13.10.2017

Kolomiot

 Olen viime vuosina neulonut huomattavasti vähemmän omasta päästäni kuin aiemmin. Pujoliivin alkutaipaleellakin saatoin nähdä pelkän kuvan kivasta neuleesta ja tein siitä oman versioni, mutta se on vähentynyt huomattavasti. Kenties maailmassa on niin paljon valmiitakin malleja etten enää jaksa vaivata päätäni miettimällä itse. Enkä oikeastaan miettinyt tämän uusimmankaan kohdalla vaan yhdistelin paria olemassa olevaa mallia.
 Minulle on jotenkin kertynyt Rowan Felted Tweediä useissa väreissä. On minulla niistä joku tuubihuivin kötöstyskin tulollaan, mutta halusin langasta myös jotain muuta. Ensimmäinen ajatus oli tottakai raidat mutta kun löysin halvahkolla oransseja keriä lisää niin neuleen lopullinen muoto alkoi kirkastumaan mielessäni. Kaarrokkeellisia neuleita on pyörinyt tänä syksynä paljon uusissa neulemalleissa mutta en halunnut siihen aivan perinteistä kirjoneulekuviota. Kun löysin tämän lastenneuleen ohjeen niin se oli sitten menoa.

 Käytin pohjana Aamu -neuleen silmukkamääriä ja kuviot otin tuosta lasten Garland sweater -mallista. Vähän harmittaa jälkeenpäin, etten hoksinut aloittaa isommilla kolmioilla. Silloin olisin saanut alimmaisista kolmioista isommat. Neule aloitettiin siis kaula-aukosta ja silmukoiden lisäykset tehtiin lisäämällä aina joka kolmioon kaksi silmukkaa. Enempää silmukoita ei tähän neuleeseen kuitenkaan tarvittu joten tuli tällaiset kolmiot. Loppuosa neuleesta on yksiväristä sileää. Ihana tuli! Minulla ei olekaan ollut enää yhtään neuletta tästä langasta, kaikki aiemmin neulomani olen laittanut eteenpäin, joten olihan se jo korkea aika saada vähän englantilaista charmia vaatekaappiini.

9 kommenttia:

Ryyni kirjoitti...

Oi kuinka kaunis! Muakin on vähän alkanut kiinnostaa nämä kaarrokeneuleet, saiskohan sitä aikaiseksi...

Tiia N kirjoitti...

Onpas taas kaunis neule ja ihanat värit!

Lankakeiju kirjoitti...

Kaunis takki!

Pipo-otus kirjoitti...

Voi että miten ihana! (: <3

Ingi kirjoitti...

Hurjan nätti siitä tuli! Langastakin pidän paljon, lämmin ja helppo neuloa - sitä on itsellenikin kerääntynyt.

Jaana kirjoitti...

Niin upea ja ihanat kuvat! Yritän itsekin taas opetella kirjoneuletta ja siinä manaillessa mietin, miten ihania kirjoneuleita sinulta syntyy niin vaivattoman oloisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana, syyssävyinen neule! <3 Oletko ollut tyytyväinen Felted Tweed -lankaan? Onko sinulla tallessa värinumeroa tuolle oranssille langalle? Se on valtavan kaunis, vähän ruosteinen väri.
Liinu

Elina kirjoitti...

Todella kaunis neule <3

Inka kirjoitti...

Ihan mielettömän hieno! Olen käynyt tänään jo moneen otteeseen takkia ihailemassa. Pakko neuloa joku samantapainen!