1.5.2017

Mitäpä sitä muutakaan

Näköjään aina, kun tarvitsen jotain sopivan kutkuttavaa ja silti aivotonta neulottavaa, palaan näihin. Jämälankaraitasukkiin. Yleensä minulla on aloittaessani joku ajatus, joko väreistä tai raitojen mallista tai ehkä sukkien saajasta. Sitten pengon hetken jämälankalaatikkoani ja otan sopivilta tuntuvat keränperät ja yhdistelmät esille ja aloitan. Näissä sukissa kaikki lähti mallista kun ostin Coop Knitsiltä muutaman sukkaohjeen. Tämä malli on nimeltäänkin Mixalot socks joten annoin palaa. Ohjeessa on erilaisia reikäraitoja, joita voi yhdistellä tai sitten leikitellä vain väreillä tai miten vain haluaa. Minä käytin reikäraidoista vain yhtä ja muuten tuuletin ajatuksiani väreillä. Tämmöisiä murrettuja värejä nousi käyttöön tällä kertaa.
MalliMixalot socks by Coop Knits
Puikot: 2,25mm

 Näihin toisiin sukkiin sain inspiraation Ravelryssä näkemistäni sukista.Sukkiin ei ollut mitään ohjetta mutta ideana oli se,että väriraitoja kehystää kapea ja yksinkertainen kirjoneuleraita. Näitten sukkien väritys valikoitui erästä kaveriani silmällä pitäen. Ei suuria kontrasteja ja värit sieltä pastellisimmasta päästä kuin mitä jämälankalaatikkoni antaa myöten. Ei pahat ollenkaan.


9 kommenttia:

Pipo-otus kirjoitti...

Aivan superihanat nuo ylemmät sukat! <3 Iloisen näköiset. (: Nätit kyllä nuo toisetkin. Kauniita on.

Neili kirjoitti...

Kivat sukat.

Anonyymi kirjoitti...

En muista olenko koskaan kommentoinut, edes silloin kun pidin itse vielä aktiivisesti käsityöblogia osoitteessa lennuntekeleet.blogspot.com. Mutta nyt aloitin noiden edellisten meleerattujen jämäraitasukkien inspiroimana kutomaan samantapaisia jämäraitasukkia (toinen valmis), niin on pakko kommentoida!

Pujoliivi on suurinpiirtein ainoa käsityöblogi jota luen ja nautin ihan hurjasti kaikista ihanista väreistä ja upeista kuvista täällä, kiitos! Erityisesti kaikki sukat ovat lemppareitani, varmaan siksi että nykyään kudon melkeinpä ainoastaan sukkia. Aina on kiva ylläri kun Feedlyssä näkyy uusi kirjoitus :)

Että kiitokset ihanasta blogista ja ihania sukkia siis nämäkin uusimmat!

- Lennu

Aino P. kirjoitti...

Ovatpa nättejä molemmat! Hauska piristys raitasukkiin nuo pitsiosuudet. Eivät liian pitsisiä kuitenkaan. Ja hauskat nuo alemmat, kivasti piristää nuo pikkupoikkeamat raidoissa! Tosi kivoja!

Sanna kirjoitti...

Voi, miten upeita sukkia taas!

Nasti kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommenteista ja etenkin sinulle, Lennu, kiitos <3

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Ai että kun olet löytänyt hyvät mallit ja langat. Jos omat ideat loppuu, käyn täältä niitä hakemassa : )

Mari K kirjoitti...

Tosi kauniit nuo alemmat sukat. Ei näytä yhtään liian kirjavilta vaikka on monta väriä. Joillakin on värisilmää!

iikku kirjoitti...

Kivoja sukkia! Raitasukat vaan toimii aina tosi hyvin!