22.4.2017

Granito

Tämä tahti alkaa jo vähän itseänikin hirvittää. Olisiko tämä nyt jo kuudes neulepusero tai -takki joka tänä talvena valmistuu? Tämähän on jo kohta kuin vanhoina hyvinä aikoina (jonka tuotoksia olen jakanut ystäville ja sukulaisille ja myynyt kirppareilla ja lahjoittanut eteenpäin).
Tämä uusin on Joji Locatellin Granito. Ihastuin mallin rentouteen ja simppeliin ulkonäköön. Valitsin langaksi Holst Garn Superssoftin joka on 100% villaa. Epäilys kyllä iski jossain vaiheessa kun luin ravelrystä vastaavan lankavalinnan tehneiden kommentteja siitä, että malli vaatisi langan joka laskeutuu paremmin. Ohjeen mukainen lankahan on merino-pellavasekoitetta. Luotin kuitenkin lankavalintaani sillä olen pitänyt siitä tekemääni Stasis-puseroani todella paljon.
 
 Malli aloitetaan hartioilta ja tässäkin on nämä pitkät olkasaumat ja lasketut olkapäät, mitkä nämä nyt ovat nimeltään. Edellinenkin valmistunut neule oli Jojin suunnittelema ja samalla rakenteella. Värikin oli tämmöinen sinivihreä, jota on hankala saada kuviin vangittua. Mutta kuten se Magnolia, tämä Granitokin on mukavuusneuleiden aatelia. Simppeliä sileää neuletta hieman piristävät ja rytmittävät nuo kohoraidat edessä ja takana, jotka tehtiin nostamalla silmukoita neulomatta joka toisella kerroksella. Olkasaumakin jätettiin näkyviin. Neuloin vartalo-osaa varmaan 15 senttiä ohjetta pidemmäksi sillä en halunnut napapaitaa. Sivuille tehdään hassut jenkkakahvataskut. Ne saattavat kyllä ajan myötä venähtää mutta en murehdi sitä vielä.
 Tämän jännän sinivihreän värin nimi on Holstin värikartassa Kingfisher ja lankaa meni hurjat 215 grammaa. Siis vähän viidettä kerää! Neuleen valmistuminen otti aikaa vähän yli kaksi kuukautta mutta oli pitkiä aikoja koskematta koska tämä oli niin kuolettavan tylsää neulottavaa. Toisaalta tiedän kokemuksesta, että ne neuleet, joita tehdessä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, jäävät yleensä kaappiin.
 

17 kommenttia:

Ryyni kirjoitti...

Ihana! Arvaa vaan, löytyykö omastakin jonosta :)

Lammas kirjoitti...

Taas kerran aivan ihana pusero!

Jaana kirjoitti...

Se on upea!

eteenpäin kerien kirjoitti...

Niin kaunis! Tulee varmaan luottoneule tästä, nam!

Laura kirjoitti...

Aivan upea! Valmistuisipa itselläkin tuota vauhtia ;)

Pipo-otus kirjoitti...

Tosi kaunis pusero. (:

iso gnu kirjoitti...

Tuo on kaunis pusero ja värikin hieno. Tekisin varmaan samoin vähän pidemmän. Kunhan tuo Loacatellin ikuisuus-projekti valmistuu eli villatakki

Sanna kirjoitti...

Upea paita ja upea vihreä!

Päivikki kirjoitti...

Upea paita, jossa väri on kohdallaan. Mie tajusin postaustasi lukiessani, että mie en ole neulonut pitkiin aikoihin mitään isompaa. Olen keskittynyt keräämään Ravelryn Bundleihin villatakki- ja villatakkimalleja. Kun olen sitten päätynyt johonkin malliin, jään haahuilemaan sopivaa lankaa. Haluan neuloa langasta, joka on hyvälaatuista ja jossa on sopivat värit. Kun en tästä pääse eteenpäin, neulonkin sukkia, lapasia ja huiveja. Huokaus! Kiitos siulle kuitenkin inspiraatiosta.

Mirella kirjoitti...

Onpa kiva vähän pidemmäksikin neulottuna ja upean vihreä!

Ingi kirjoitti...

Sulla on hurja tahti ja olet varmaan erittäin nopea neuloja! Kaunis pusero taas ja taskut ovat aina plussaa!

Liina kirjoitti...

Se on ihana! Ja siis tosi hyvinhän se näyttää laskeutuvan, eikö, olenko taas vain sokea?

Mutta mulle tää oli eilen - kun näin Instagramissa kuvat - semmonen hyvä muistutus siitä, että tällainenkin ihana pitäisi neuloa. Sun hienot tulkinnat näistä on aina inspiroivia. Kiitos.

Aino P. kirjoitti...

On kyllä kaunis! Ja ei voi kun ihailla sun tahtia :-o. Itse aloitin juuri kolmannen neuletakin ja kaksi edellistä epäonnistuivat. Kauhea työ ja ikinä ei voi olla varma, millainen on lopputulos... Huoh... Olispa ihana itsekin saada aikaiseksi joku ihana neuletakki tai -paita! No, jospa vielä joskus...

Anonyymi kirjoitti...

Heeeiii, hetkonen. Olen iskenyt itse stasikseen silmäni ja kohta aikon iskeä siihen puikkoni.
Jouduitko paljon muuttamaaan ohjeen silmukkamääriä? Paljonko meni lankaa?

Kiitos,

OP

Nasti kirjoitti...

Kiitos kommenteista kaikille!

OP, muistaakseni Supersoftin tiheys passasi jetsulleen enkä siis muutellut silmukkamääriä. Hieman sitä kaarrokkeen yläosaa lyhensin eli kavensin tiuhempaan. Lankaa meni noin 4 kerää (eli 200g) pääväriä ja sitten vajaa kerä sitä kuvioväriä. Tylsähän se sekin paita oli neuloa kuin mikä mutta lopputulos oli ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Nasti, katsoin Stasis postauksesi. Hieno pusero ja hyvät värit. Itse tykkään kutoa kirjoneuleen vähän rouheammasta langasta, joten luulenpa, että ryhdyn toimeen, etenkin kun tarvitsen nyt neuleen, joka on ajoittain ainakin helppoa neulottavaa.

OP

iikku kirjoitti...

Oikein ihana! Väri on upea.