkaista raitasukista.

Niina Risulainen kirjoitti...

Kaunis pipo :)

Neulisti kirjoitti...

No on kyllä harvinaisen aikuinen. Mun kaapista puuttuu moiset kokonaan, kun ei jaksa harmaata/mustaa neuloa. Värit viettelee vauhdikkaammin puikoille.