19.3.2017

Sateenkaarisukat

 Luulin kovastikin poistuvani omalta sukanneulomisen mukavuusalueeltani kun päätin vihdoinkin neuloa nämä Squircle-sukat. Ohje on General Hogbufferin ilmaisohje Ravelryssä ja on ollut ihmetykseni kohde jo vuosia. Sukan rakenne näyttää niin hassulta ja ohjetta lukematta luulin kantapään olevan jotain aivan ufoa. Toisten projekteissa puhuttiin jotain jostain Magic numberista ja epäilykseni olivat korkealla että noinkohan saan sukat edes tehtyä. Koska tuo mukavuusalue.
 Ohjeesta löytyy nykyisin myös suomennettu versio.  Ohjeessa on laskutoimituksia eri kokoisille sukille, mutta ohjeen 64 silmukkaa on omiin jalkoihini aivan passeli määrä, joten tein sukat täysin ohjeen mukaan. Ensin neulotaan varren resori. Sen jälkeen tehdään neljä kerrosta sileää joiden aikana hieman valmistellaan tuota kantapäätä. Se on muuten kuin tavallinen kantalappu, mutta vain 6 silmukan levyinen lepare, joka neulotaan ainaoikealla ja on siis tuo harmaa osio kantapään takana.
 Kun kantalappu on tehty, poimitaan sen sivusta silmukat, ihan kuin "normaaleissakin" sukissa. Sen jälkeen seuraa raidoitettu osio, jossa silmukoita lisätään kantapään alle  ja samalla kavennetaan jalkapöydän ylä-ja alapuolen rajakohdassa. Vaikeasti sanottu mutta kuvissa näkyy kyllä kohta missä kavennukset tehdään. Tätä tehdään jonkin aikaa ja kun kantapään alla on tarpeeksi silmukoita, tehdään ainoastaan kavennuksia. Alkukerroksilla kavennetaan aina 2 silmukkaa eli yhteensä 4 silmukkaa kerroksella, ja jossain vaiheessa siirrytään normaaleihin kiilakavennuksiin. Kun silmukoita on saman verran kun lähtiessä niin kavennukset lopetetaan ja neulotaan sukka loppuun.
 Neuloin sukat sukkapuikoilla. Kun kantapäästä oli silmukat poimittu, puikoilla oli sen verran paljon silmukoita että otin pari ylimääristä puikkoa avuksi. Ensimmäiset kerrokset oli siksi vähän temppuilua mutta kun  neule eteni ja silmukat väheni, ei hommassa ollut mitään vaikeaa. Olin toisaalta pettynyt kun sukka olikin niin helppo, toisaalta hurmoitunut koska sukka näyttää niin mainiolta. Ja istuu todella hyvin. Näitä aion tehdä kyllä lisää ja mikä parasta, tätä mallia on vaikea kuvitella ilman raitoja!


14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan älyttömän hienot!

Lankakeiju kirjoitti...

Ihanat sateemkaariraidat!

Ingi kirjoitti...

Kiitos vinkistä, tämä malli on minulta mennyt jotenkin ohi! Sukkasi ovat niin upeat, että pakko kokeilla!

Eerika kirjoitti...

Itselläni loppui usko kesken, mulla on nämä kesken... Loppui siinä vaiheessa kun pyydettiin lisäämään silmukoita. Ehkä nyt tsemppaan sukat loppuun kun näin sinun hienonlopputuloksen!

Pipo-otus kirjoitti...

Näitä olen ihaillut jo monessa blogissa ynnä muualla aiemminkin, mutta aina ne on yhtä kivat. Ja sulla on tietty aina kauniit kuvat täällä... Täytynee ehkä itsekin rohkaistua selvittämään tämän mallin salat, kun kerran eivät niin vaikeat olekaan. ;)

Noora Heiskanen kirjoitti...

Wau mitkä sukat.. nii hienot. . Täytyypä itekkin kokeilla.

Sari kirjoitti...

Hienot sukat! Nyt täytyy kokeilla tuota mallia, kun kerran ohjekin on suomeksi. Helpompi opetella uutta, kun ei tarvii kääntää :)

Mamma A. kirjoitti...

Minulla on ollut tuo suomennetttu ohje valmiina tulostettuna jo pari kuukautta,mutta en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan.Nyt kyllä innostuin kun kerroit että ei olekaan niin vaikea malli:)

Tiina kirjoitti...

Oi, miten hauskan näköiset! :)

Pizzicato kirjoitti...

Tosi ihanat sukat! Suuressa Käsityölehdessä oli ennen joulua samantapainen sukkaohje. Tein jo toisen sukan kärkeä vaille valmiiksi, mutta lankojen värit ei mätsänneet yhteen mun mielestä, joten purin pois. Ajattelin myös kokeilla uudestaan tutulla harmaalla ja raitalangalla. Tämä sun yhdistelmä toimii ainakin tosi kivasti!

Inka kirjoitti...

Oih, miten hienot sateenkaaret!

Mulla on juuri valmistumassa toinen pari Squirclejä, raidoittamiseen jäi nimittäin koukkuun. Tein sukkani magic loopilla ja hyvin onnistui! Pitäisköhän tehdä vielä kolmannetkin...?

Hanna kirjoitti...

Aivan ihanat! Värit on niin herkut ♥

Aino P. kirjoitti...

Ovat kyllä veikeät! Täytyisköhän itsekin kokeilla?

Emma kirjoitti...

Kappas vaan, eikö nämä olleetkaan sen vaikeammat :D Pitänee kokeilla, on sen verran hauskannäköset!