1.10.2017

Saa tulla!

Kaikkihan lähti taas lankahyllyn ääreltä. Ostin neljä kerää Dropsin uutta Nord -lankaa suosikkiväreissäni. Ajatuksena oli tehdä vähän uusia asusteita kylmeneviä syyspäiviä varten. Aloitin piposta. Mallia otin Conversationalist-pipon värityksestä mutta koska käsissäni oleva lanka oli ohuempaa kuin ohjeessa, otin silmukkamäärät pipohyllyssäni olevista ohuemmilla langoilla neulomistani pipoista. Ison tupsun tekoon käytin ekaa kertaa tupsumasiinaa, tähän asti olen pompomit vääntänyt ihan perinteisesti kahden pahvikiekon avulla. Kyllä ei aina ole vanhat konstit parempia kuin uudet sillä muovisella tupsuntekoaparaatilla tupsu syntyi huomattavasti helpommin.
Tykkäsin Nord-langan neuletuntumasta sekä neulepinnasta paljon. Langassa näytti olevan aika lailla sama värikartta kuin Alpacassakin. Langassa on 45% alpakkaa, 35% nylonia ja 25% villaa. Neulepinta on pehmoinen kuin alpakkaneule mutta ei läheskään niin karvainen. 
 Seuraavaksi laitoin puikoille sormikkaat. Lapaset olisivat huomattavasti lupsakammat neuloa, mutta tykkään käyttää enemmän sormikkkaita näin syksyllä. Hahmottelin väritystä sekä pipon että jossain näkemieni lapasten värityksen pohjalta. Väriblokkeja siis!

 Miten se sydän nyt tehtiinkään...?Pipon ja lapasten jälkeen lankaa oli neljästä kerästä jäljellä vielä yhteensä 100g. Laitoin vielä lopuista raitasukat tulolleen. Jännittävää nähdä että kuinka lanka sukkana toimii.

 Sitten vielä vanhan kertausta. Halusin itsellenikin Tsiisukset ja neuloin ne Tukuwool fingeringistä. Lanka on kyllä kirjoneulelapasiin nappivalinta! Pinnasta tulee ihanan tiivis ja lapaset ovat taatusti lämpimät.


13 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Ihanaa väriloistoa ja hienoja tuloksia! Kiitos lankavinkistä, siihen pitää tutustua!

Lankakeiju kirjoitti...

Kivoja asusteita! Pipo ja sormikkaat ovat hyvin syksyisen oloisia.

Pipo-otus kirjoitti...

Ihan mahtavat noi pipo ja sormikkaat! Ihanasti sommiteltu värit. :) Ja Tsiisukset nyt vaan on aina hauskat. Ja kuten aina, tosi kauniit kuvat.

outi kirjoitti...

Hyvälle näyttävät kaikki!

Venla - Värikkäitä unelmia kirjoitti...

Noiden sormikkaiden väritys on niin täydellinen! Voisin kyllä tuollaisetkin tehdä. (Ihan kun se to do lista ei muutenkin olis jo kilometrin mittanen)

Lotta kirjoitti...

Niin mun lempparivärit! Ihania! :)

Elina kirjoitti...

Ihania kaikki.

Sanna kirjoitti...

Niin herkulliset, syksyn värit!

Aino P. kirjoitti...

Onpa ihanat värit noissa! Ja tosi kauniit kuvat :-)

iso gnu kirjoitti...

Ihanan värinen setti!

Niina Risulainen kirjoitti...

Tosi kivanvärinen setti :)

iikku kirjoitti...

Hienot asusteet! Ja sopii tosi hienosti kuvan keltaiseen takkiin. Ja lapaset on hienot myös. Minustakin tukuwool fingering on aikalailla hyvä kirjoneulelapas lanka.

Kutookutoo kirjoitti...

Kiva setti ja aivan täydellinen takkisi kanssa :)