24.5.2017

Kelpie II


Vaikka monesti uhoan niin harvoin tartun samaan ohjeeseen toista kertaa. Nyt tartuin.

 Tämän sai aikaan keväiseltä Helsingin ja Snurren reissulta mukaan tarttnut Bc Garn Bio Balance. Huivilangaksi sen ostinkin mutta ohje vaihtui matkan varrella. Lanka on 55% villaa, 45% puuvillaa ja uskomattoman pehmeää. Langan väri on utuinen ja lähes pilkullinen ja jotenkin vain sen viereen sopivat tweed-lankani kuin nyrkki silmään. Ensiksi ajattelin neulovani niistä Jojin Party on my needles -huivin (senkin toiseen kertaan) mutta koska olen käyttänyt ensimmäistä Kelpietäni todella paljon ja olen tykännyt sen mallista, malli oli sillä selvä.

 Lanka on light fingeringiä ja 50 gramman vyyhdillä on 225 metriä lankaa. Jotenkin vain lanka tuntuu ja neuloutuu kuin vähintäänkin sport-vahvuinen lanka. Puikkoina käytin 4 millisiä ja näin jälkiviisaana olisin voinut ottaa ainakin puoli numeroa pienemmät. Huivista tuli aika iso ja jätinkin reunuksesta pois kaksi väriraitaa. Tarpeeksi muhkea tuli näinkin. Tuo lanka on ehdottomasti kokeilun arvoinen ja on Gots-sertifioitua laatua.

 Malli: Kelpie by Jared Flood
Lanka:Bc Garn Bio Balance, väri 05
Puikot: 4mm


5 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kaunis! Pitääpä laittaa ohje muistiin. Tähän saa kivasti jämät tyrkättyä raitoihin:)

KirsikkaHoo kirjoitti...

Kaunis huivi ja ihanat värit siinä.

iikku kirjoitti...

Kaunis huivi. Ja ihanat värit!

Emma kirjoitti...

Hämmästyttävän muhkean näköinen huivi noin ohuesta langasta! Hyvältä näyttää.

Sanna kirjoitti...

Kaunis huivi! Tuossa Bio Balancessa on kyllä jotain taikaa. Neulon siitä parhaillaan paitaa, jonka ohje on kirjoitettu dk-vahvuiselle langalle ja pääsen Bio Balancella aivan ohjeen mukaiseen tiheyteen!