15.7.2017

Lankkuja


Saatoin tässä vähän innostua näistä uutuuksista. Kerrankin vielä silloin kun ne ovat uutuuksia eikä vasta sitten kun muut ovat keksineet jo jotain muuta uutta. Kyseessä ovat nämä sock blankit eli suomalaisittain sukkalankut. Omani ostin Handulta mutta muuallakin niitä on tarjolla ja itsekin voi värjätä. Valkoinen koneella (?) neulottu sileä kappale värjätään erilaisin roiskein ja kuvioinnein ja siitä sitten vain reunasta aletaan purkamaan ja neulomaan kikkaraista nuudelia. Kaipa näistä muutakin saa neuloa kuin sukkia mutta sukkia minä tein. Ja aivan onnessani vieläpä!
 Sukkalankkua värjätään vain toiselta puolelta ja väri joko imeytyy läpi asti tai sitten ei. Neulottaessa tuo lanka sitten voi pyörähtää miten päin vain ja siitä johtunee se ilmiö, että valmiit sukat ovat aina vaaleammat kuin alkuperäinen lankku. Ja onhan kuulkaa koukuttavaa neuloa kun aina haluaa katsoa että millaiseksi se tuo seuraava värin purskahdus sukassa sitten muuntuukaan! Näissäkin tuo hurja punainen väripläjäys kesyyntyy aikalailla sitten sukassa.


Lankussa on lankaa ihan se normaali 400m ja 100g joten lankaa jäi sitten vaikka jämälankasukkia varten. 
 Tämä vihreä oli hillitympi jo lähtiessä ja lopputulos myös. Nuudeli oli alussa vähän haasteellista neuloa kun se piti saada sormien väliin jotenkin kiristettyä mutta tekniikan oppi nopeasti. Sukka on aluksi vähän kiharainen muutenkin mutta neulepinta tasoittuu kastelun ja blokkauksen jälkeen.13 kommenttia:

Pipo-otus kirjoitti...

Ihania lankkusukkia! Nuo vihreäsävyiset on erityisen kauniit. (: Tää lankkuhomma kyllä houkuttelis itseäkin kovasti. Jossain vaiheessa sitten varmaan pääsen asiaan, kun villitys on jo ohi. :D Mutta kivoja on!

Ansku kirjoitti...

Onpa hauska. Mä en tätä ennenollut oikei tajunnutkaan tuon syvintä olemusta. Hauska. Pitää kokeilla, ehdottomasti!

Niina Risulainen kirjoitti...

Nää on niin ihania <3

Tuija kirjoitti...

Ihania molemmat! Minä ostin Jyväskylästä Kässäkerho PomPomin värjäämän lankun, joten ihan ois myös nyt mahikset tarttua tähänkin trendiin ajallaan. Saas nähdä, kuinka käy.

Hanna kirjoitti...

Hirmu kivan näköisiä molemmat! Uusi tekniikka minulle nämä lankut :)

Päivikki kirjoitti...

Ihania! Miun Handulta tilattu lankku odottaa neuleaikaa, joka koittaa toivottavasti pian.

morso kirjoitti...

Ompas hyö ihania. Nyt on langanostokielto päällä, joten jään siihen jälkijunaan, mutta ehkä joskus. Ensin ihastuin noihin vihreisiin, mutta nyt en enää tiedä, kummista tykkään enemmän, punaisetkin on hienot!

Elina kirjoitti...

Onpas ihanat sukat. Hauska idea tuo sukkalankku, pitääkin jossai vaiheessa kokeilla :)

Satu kirjoitti...

Nuo punasenkirjavat ovat tosi kauniit.

Saturnina kirjoitti...

Hienoja sukkia, kauniimpia kuin tuon hyvin "taiteellisen" näköisen lankun perusteella osaisi odottaa :-)

Soile kirjoitti...

Nämät lankkujutut ovat kyllä mielenkiintoisia. Jyväskylässäkin hipelsin, mutten sitten vielä hankkinut. Värit ovat mitä mainioimmat!

Jaana kirjoitti...

Vihreät sukat näyttävät herkullisesti minttusuklaa-jäätelöltä :)

Hepsi kirjoitti...

Ovatpa ihania, nyt vähän harmittaa, että jätin festareilta lankun ostamatta.